Mini *** VATOZHANEM *** VE BALKONUM:) syf 10 L333 yumurtaları :)))
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2013 11:07
[QUOTE=yasintt] En kısa sürede yavrulara kavuşursun inşallah ve daha zevkle bağlanırsın hobiye.Sebzeler büyümeye başlamış,emeğinin karşılığını alıyorsun ne güzel,tamamen organik ürünler afiyet olsun:))sistemin yapılışını yazman çok iyi olmuş balkonu olanlar ,toprakla uğraşmayı sevenler ve apartman dairesinde oturanlar için çok faydalı olacaktır eminim.[/QUOTE]
Yasin abi teknik olarak organik diyemesekte ilaçsız hormonsuz sadece kimyasal gübre kullanarak yetiştirdiğim sebzeler:) Ayrıca dediğin gibi bahçe şart değil insan istedikten sonra bakın nerelere yapıyor :)
[QUOTE=bunenene]Hakan abi sahibidende gördüm alırsan bi bak bözüyükte biliyorsundur bözüyügü bözüyükte L-144 vatoz 3 dişi 1 erkek 250 Tl sence fiyat uygunmu uygunsa almanı öneririm.[/QUOTE]
Kardeşim şuan için L144 ihtiyacım yok 3 çiftim var büyüyen onlarında 2sini satıp her türden birer tane bırakıcam. İlgin için teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 15:45
Hakan Bey, sizden rica ediyorum LDA 16 longfin'leriniz fotoğraflarını paylaşır mısınız? Çok merak ediyorum açıkcaksı, bir türlü net göremedim :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 16:08
Bu konuda çok haklısınız :) Merakla bekliyorum haylazların fotoğraflarını :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 17:41
Hakan Bey umduğumdan daha güzeller maşallah :) Kısmet olurda ilk yavrularına sahip olurum umarım :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 18:22
Bende vatoz tanıtımlarına bakarken hep böyle derdim. 2005'ten beri böyle bir setin hayalini kuruyordum 2013'e kısmetmiş. Umarım yavru verirlerde bu türleri beslemek isteyen vatozseverler faydalanır.Ben istediğim balıkları İstanbul'da buldum sizinde kısmetiniz Ankara'dır belki Tayfun Bey:)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 19:26
Kim bilir belkide oyledir :-) umarim saglikli bol yavrulara sahip olursunuz...
Bu arada Hakan Bey, kullandığınız yemler ve öğün aralıklarınız nelerdir? Su sıcaklığınız kaç derecede durmaktadır?
Plakaonalti 2013-06-17 19:53:38
Bu arada Hakan Bey, kullandığınız yemler ve öğün aralıklarınız nelerdir? Su sıcaklığınız kaç derecede durmaktadır?
Ve unutmadan, fotoğraflarınızı sık sık güncelleyin, takipteyim :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 20:19
Ben sabah ve akşam olmak üzere 2 kez yemleme yapıyorum.Öğlenleride atıştırmalık yemler atıyorum:)
Sabah ve akşam kendi yapımım olan dondurulmuş yemi veriyorum.İçerisinde taze karides,cyclop eeze,doğal astaxanthin , %100 saf spirulina tozu ve sarımsak var.Bütün balıklarım afiyetle yiyorlar bu yemi. Kesinlikle herkesin denemesini tavsiye ederim. Hikariymiş,tropicalmiş hikaye bu yemden sonra :) Sadece L333lerime günde 1 kez gece veriyoruö yem çünkü gündüz pek yemiyorlar. Atıştırmalık olarakta aklıma geldikçe tetra bits veriyorum veya artemia veriyorum. Önceden salatalık ve biberde verirdim ama artık kullanmıyorum.
Suyum 27 derecelerde pH hiç ölçmedim ölçmemde o kadar profesyonel olamadım daha :)
Elimden geldiğince güncellerim inşallah.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2013 20:28
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim Hakan Bey :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 00:27
Evet bana bu sitenin katmış olduğu bir diğer şeyde kendi yemimi kendim yapmamdır.
HAKAN EFE 2013-06-21 12:42:25
Yem tarifini Güven nickli Güven Cebecioğlu'ndan kopya çektim sadece:) konu linki http://www.akvaryum.com/forum/ev_yapimi_karidesli_yem_(yapilis_ve_kullanimi)_k530635.asp
Önce malzemeleri sayayım;(bazen malzemelerin ayarlarını kaçırdığım oldu hiçbir zararını görmedim)
1- 800gr taze karides
2- 15-20gr spirulina
3- 5-10gr cyclop eeze
1- 800gr taze karides
2- 15-20gr spirulina
3- 5-10gr cyclop eeze
4- 2-3gr doğal astaxanthin
5- 1 diş sarımsak
YAPILIŞI;
1-Öncelikle bütün malzemeleri karıştırıcıya koyuyoruz.
5- 1 diş sarımsak
YAPILIŞI;
1-Öncelikle bütün malzemeleri karıştırıcıya koyuyoruz.
2- Püre olana dek karıştırıyoruz. Arada kapağını açıp kaşık yardımıyla alt üst ediyoruz.
3- Kilitli buzdolabı poşetlerine ince şekilde yayıyoruz.
4- Donduktan sonra kırıp balıklara veriyoruz.
Onlarda yeme saldırıyor:)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2013 23:33
Hakan bey tebrik ederim. Bu vatozların yanına bir grup da L46 yakışır. Ayrıca "Bitkili Balkonvaryum"unuza ( :):)) da bayıldım. Hayal gücünüze ve azminize hayran kaldım. Çok teşekkürler bu güzel paylaşım için. Saygılar...
ZeMaHŞeRi 2013-06-20 23:33:51
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir