2 Dişi Betta Birlikte Yaşar Mı?


mrtcngltknÇevrim Dışı

Kayıt: 12/01/2016
İl: Balikesir
Mesaj: 921
mrtcngltknÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mart 2017 20:46
Erkekler yaşamaz biliyorum ama bildiğime göre dişiler daha az agresif.15 litre akvaryumum var bitkili iki dişi yaşatabilir miyim?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BadWolfÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/06/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 6350
BadWolfÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2017 08:46
Cinsiyet farketmeksizin bu durum balığınızın karakteri ile ilgili. Şu an elimdeki tankta 3 dişi canlı doğuranlar ile yaşıyor. 5 dişi ve 4 erkeklik bir karmada da baktım sorunsuzca, 2 erkek 2 dişilik bir karmada da. Ama gün eldi yanındaki salyangozu bile kırıp öldürecek kadar sert, karşı cinsi ölümüne tiften bir balık olduğundan üretime dahi alamadığım dişiler ve erkekler oldu. Bunları izole tutmak gerekiyor. Eğer fazla bölgeci yada saldırgan ise izole bakılır, eğer karmada strese giriyor, saklanıyor ve aç kalıyorsa da izole bakılır.

Uygun eşlemelerde bir balık baskındır, diğer balıklardan belirgin biçimde üstündür ancak onları ezmeye çalışmaz, kovalamaz. Sadece diğer balıkları bölgenin hakiminin kendisi olduğu konusunda uyarır.
Eğer ısırmalar, kovalamalar ve yaralanmalar oluyorsa, saklanmalar sık görülüyorsa eşleştirdiğiniz dişiler geçinemiyordur ve ayrılmaları gerekir. Her balığın kendine özgü bir karakteri vardır ve karma yapmak her daim risklidir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir