AKBÜM 25.10.2011 - Singapur, Tayland, Endonezya İthalatı
24 ekimde yola çıkan canlı kargolarımız 3 ayrı ülkeden yola çıkarak İstanbul aktarmalı ve gümrüklü olarak, saat 15:30 civarında İzmir'e geldiler. Oradan alınan kargolar AKBÜM'e doğru yola çıktılar. Herkesin ithalat gibi konularda bazı soruları, şüpheleri, düşünceleri mevcut. Hem bunları gidermek adına, hemde firmamızın ithalat ve suya alıştırma gibi uygulamalarını sizlere fotoğraflarla anlatmayı daha uygun buldum.
Fotoğrafların tamamı sitemiz üyesi olan Umut Katipoğlu'na aittir. Ayrıca gelen canlıların bir kısmını kendisi ayırtmış ve almıştır.
Göreceğiniz tüm türler dışında Melek varyeteleri, Malawi Cichlidleri, Amerikan Cichlidleri, Canlıdoğuranlar, Çöpçü türleri, Japon ve koi türleri vb. bir çok akvaryum canlısı üretimimiz ve ithalatımız mevcuttur. Bu konu ile ilgili ayrıntılı bilgiler aşağıdaki linkte mevcuttur.
http://www.akvaryum.com/Forum/akbum_---_akaryum_baligi_ciftligi_(izmir-kemalpasa)_---_fotografli_---_k471760.asp
Hasan Cebeci (AKBÜM - Firma sahibi) Kemalpaşa - İzmir
Yurtdışından Gelen Strafor Koliler
Singapur, Tayland ve Endonezya dan gelen canlılar hava alanından alınarak çiftliğe getirildi. Düzenli şekilde açılıp sayım yapıldı ve ardından acilen açma işlemlemlerine başlandı. Ne kadar yoğun ve sıkışık bir kargolama olduğunu sizlerde görüyorsunuz.
Bettalar
Bettaların geldikleri poşetler açılıp sağlıklı olduklarından emin olduğumuz kavanozlara yerleştiriliyor. Satış öncesi bu setlerde kondüsyon kazanıyorlar.
Poşetteki durumları
Poşetlerde çok yoğun bir nüfus şeklinde gönderilen çoğu canlı sapasağlam ülkemize ulaştılar. Elbette bazı türlerde belirli oranda fireler vardı. Genel olarak canlılar hala anestezinin etkisinde olduklarından poşette güzel poz veremediler.
Suya alıştırma süreçleri
Suya alıştırmak için öncelikle poşette gelen canlıları kovalara ve strafor kolilere açtık. Ardından yerleştirilecekleri tanklardan hava hortumu ile su ekleme işlemine başladık. Sular yarı yarıya dengelendikten sonra tanklara uygun sayılarda paylaştırarak aktardık.
Elde ve Kepçedeki Durumları
Bu ithalatta gelen bu canlıları kovalara alırken, suya alıştırırken ve tanklara aktarırken kepçe ve eldeki hallerini de görüntülemek istedim. Bazıları anestezinin etkisinden daha tam kurtulamamış olduğundan güzel poz verdiler.
R.Teksas - Ateş Kafa - Leucosticta
Bu canlılar daha önceki ithalatlardan ülkemize gelmiş balıklardır. Satanoperca Leucostictalar ülkemize ilk kez girmiş bir türdür. Teksaslar Red teksas üretiminden çıkmış normal görünümdeki canlılardır. Ancak bunların aralarından bazılarında hafiften pembeleşenler mevcuttur.
Akvaryumdaki durumları
Canlılar önce suya alıştırıldıktan sonra Akvaryumlarına alındı. Tüm tankların suyu taze ve oturmuş sulardı. Bu uygulamanın adaptasyon sürecine katkısı büyük oldu. Bol oksijenli ve 24-25 derece olan tanklara yerleştirildiler. Bir çok tür ve birey 12 saat içerisinde kuru yem yemeye başladı.
Akvaryumlar Genel Görünüm
İthal gelen balığın açılması, suya alıştırılması ve yerleştirildikleri akvaryumlar ve mekanları bu şekilde düzenli şekilde üretim çiftliği dışında bir binada yer alıyor. Üretime ayrılması düşünülen türler bir süre sonra buradan alınıp aynı tesis içinde bulunan üretim çiftliğine aktarılıyor.
AKBÜM hepinize sağlıklı balıklar diler...
+1: [T]15607,aykılıç[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hayırlı satışlar dilerim.ancak size küçük bir eleştirim olacak o kadar masraf ediyorsunuz ancak resimlerde gördüğüm kadarıyla akvaryumların profil stleri oldukça paslanmış ve çok kötü görünüyor.keşke onlarada 2 kutu antipas alıp boyasaydınız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Konu ile ilgili ayrıntılı bilgiye aşağıdaki başlıktan ulaşabilirsiniz.
Akbüm 15.12.2011 - Singapur & Tayland İthalatı (nadir Amerikanlar)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir