Nano Diy LED
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2015 15:42
Kullanmadığım 35*25*15 boylarında küçük bir akvaryumum daha vardı. Bugün evde bozulmuş şarjlı Led feneri kendimce elden geçirerek akvaryum kapağına banla yapıştırdım şimdilik, resimde gördüğünüz led aydınlatma akvaryumu bitkili yapmama yeterli midir ? Ve içinde karides bakmak istiyorum, sadece ısıtıcı çalıştırsam yeterli olur mu karideslere yaptığım su değişimindeki hava yeterli olur mu ? Cevaplarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
Boyut (cm):35*25*15
Kapasite (litre):15lt
Canlılar:Yok
Malzemeler:Tekli Pipo filtre, Isıtıcı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2015 16:40
Merhaba. Bakacağınız bitkilere göre ışığınızın yeterliliği değişebilir. Hatta çok az ışık isteyen, az gereksinimi olan moss türleri, anubias türleri akvaryumunuza tam olacaktır. Fakat anubiasa karides akvaryumunda dikkat etmeniz gerekir, zira bitki akvaryum içinde herhangi bir zarar görürse, salgısı ile karidesleri telef edecektir.
Karidesler için ısıtıcının yanında taban filtresi ve pipo filtre öneririm. Pipo filtrenin üstünde biriken mikroorganizmalar, karidesler için bir ziyafete dönüşecektir. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2015 16:46
Bekir bey ışık miktarı hangi bitki yada bitkileri kullanacağınız ile ilgili, malzeme olarak tekli pipo filtre yazmışınız, eğer hava ile çalışan pipo filtre ise zaten hava değişimi olacaktır, motorla çalışan pipo filtre ise su çıkışını yüzeyi hareketlendirecek şekilde ayarlarsanız yine gaz değişimi olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mart 2015 18:03
Havayla çalışan pipo filtre kullanacağım fakat zaten akvaryum kücük oldugu icin hacmi dahada fazla kucultmek istemedigim icin kullanmayabilirim. Bitki olarak tabana cuba düsünuyorum onun icinde co2 gerekiyor ,cubanin yerini tutacak co2 ihtiyaci olmagan taban bitkileri nelerdir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2015 11:57
Size bir önerim daha olabilir. Şelale filtrenin emiş borusunun ucuna sünger takarak da bir kurulum gerçekleştirebilirsiniz. Eğer ayarlanabilir bir şelale filtre alırsanız yüzeydeki dalgalanmayı kontrol ederek CO2 kaçışını da minimuma indirebilirsiniz. Ben kendi nano tankımda bu sistemi kullanıyorum ve gayet güzel işliyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2015 19:05
[QUOTE=Madenci]Size bir önerim daha olabilir. Şelale filtrenin emiş borusunun ucuna sünger takarak da bir kurulum gerçekleştirebilirsiniz. Eğer ayarlanabilir bir şelale filtre alırsanız yüzeydeki dalgalanmayı kontrol ederek CO2 kaçışını da minimuma indirebilirsiniz. Ben kendi nano tankımda bu sistemi kullanıyorum ve gayet güzel işliyor.[/QUOTE]
Aynen dediğiniz gibi, eski küçük bir filtrem vardı onu buldum bugün ,aynı dış filtrenin su giriş bölümü gibi kendi borusu var su yüzeyini hareketlendiriyor, oldukça iyi oldu. Bakalım bitkilerin durumu nasıl olacak. Şuan herhangi bir gübreleme yöntemi uygulamadım ,gübrelemeyi ne zaman yapmam gerekli daha malum bitkiler oturmuş değil.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir