Akvaryum İçin Balık Ve Dekorasyon Tavsiyesi


kaancevikÇevrim Dışı

Kayıt: 26/10/2024
İl: Izmir
Mesaj: 2
kaancevikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 6 Saat 50 Dakika önce
Öncelikle merhaba uzun süredir forumda bulunan içerikleri araştırıyorum ve takip ediyorum. Gözümden kaçmıştır mutlaka soracağım sorunun cevabı vardır ama ben aradığım netlikte bir cevap bulamadım o yüzden bir konu açmak istedim.
Daha öncesinde maalesef çok bir deneyimim yok akvaryum konusunda çocukluğumda küçük bir akvaryumum vardı orada çeşitli balıklar besliyordum tamamen bilgisiz bir şekilde. Daha sonrasında yaklaşık 1.5 sene önce japon balığı beslemeye başladım 80x40x40 bir akvaryum da. Şimdi o akvaryumu boşalttım tamamen.

Sizlerden tavsiye isteyeceğim konu şu evime 200x60x60 bir akvaryum yaptırıyorum tv ünitesi olarak kullanacağız aynı zamanda bu akvaryumda karma chichlid beslemek istiyorum. Yaklaşık 700 litrelik bir tank olacağını hesapladım. Tank sumplı olacak ve sump boyunu 30cm olacak yeterli olur mu bilmiyorum konuda çok bilgim yok.

Sorum şu fazla bilgisi olmayan ama araştırmayı ve uğraşmayı seven birisi için karma chichlid tankında hangi türler olabilir ve bu akvaryumda yavru alınabilir mi ?
Bir de dekorasyonu kayalık ve silis kum olarak düşünüyorum önerebileceğiniz dekorasyon türleri olur mu ? teşekkürler şimdiden.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir