Akvaryum tavsiyesi
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2013 22:38
Merhaba,
Yaklaşık 1,5 yıl ara verdiğim hobime tekrar dönüyorum. Tür olarak da L144 ile başlayıp, L46'ya kadar (Yapabilirsem tabii) çıkmak istiyorum. Elimde 130x55x70h boyutlarında 100 lt sumpı olan bir akvaryumum var. Aklımdan geçen yanına 100x50x60h sumplı tane daha alıp, küçük olana 6-8 adet yetişkin L144 koyup, büyük olanı da yavruları boylandırmak için kullanmak geliyor. Vatozların akıntılı suyu sevdiklerini bir çok yerde okumuştum ve önceden bir adet Aquabee 5000 almıştım. Yanlış hatırlamıyorsam bir tanede OR2500 vardı. Sistemi kurarken de sumpları kullanarak 2 akvaryumu birleştirip hem su hacmini genişletmek (Yaklaşık 1000 lt.) hem de yavruları ayırma sırasında, hassas oldukları su değişimi riskini ortadan kaldırmayı düşünüyorum. Bir yandan da yavruların büyük tankta yemlenirken sıkıntı yaşayabilecekleri aklıma geliyor. Bu balıkları üreten arkadaşların akvaryum boyutlarına baktığımda nispeten daha küçük (Taban genişliği min 40-50cm) tanklarlar kullandıklarını gördüm. Tecrübeli arkadaşlar konu ile ilgili önerileni paylaşırlarsa sevinirim. Ay sonuna sistemi kurmak istiyorum.
Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2013 22:44
Büyük akvaryum demek tabiki küçük akvaryumlar kadar bakımı kolay olmuyor. Büyük akvaryumlarda bu balıkları görme ve izleme oranınız daha az seviyey düşüyor. Yemleme konusunda her hangi bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Balık açıktıktan sonra yemi nerde olsa bulup güzelce midesine indiriyor. 100-50-50 lik bir akvaryum sizin işinizi rahat görecektir. Ancak boylandırma tankı ile ana tankınızda su değerlerinin bire bir aynı olması şart. Bu olmazsa olmazdır. Yoksa sizinde inanmayacağınız şekilde kayıplarınız çok olacaktır. L144 longfin yavruları o kadar hassas ki anlatmakla inanın olmaz yaşayarak görmeniz lazım. Abartı bir örnek verecek olursam odanın kapısını hızlı kapatıyosun balık korkup ölüyo. bu derece hassas gerisini siz düşünün. Bir tankan diğer tanka en az kendini kurtarmış balık olmalıki su değişiminden etkilenmesin. Ancak bunlar benim tavsiyelerim. Birde beslemeden anlaşılmıyo bu balık. Ama kesinlikle beslemenizi tavsiye ederim . Gelin gibi tüllerini sallayınca herşey bitiyo o an sizin için..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2013 23:03
[QUOTE=DeVLeT]Büyük akvaryum demek tabiki küçük akvaryumlar kadar bakımı kolay olmuyor. Büyük akvaryumlarda bu balıkları görme ve izleme oranınız daha az seviyey düşüyor. Yemleme konusunda her hangi bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum. Balık açıktıktan sonra yemi nerde olsa bulup güzelce midesine indiriyor. 100-50-50 lik bir akvaryum sizin işinizi rahat görecektir. Ancak boylandırma tankı ile ana tankınızda su değerlerinin bire bir aynı olması şart. Bu olmazsa olmazdır. Yoksa sizinde inanmayacağınız şekilde kayıplarınız çok olacaktır. L144 longfin yavruları o kadar hassas ki anlatmakla inanın olmaz yaşayarak görmeniz lazım. Abartı bir örnek verecek olursam odanın kapısını hızlı kapatıyosun balık korkup ölüyo. bu derece hassas gerisini siz düşünün. Bir tankan diğer tanka en az kendini kurtarmış balık olmalıki su değişiminden etkilenmesin. Ancak bunlar benim tavsiyelerim. Birde beslemeden anlaşılmıyo bu balık. Ama kesinlikle beslemenizi tavsiye ederim . Gelin gibi tüllerini sallayınca herşey bitiyo o an sizin için..[/QUOTE]
Yusuf Hocam, bana da sanki küçük daha zahmetli gibi gelmiştir hep. 130'luk tanktan önce daha ufak akvaryumlarım vardı. En ufak şeyden su kirlenip, bulanırdı hemen. Bilmiyorum belki de büyük akvaryuma geçerken sumpla beraber geçiş yaptığım için daha rahat etmişimdir. Düzenli dip temizliği ve su ekleme yapardım. Su değişiminin yavrular üzerinde etkisinin ölümcül olduğunu bildiğim için sumplardan 50'lik pimaş boruyla birleştirip (Bileşik kaplar kanundan faydalanarak) su değerlerinin aynı olmasını sağlarım diye düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2013 14:52
Su degerleri arasinda bir degisiklik olmayacaksa ölumlerin olmayacagini tahmin ediyorum. Sncak defigim gibi buyuk akaryumlarda bu baliklari az oranda beslwdigimiz icin seyir zevki dazla olmuyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir