ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hyaena
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Ekim 2010 23:11
Son Ziyaret:
23 Aralık 2017 16:21
Toplam Mesaj:
56 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onder Kavruk
Doğum Tarihi:
01 Haziran 1983
Yaş:
41
İl:
Bursa
Meslek:
Mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Melek Balığı Varyeteleri & Genetik Kodları
Arkadaşlar melek balığı varyeteleri ve bu varyetelerin genetik kodlarını gösteren tablo...

Umarım faydalı olur.

[IMG]http://foto.akvaryum.com/fotolar/99731/Varyete.JPG[/IMG]

[URL]http://www.angelfishplanet.com/upload/Melek%20Bal%C4%B1%C4%9F%C4%B1%20Varyeteleri.pdf[/URL][EDIT]hyaena,2015-11-21 15:15:24[/EDIT]
Melek Türü
Türü p.scalare
Variantı Silver.
Henüz cinsiyetlerini bulamadık bilen varmı
Bu resimlernde cinsiyeti tahmin etmek zor. Ama üçüde dışı olabilir. Baş yapıları dişiye benziyor. Tüpçüklerini inceleyebildiniz mi?
Melek Balığı Saldırganlık
İlker Bey,

Geçmiş olsun. Ben de sizin gibi problemin önüne bir türlü geçemedim. 1 hafta boyunca balığı ana tankta bıraktım. Diğer balıkların bölgelerine girmemesine rağmen diğer iki melek balığı inanılmaz şekilde saldırıya devam etti. Saldırıya uğrayan balık bitkilerin arasına gizlenerek geçirdi bu bir haftayı. Belki alışırlar diye süreyi uzun tuttum ama nafile. Saldırıya uğrayan balık siyah, akvaryumun kumu siyah. Balık dipte bitkinin arasında saklanıyor, ben bile belli belirsiz görebiliyorum balığı yine de diğer 2 balık başlarını bitkilerin arasına sokup balığı tartaklıyordu. Bu şekilde 1 hafta geçti tabiki balığın bütün yüzgeçleri derisi paramparça oldu. Çözüm bulamayınca bende o balığa özel 80 litrelik yeni bir akvaryum aldım ve balığı o akvaryuma koydum. Belirli bir süre yüzgeçleri derisi düzeldi. Şu anda formunda herhangi bir problem yok. Yeni akvaryumunda yaşamına devam ediyor.

Ancak balık bu akvaryuma geçince fark ettim ki balıkta bir problem var. Vücudunda, formunda, yüzüşünde, çevreye ilgisinde herhangi bir problem yok. Ancak yem konusunda problem yaşıyorum. Yeme ilgisi var. Yem atınca hemen yeme saldırıyor ancak yemi çok zor yutuyor. Yemi yutana kadar bir kaç kere titriyor, baş bölgesini bir tarafa doğru kastırarak yemi zorla yutuyor. Sanki boğazında birşey varmışta yutamıyormuş gibi. Çok yavaş ve zahmetli yem yiyor. Denemek için grindal kurt attığımda ise kolaylıkla kurtu yutuyor. Sıkıntı ne bilemiyorum ama benim tahminimce ana tankta diğer meleklerin bu kadar agresif bir şekilde bu balığa saldırmasının nedeni balıktaki tespit edemediğim sağlık problemi. Yani hasta veya zayıf olduğunu hissediyorlar ve ortamdan uzaklaştırmaya çalışıyorlar.

Ben başka açıklama bulamadım çünkü balıklar uzun süredir bir arada. Saldırıya uğrayan balık diğer balıkların bölgesine girmiyor. Bölgeyi bırakın akvaryumda arayıpta bulamayacağınız gibi saklanıyor yine de saldırıya uğruyor. Bu balığa karşı bu kadar agresif olan balıklar akvaryumda bulunan ve yavru sayılabilecek kadar küçük olan bir başka melek balığına ise dokunmuyorlar bile.

Belki sizin balığınızda da benzer bir durum vardır. Tespit edemediğiniz bir hastalığı vardır ve bu nedenle saldırıaya uğruyordur veya tul kuyruk melek balığının uzun kuyruğu ve kuyruğun suda dalgalanışı diğer melek balığının ilgisini çekiyordur.
Melek Balığı Saldırganlık
Merhaba,

375 lt akvaryumda 5 adet 2 yaşlarında yetişkin melek balığı bakıyorum. Balıklar 2 senedir birlikteler. 2 adet erkek 3 adet dişi melek balığı bulunuyor.

3 gün önce akvaryumdaki diğer melek balıkları erkek melek balıklarından birine saldırmaya başladı. Özellikle diğer erkek ve bir dişi, siyah renkli erkek melek balığına sürekli ve öldürücü şekilde saldırıyor. İlk saldırıın ardından saldıraya uğrayan melek balığını karantina akvaryumuna almıştım. Parçalanan yüzgeçleri ve derisi için B vitamini tedavisi uyguladım. Yüzgeçleri belli bir miktarda toparlanınca bugün tekrar ana tanka koydum ve balığı koyar koymaz yine aynı erkek ve dişi tekrar öldürücü nitelikte saldırdılar. Balığı tekrar karantina akvaryumuna almak zorunda kaldım ancak bu akvaryum küçük olduğu için uzun süre burada tutamam. 

Saldıraya uğrayan melek balığı boyut olarak aynı boyutta ve herhangi bir saglık problemi yok. Daha önceden iki erkek arasında sürekli bir üstünlük kurma için mücadele bulunuyordu ve kendini titreme yoluyla koruyordu. Ancak şu anda iki balık birden saldırdığı için kendini koruyamıyor.

Sormak istediğim bu olay neden kaynaklanıyor olabilir ve saldırıya uğrayan melek balığını nasıl ana tanka tekrar adapte edebilirim? 


Yeşil Parıltılı Meleklerim
Mutlu Bey merhaba,

İlk mesajınızdaki 2. balık özellikle ilgimi çekti. Harika bir balık.

Gen yapısını gerçekten çok merak ettim. Biraz araştırdım birşeyler bulabilir miyim diye ama güvenilir bir kaynaktan net bir bilgiye ulaşamadım.

Ancak youtube 'da bir video buldum. Linki aşağıdaki gibi.

"http://www.youtube.com/watch?v=LaQK3GltQVs"

Burada balığın "(D/+ - Z/S - p/p - bg/bg)" olduğu söylenmiş. D Z S p genlerinde bir problem yok ancak bg geni ilk defa duyduğum bir gen. "Bulgarian green" diye bir gen. şimdilik düzgün bir kaynaktan bu genle ilgili birşey bulamadım. Uydurma bir gen de olabilir. Araştırıyorum. pb (philippine blue) gibi ama maviden çok yeşile kaçan bir gen olabilir mi acaba net bir bilgiye ulaşamadım. Ancak böyle bir gen var ise ilk mesajınızdaki ikinci balığınızın genetik yapısı şu olabilir diye  düşünüyorum: Sm / Sm _ S / Z _ bg / bg

Siz daha önce bg diye bir gen duydunuz mu, bu konu da bilginiz var mı?

Aklıma gelen bir başka olasılıkta Gm geni ile pb geni taşıyan balığın renginin yeşile kaçması. Sonuçta yeşil renk mavi ve sarı rengin karışımı ile oluşabiliyor.

Biraz daha araştırayım bakalım ekstra birşey bulabilecek miyim. Ancak ne olursa olsun bence 2. resimdeki balık çok güzel bir balık.


Çikolata ve leoparlarım
Ali Bey balıklarınız çok güzel. Özellikle chocolate ghostu (en sondaki balık) çok beğendim.

Chocolate -chocolate ghost - chocolate blushing varyantlarınıi gördüm ama leopard varyant resimler de yok:(

En azından benim bildiğim leoparlarda noktalar olması gerekiyor.

Geçenler şans eseri yavru bir leopard buldum. Resimini paylaşayorum aşağıda:


Meleklerimin Türleri nedir?
Bence:
2. resimde orta bölümde en arkadaki balık  "blushing" (S/S)
2. resimde 5 adet "ghost" (S/+)
2. resimde üst bölümde en öndeki balık "silver ghost gold marble" (Gm/+_S/+)
2. resim en üst sol köşedeki balık "blushing" (S/S)
ortadaki net görüntüsü olmayan bir başka balıkta ghost gibi duruyor.

3. resimde sol ortadaki balık "black ghost" (D/+_S/+)

Balıkların çoğu silver ve blushing ırklarının karışımından üreme.  Bir balıkta gold marble geni - bir başka balıkta dark geni var. Diğer bütün balıklardaki genler wild / stripless

~ Canlı doğuran cennetim ~
Selin hanım uyarınızdan sonra başlıklarınıza bir daha bir yorum yazmayacaktım ama burda uyarmam gereken bir konu var, tehlikeli olabilir.

Akvaryumun altındaki masa sanırım IKEA'da satılan masalardan. O ağırlığı kaldırabileceğini hiç sanmıyorum. Sakatlık çıkmasın.
Masanın kaldırabileceği maksimum yük belli(ben de akvaryum masası olarak düşümüştüm ama şimdi hatırlamıyorum epey bir düşük kalıyordu taşıma kapasitesi. Şu anda camı bile zor taşıyor olabilir.) IKEA'ya gittiğinizde sorarsanız taşıyabileceği yükü söylerler.

Eğer o masa değilse veya başka bir altlık kullanacaksanız msjımı dikkate almayın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 28 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.