Teker Teker Amerikan Karma 444 lt (16. sayfa - Yeni Fotoğraflar)


Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 15:57

Geophaguslar ve catfishler yarın sabah İstanbul'dan yola çıkıyorlar. Onları eklerken tankta bazı değişiklikler yapmayı planlıyorum. Orta ve küçük boy kökleri suya batırmayı başardım. Çoğunu yere yatırıp üzerlerine taş koydum. Ama sol taraftaki büyük mangrowun yanındaki büyük kökü bir türlü batıramıyorum. Büyük mangrowu bile suyun üzerine kaldırıyor. Bir süre daha batmazsa, matkapla küçük delikler delip, ortasından bir yerlerden çatlak açacağım. Ayrıca bir kaç adet yuvarlak hatlı büyük kaya ekleme düşüncem var. Rainbowlar orta bölümdeki köklerin arasında bölge tuttular. O bölgeye dokunmadan nasıl dekor yapacağım bilmiyorum ama ne kadar kök eklersem su o kadar çok sararıyor. Bu aslında çok doğal görünse bile yinede bu tank birkaç kök dışınada daha fazlasını kaldırmaz diyorum. Köklerden çok dal eklemeyi düşünüyorum. 2 Echinodorus ekledim. Ancak ufak ufak tırtıklanmalar başladı.



09.07.2010 - 22.45 itibarı ile 4 adet Geophagus izmire geldi. Yanında gelenler: 3 adet damızlık Bronz Cory, 1 damızlıkaltı cüce vatoz, 1 adet 6-7cm konuşan vatoz ve 1 adet 20cm dev anubias.
 
 
 
Shadow designer2010-07-10 09:49:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ashizaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/11/2008
İl: Bursa
Mesaj: 182
ashizaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2010 09:16
Filtredeki torf, tabandaki cocopeat, kökler, yapraklar, çay ve diğer özler... Su değerlerini çok merak ettim. Dengeyi bulana kadar idamesi zor bir tank. Eminim bir o kadar da keyiflidir. Keşke her türden bir kaç üye yerine tek tür kalabalık bir corydoras sürüsü olsaydı diye düşünmeden edemedim (Bir de keşke sadece güney amerika canlıları kalsa diye düşündüm ama onu söylemeyeceğim.).

Bu tip tanklarda devasa echinodoruslar ve bölgesel aydınlatma pek güzel gelir bana hep; başka bitki yakıştıramıyorum.

Bunların dışında rotkeili yakından görme şansımız var mı acaba?
ashiza2010-07-10 10:23:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2010 10:09

Görüş, önerileriniz için teşekkür ederim.

Su değerleri ph 6.4 e kadar geldi. Karma bir test için strip test almayı düşünüyorum. Ama akvaryumun suyunun büyük bölümü kullanmakta olduğum ve şu an kaldırdığım 2 adet 80x40x40 ve 2 adet 40x40x40 tanktan 1 hafta boyunca düzenli şekilde alındı. Ardından kökler eklenince asitler artmaya başladı ve ph düşmeye devam ediyor. Tankın %20 lik bölümü çeşme suyu doldurulduğu sırada ph 7.3 gibiydi, PH Down adlı bir düzenleyici kullandım. Ardından 2 şişe maden suyunu gazını kaçırmadan direk boşalttım. Kökleri ve yaprakları ekledim ph 6.7 olmuştu. Diğer akvaryum sularımı ekledim ve üzerinden 1 hafta kadar geçti. Şu an bu seviyeler normal gidiyor gibi. Hiç su değişimi uygulamadım. Buhar camları %80 kapalı durduğu için pek fazla buharlaşma da yok. Dijital derecem 30.5 dereceyi gösteriyor ama sıkıntılı olan sadece coryler gibi onlarda biraz miskinleşti.
Gerçekten bende ilk başta Echinodorus düşünüyordum. Hatta 2 adet ekledim. Ancak Sanırım Silver dolarlar yaprak uçlarını kemirmeye başladı. Şimdilik 1 adet dev anubias ekledim. Mangrowun girintili bölümüne öylesine koydum. Misina kullanmadan tutunmasını sağlayacağım. Girintilere lav kırığı ve hazır torf taneleri ekleyeceğim. Kesinlikle tutunma hızlanacaktır. Bölgesel aydınlatmayı düşündüm. Ancak şimdilik genel olarak aydınlatma kullanacağım. Dalgıç floresanlar en pratik olanları diye sadece beyaz düşünüyorum. Sonrasında sarımtrak 8 watt tasarruf ampulleri ile kapak içi bir düzenleme yapacağım. Bitki ve dekor noktalarını belirleyip ardından bu çalışmayı yapmam daha doğru olacak.  Orta amerikanlar konusunda çoğu arkdaş aynı kanıya sahip. Ben da sadece rainbowları çıkaramıyorum. Şu an için meekileri az önce satışa koydum. Özellikle erkek olan oldukça agresfi olmaya başladı. Geoplar onunla başa çıkamayabilirler. Belki ileride bütün türler büyüdüklerinde 1 adet küçük ateşağız ile deneme yapabilirim. Ama Rainbowlar konusunda aynı şeyi söyleyemem. Oldukça uysal ve barışçıl bir tür. Şu an yumurtalarını korumaya devam ediyor. 3-5 adet mantarlaşan yumurta dışında kayıp yok gibi görünüyor. Aslında sadece dişi kalacaktı. Yavuyken 2 adet aldım ama 1e1d çıktılar ve eş tuttular. Boyları küçük olduğu için şimdilik fazla problem yok. Zaten bu boyda yavruladıklarından sanırım fazla büyümezler diye tahmin ediyorum. Rotkeili tabi ki yakından çekeceğim. Tam olarak aydınlatmalarım gelmediği için güzel bir kare yakalayamadım. Aydınlatma tamamlandığında güzel kareler için uğraşacağım. Ama rotkeil zaten yeni yeni renkleniyor. Boyu en küçük olan heroine, yaklaşık 7cm kadar. Vücuda hafiften bir sarımtrak yeşilimsilik gelmeye başladı. Özellikle sabah işe gitmeden görebiliyorum. Ventral yüzgeci kızıl kırmızı bir renk alıyor. Kafa kısmındaki kırmızılık şimdilik çok silik belli oluyor. Ama büyük ihtimalle dişi çıkacak gibi görünüyor. Red ve Gold un da dişi olduğunu umuyorum. Red in karnı bu sıralar şikin duruyor. Umarım green ile eş tutmadan green i elden çıkarırım. Hibritleşme istemiyorum.


 
12.07.2010
Aydınlatmaların geldi ve 2 adet daha 60cm dalgıç flo aldım. Şimdi 4 adet 60cm beyaz dalgıç floresan mevcut.
1 e Green Severum, 1e1d Ateş ağız, 3 adet Fantom tetra : çıkarıldı.
1e gold marble Melek eklendi (Silver melek dişiydi, anında yanyana dolaşmaya başladılar.)
Rainbowların yavrular cumartesi gece yumurtadan çıktılar. Şu an köklerin aralarında görünüyorlar, ancak serbest yüzüşe geçen henüz yok gibi, anne yem alıp çiğneyip onlara püskürtüyor. Tam onların yuva bölgesinin yakınlarında yeterli miktarda tortu mevcut. Akıntıya göre hafif hafif kuyruk sallamalar görülüyor. Keseleri biraz azalmış. Perşembeye kadar serbest yüzüş eğiliğimi görülünce büyük miktarını sifonlayacağım. Çünkü yavruları kontrol edemezlerse diğer balıklara daha sert davranmaya başayacaklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2010 11:23

Canlılar:

 
Orta Amerika:

Archocentrus multispinosa (Rainbow)(1e1d çift) yavrulu

 

Güney Amerika:

Heros efasciatus Severum (Gold)(1adet dişi),

Heros efasciatus Severum (Red)(1adet dişi),

Heros sp. 'red shoulders' (Rotkeil)(1adet dişi),

Uaru amphiacanthoides (Uaru-Fakir discusu)(1 adet - dişi),

Geophagus Altifrons (2erkek + 2dişi)

Pterophyllum scalare (1dişi - Silver Melek + 1erkek - Gold Marble / çift)

 
Canlı Doğuranlar:
Xiphophorus helleri (Kılıçkuyruk) (1erkek Sarı + 2 dişi Fantom + 2 dişi Dalmaçyalı)

 

Kedi Balıkları: 

Ancistrus Sp. (Boynuzlu Cüce Vatoz)(4adet),

Platydoras Costatus (Konuşan Vatoz)(1adet),

Corydoras Trilineatus (Leopar)(1adet),

Corydoras Paleatus (Komando)(2adet),

Corydoras Aeneus (Bronz)(3adet),

 

Characiformlar:

Metynnis hypsauchen (Silver Dolar)(4adet),

Phenacogrammus interruptus (Kongo Tetra)(2adet), Afrika Tetrası
 
Hibrit:
Papağan Cichlid (2 dişi)
 
Omurgasızlar:
Apple Snail (4adet),

 
Bitkiler
1 kök Echinodorus
1 kök Anubias Barteri
 
 
Son durum budur. Eklediğim Echinodoruslardan 1 tanesinin yapraklarına saldırı uygulandı. Onu çıkarttım yerine anubias ekledim. Ona karşı şimdilik herhangi bir saldırı yok. Diğer Echinodorus ta sağlam şekilde duruyor. Sanırım bitkilerin konumlandırılması da çok önemli. Bundan sonra alacağım anubiasları kütüklerin üzerine tuturmayı deneyeceğim. Bakalım oradaki tepkileri nasıl olacak.
 
Bu arada yeni bir davranış daha gözlemledim. Uaru bir süredir kabızlık sorunu yaşıyor. Bununla birlikte bol bol sebze vermeye çalıştım. Haşlanmış bezelye, çiğ nohut falan verdim. Bir çoğu çok severek yedi. Ama Uaru da hala bir gelişme yok gibi, anüs bölgesi şişkik duruyor. Aynı zamanda da yumurta tüpçüğü de yuvarlak ve belirgin durumda olduğundan o bölge bariz görülüyor. Özellikle dışkı yapmaya başladığı sırada su üzerine yakın, dik yüzüyor ve Silver Dolarlardan birinin yanına yaklaşıp, çıkan dışkı parçasını onun ağız bölgesine yaklaştırıyor. Silver dolarların önceleri durumu pek umursamadığını gördüm. Sonra özellikle bir tanesi onunla ilgileniyor, ama arada yüzgeçlerinden de ısırık almaya çalışıyor. Uarunun canı acıdığı için biraz uzaklaşıyor ama geri geri titreyerek tekrar yaklaşıyor ve Silver dolar dışkı parçasını yem olarak görüp çekiyor. Uaru bu sayede o bölgedeki sıkışıklığı gidermiş oluyor. Aslında uygun su şartlarında bir tanka alıp geçici süreyle sebze-meyve ile beslemeyi düşünüyorum. Ama karma tankta mecburen karma yemlemeye devam etmek zorundayım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2010 16:57
Umut bey paylaşım ve tecrübeleriniz için teşekkür ederim. Özellikle Uaru'nun yaptığı davranış çok ilgimi çektim.
 
Cenk'te Uaruları başkasına vermiş. Bu balığı bir şekilde edinmek zorundayım. Kendimi yarım hissediyorum :(
 
Balıkları yakın plan fotoğraflayabilir misiniz? bende şu an izindeyim ama İstanbula döner dönmez güzel bir makina alıp her birini fotoğraflamayı düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2010 23:13

Fotoğraf kalitesi için üzgünüm. Ama şu an makinem kompakt tarzda ve ayar konularını daha çözemedim.

Yeni eklenen canlılarda mevcut. Ancak ışığı yeni açınca çekim yaptığım için bir çoğu dibe yakın yüzüyorlar.

genel
 
genel
 
Silver melek dişi, Uaru, Rainbow erkek, Geophagus Altifrons
 
Geophagus altifronslar
 
anubias barteri
 
 
Shadow designer2010-07-14 23:18:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2010 23:57
Akvaryum çok güzel. Eline, kesene ve emeğine sağlık. Çok beğendim gerçekten.
 
Rotkeil henüz renklerini almamış görebildiğim kadarıyla. Benimkilerin alt kısmı turuncuya dönmeye başladı yavaş yavaş. Başlarında ki kırmızılık baya bir belirginleşti.
 
Diyeceksin ki sende takıldın kaldın ama papağanları bir an önce çıkart derim. Güzelliği gölgeliyorlar bence.
 
Kılıçkuyruklar ile heroinelerin arası nasıl bu arada? Özellikle severumlar bir tepki veriyor mu? Tankın baskını kim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2010 08:51

Teşekkür ederim.

Rotkeili fotoğraflardan seçebilmene sevindim. Tanıdık olduğundan da olabilir. Dişi olarak seçmeni istemiştim ve büyük ihtimalle dişi olacağı için renklerinin oturmamış olması çok normal geliyor. Karma beslenme seviyesini biraz büyüdükçe pigment içerikli yemlere döndüreceğim. Aslında rotkeil genellikle pul yemleri, cips yemleri ve formulayı yemeye çalışıyor. Bits tarzı yemler önüne düşerse yiyor, ama dediğim gibi genelde tabana düşmekte olan savrulan yemleri yediğini gözlemliyorum. Dibe daha hızlı batan yemleri değil de orta seviyede yüzenleri tercih ediyor. Uaru da aynı şekilde davranıyor ama onun ağız yapısı daha değişik olduğundan yeme çok acayip bir şeymiş gibi bakıp sonra yiyor, adeta yemin markasını-modelini çözemeye çalışıyor. Örneğin sıkı otçul olduğu ileri sürülen Uaruyu genelde dibe hızla batan spirulina tablet parçacaıklarından uzak durduğunu gözlemledi. Snaırım onların tadına daha önce baktı. Geoplarında ağız yapısından dolayı küçük lokmacıkları tercih ediyorlar. Ben o yemleri kedi balıklarım için atsam da Silver dolarlar gördüğü yerde diğer yemleri bırakıp onlardan birini alıp kaçıyorlar, parça parça tüketiyorlar. Açıkçası Ateşağızları çıkarmadan birkaç gün önce Kılıçkuyrukları eklemiştim. Bir tek onlardan çekinmiştim. Erkek kılıçkuyruğu turuncu varyeteden almamamın sebebi de uzun siyah kuyruklarının dikkat çekici olmasından kaynaklanıyordu. ama bendeki erkek sarımtrak turunculukta ve daha transparan bir renge sahip. Ayrıca görece daha kısa bir kılıcı var. Üst seviyeleri ve akvaryumun açık sularını kullanıyorlar. Arka camda gidip geliyorlar. Duvar tarfına yakın büyük mango kökünün yakınına değil de, ev ahalinin bulunduğu sağ tarafa daha yakın yüzüyorlar ve hiç saklandıklarını görmedim. Genelde sürü şeklinde 5 tanesi bir arada takılıyor. Kuyruklarında sadece birbirleri arasındaki minik sürtüşmelerden kalma izler var. O da çok yakından belli oluyor. Tam damızlık boy Kılıçkuyruk alamadım çünkü adetine 7,5-10 arası istiyorlardı. Ben bunların 5 adetini 12.5 TL den aldım. Siyah ve beyaz varyete bulursam 1 er dişi daha eklemeyi düşünüyorum. İleride ne olur bilinmez ama şimdilik durum çok normal. Diğer amerikan tankları kuran arkadaşlarda da gördüğüm kadarıyla kendi habitatlarından olduğu için bir problem çıkmıyor. Elimde bulunan 2 Kongo tetrayı kış aylarında kurduğum Japon akvaryumuna almayı planlıyorum. Şimdilik tam damızlık boya getirdim sayılır. Aynı şey Papağanlar için de geçerli bir durum. Kış aylarına doğru başka bir akvaryuma transfer olma olasılıkları var. Ama dediğim gibi papağan olduklarından dolayı değil, sadece 3 yıldır bizlerle birlikte oldukları için böyle bir bağlılığımız var. Özellikle de eşim çok seviyor onları. Malawi ve Tanganika zamanlarımda bile tanklarımda yer almayı başardılar. Frontosa da gördüler, Demasoni de... ama şimdi en azından uygun su değerlerinde bir tankta olabildikleri için daha mutluyum. Stmak istemiyorum, ama doğal görselliği bozdukları doğru. Genelde tankı değerlendirirken onları hiç hesaba katmıyorum. Çünkü 2 cm yavruyla da, 15 cm canlıyla da iyi-kötü geçindiler. Ama özellikle bu yıl içerisinde genetik problemlerini daha çok hissettim. Hava kesesi sorunları ve manevra kabiliyetleri azaldı. Daha kçükken çok hızlı yüzmelerine rağmen şimdi kepçeye ilk yakalanan onlar oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2010 23:35

Tam anlamıyla güzel fotoğraflar çekmeyi başaramadım.
 
 
 
 
Yandan
 

 
Taban

Shadow designer2010-07-27 23:40:33

Fotoğraflardan sonra kongo tetralar çıkarıldı.

Çınar yaprakları eklendi.

CANLILARDA SON DURUM:

 
Orta Amerika:

Archocentrus multispinosa (Rainbow)(1e1d çift) yavrulu

 

Güney Amerika:

Pterophyllum scalare (1dişi - Silver Melek + 1erkek - Gold Marble / çift)

Uaru amphiacanthoides (Uaru-Fakir discusu)(1 adet - dişi),
Heros efasciatus Severum (Gold)(1adet dişi),

Heros efasciatus Severum (Red)(1adet dişi),

Heros sp. 'red shoulders' (Rotkeil)(1adet dişi),
Geophagus Altifrons (2erkek + 2dişi)

 

Canlı Doğuranlar:
Xiphophorus helleri (Kılıçkuyruk) (1erkek+4dişi)

 

Kedi Balıkları: 

Ancistrus Sp. (Boynuzlu Cüce Vatoz)(3adet),

Platydoras Costatus (Konuşan Vatoz)(1adet),

Corydoras Trilineatus (Leopar)(1adet),

Corydoras Paleatus (Komando)(1adet),

Corydoras Aeneus (Bronz)(2e+1d), (6-7 adet daha eklenecek)

 

Characiformlar:

Metynnis hypsauchen (Silver Dolar)(4adet),

 
Hibritler:
Papağan Cichlid (2 dişi)
 
Omurgasızlar:
Apple Snail (2adet), (5 adetten 2 adet kaldı içleri boşaltıldı, antenler yenildi)
 
Yakında yeniden dekor yapacağım. Yani fotoğraflarla karşınızda olacağım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

backhereÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 265
backhereÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2010 08:49
Öncelikle akvaryumun çok güzel.Severum beslediğin için de tebrik ederim.Nedense hiç rağbet görmüyor.1 hafta içinde ben de 100*50*60'lık severum tankı kuracağım.Saygılar... backhere2010-07-30 22:00:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut KatipoğluÇevrim Dışı

Kurumsal Üye
Kayıt: 16/08/2008
İl: Izmir
Mesaj: 3335
Umut KatipoğluÇevrim Dışı
Kurumsal Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2010 08:52
Genel Tank Görünümler:
 
 
 
 
 
 
Daha yakın genel görünümler:
 

 

 

 

 

 

 

Genel içerisinde Rainbowlar erkeği yuvasının ve 2. yumurtaların başında bekliyor

 

Genel görünümde erkek melek, geoplar, silver dolarlar…

 

Geop ve Rotkeil

 

Rotkeil

 

Red Severum şimdiden renklerini göstermeye başladı

 

Red Severum ve Rotkeil

 

Red Severum gider, Silver Dolar sürüsü gelir

 

Golden Severum

 

Uaru

 

Uaru ve kılıçlar

 

Geophagus Altifrons ve Silver Dolar

 

Muhtemel erkek Geop

 

Muhtemel erkek Geop 2

 

Dişi Geophagus

 

Diğer Dişi Geophagus

 

Dominant Erkek Geophagus Altifrons

 

Geop yine kumu karıştırıyor

 

Rainbow Dişisi ve 4-5 saatlik 2. Batım Yumurtalar

 

 

 

 

 

 

 

 
Shadow designer2010-07-30 09:18:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mekrögÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 2513
mekrögÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2010 21:45
Herkese iyi akşamlar,
 
Umut çok güzeller. Eline sağlık. Bir kaç zamandır foruma göz atamıyordum, akvaryum iyice oturmuş, çok hoşuma gitti.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinorÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,3,48207[/C]
Kayıt: 01/05/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 3481
sinorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2010 00:27
Anca yazabiliyorum Umut Abi. Papağanlar hariç herşey süper gözüküyor; dekor ise biraz daha kütük istiyor gibi ama bu haliylede şahane. Bence Kılıçlar, Gold Melek, Rainbowlar ve Papağanlar acilen çıkartılıp yerine güzel bir çift Bolivian Ramirezi eklenmeli Tebessüm Aslında bana kalsa Gold ve Red Severumlarıda çıkartırım Big%20smile aqua_boy2010-08-01 00:28:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Onur YıldızÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/09/2008
İl: Izmir
Mesaj: 2425
Onur YıldızÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Ağustos 2010 01:55
Ustam çok iyi olmuş. Güzel bir nattereri biotopu olsa da güzel olurmuş.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir