Akşam 8 den sonra fotosentez
Gönderim Zamanı: 27 Eylül 2007 22:07
Arkadaşlar merhabalar akvaryumumda son 1 haftadır fotosentez var akşamları işten geldiğimde 7 civarı herşey normal ama saat 8 olunca birden sazlarda gözle görülebilir şekilde bazen 4 mm büyüklüğünde bazende ip şelinde fotosentez baloncukları çıkıyor. Size sorum gündüz takip edemedim ama akşamları saat 8 de fotosentez olması normalmi, gece saat 10'a kadar ışıklar açık ve o saate kadar fotosentez var. (Daha sonrasını gözlemleyemedim) Lotusumun gelişimi durmuş durumda, zeytinlerinde durumu aynı. Bir şeyler eksik ama anlmadım. Her gün 8 damla sera florena veriyorum. Seranın floranette tablet gübrelerinden bitkilerin köklerine koyuyorum. Kök kısımları sökerken zorlayacak kadar sağlıklı. Yapraklardan alamadıkları besin sizce ne olabilir.
Mu-rat 2007-09-27 22:11:28
Not: Akvaryum linkteki akvaryumdur, resimdeki hali son hali değildir.
Aquastarları çıkarıp 2 gün önce 2x Osram Fluora koydum, ileride bir kapak daha yapıp aquastarlarıda koyacağım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 01:03
Murat Bey fotosentez için gerekli olan herşey mevcutsa bitkileriniz her saat fotosentez yapabilir.Bunda anormal bir durum yok.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 02:36
Fotosentez olurken gözle görülebilir diye bir kaide yok, gözle görebilmeniz için bitkinin fotosentez ile yaptığı oksijenin mevcut su basıncını yenmesi, yani birikmesi gerekir. Sizde bu birikim ancak akşam saatlerinde suyun basıncını yenebiliyor demektir, fakat bu demek değildir ki, önceki saatlerde fotosentez gerçekleşmiyor. Normal bir durum, hatta akvaryumunuzda hafif bir akıntı varsa hiç gözlemlemeyebilirdiniz.
Diğer bitkiler neyse de, lotus'un gelişimin durması bana garip geldi. su sıcaklığınızı kontrol edin, akvaryumunuz güneş gören bir yerdeyse; gündüz üzerine güneş geldiğinde su sıcaklığı fazlalaşıyor olabilir, buda bitkilerde gelişim durmasına veya çürümeye, zamanla da suda sümüksü bir yosun oluşumuna gidebilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 19:51
Bilgiler için teşekkürler. Yiğit bey; akvaryumum direk olarak güneş ışığı görmüyor, su sıcaklığı normal, eski akvaryumumda 4 kök olan bu bitki şimdilerde yapay bitki gibi kılı bile kıpırdamıyor sanmıyorum ama acaba ışık akvaryumun derinliğinden dolayı yetersizmi kalıyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2007 19:56
Sıcaklıktan lotusun büyüme hızının durduğunu sanmıyorum,bendeki lotus bu yazda 33 derecede sorunsuz büyüdü,hatta tek zayiat vermediğim bitkiydi diyebilirim.Bence demir ihtiyacı nedeniyle olabilirmi acaba?
Bu arada Yiğit bey,bu bitkili tanklar konusunda bilgilerinizden dolayı sizi kendime abi ilan etmemde skınca yoktur herhalde,şaka bir yana akvaryumumda çok az su yüzeyinde haraketlilik olmasından bile fotosentez işlemi görülmüyor olabilirmi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2007 11:54
Akvaryumda hafif bir akıntı varsa, bitkilerin gövdesindeki oksijen suda daha hızlı çözüneceğinden birikemeyecektir. Böylece fotosentez gözlemlenemez. Akvaryum derinliği çok ise fotosentez yine düşük gözlemlenecektir. (su basıncı arttığı için)
Fotosentezi gözle görmek şart değildir, bizler fotosentezi görmüyor bile olsak, bitki gelişimimiz devam ediyorsa fotosentez var demektir. Hatta görmüyor olmamız daha bile iyi diyebilirim çünkü fotosentez sırasında üretilen oksijen suya enjekte oluyor demektir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Eylül 2007 23:42
Yiğit bey bilgiler için teşekkürler. 2. bir mayalı sistem yapacağım ve gözlemleyeceğim belkide eksik olan co2 dir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir