Akvaryumcudan Çiklit Almak Hatadır.
HEPSİ HAKKINDA BÖYLE Bİ GENELLEME YAPAMAZSINIZ,serhat bey:
benım akvaryumcum var ve musterılerının hepsıne balık alırken bılgı verır ne yapmaları gerektıgını söyler?yardımcı olur yanı
size denk gelmiş işte?
iyi insanlarda var?hepsını aynı kefeye koyamazsınız,koyamayız...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yukarıdaki örnekler çoğaltılabilir. Örneğin ilk başlarda su hazırlayıcıların olmazsa olmaz olduğunu sanıp sonradan hiç işe yaramadığını anlamamız gibi.
[/QUOTE]
Bu görecelidir yanlız.Acil durumlarda,nakliyelerde,mukoza güçlendirmelerinde su hazırlayıcı dedikleriniz kullanılır.Vede işe yararlar.Akvaryumda dinlendirilmiş uygun suyunuz varsa su hazırlayıcı kullanılmaz.Ben 2 dev markanın bizlere çok yardımcı olduğunu düşünüyorum.bizleri kazıkladığını değil.Evet daha uygun malzemeler kullanılır.Ama avrupada yorgancıya gidip elyaf almazlar arkadaşlar akvaryumcuya gidip alırlar.Sakın alınmayın.Asla size demiyorum bu lafları.Benim vurgulamak stediğim yer sadece yazınızdaki tek paragraf.Oda göreceli diye belirttim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Metin bey, Avrupadaki insanlar gereksiz şeylere para harcadıkları için su hazırlayıcıları meydana çıkmıştır bana göre.( Tamamen benim görüşüm ) Su hazırlayıcıları bana göre çok gereksizdir. Aslında Türkiye'ye sokulmaları bile yasal değildir. Çünkü yasalara göre Türkiye'ye bakteri kültürü sokmak yasaktır. Artık hangi açığı kullanıp nasıl kılıf uydurulmuştur bilinmez. JBL'i ithal eden firma yasalara uyduğu ve dolambaçlı işlerle uğraşmak istemediği için bakteri kültürlerini getirmemektedir.
Kusura bakmayın ama avrupalı el kadar elyafa dünyanın parasını veriyor diye iyiyi doğruyu yapıyor demek değil. Belki de elyafa bizler kadar kolay erişebilseler onlar da kullanırlar.
Son nokta olarak, bildiğimiz gri süngerin de en iyi bakteri oluşturan ve üreten malzeme olduğunu idda ediyorum ( sump filtre için ). Avrupalı bunu da kullanmıyor diye fikrim değişmeyecek.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gelişmiş ülkelerdeki kazançla ülkemizde kazanılan kişi başına düşen pay hakkında sanırımki konuşmaya bile gerek yok.Avrupalı yapınca doğru oluyor demiyorum zaten.Sadece onlar çok daha teorik işlerle uğaşmıyorlar.Öyle bir sistem oturtmuşlarki yorgancıya gitmek akıllarına gelmiyor.Su hazırlayıcısının gereksizliği konusunda diğer fikirlerimiz zaten benzeşiyor sizinle.Bakın bir örnek vermek isterim.benim amerikada yaşayan akrabalarım var.Su tesisatı işinizi iki türlü yaptırırsınız.Ya işin tamamının ücreti yada saatlik ücret.Aklınıza hayalinize gelmez ödenen paralar.Hepimizin evde kolaylıkla değiştireceği bir taharat musluğu belki size yaklaşık 300 dolara mal olur.Gıkınızı çıkartamazsınız.Yapmam der kızarsa adam başka tesisatçı bulana kadar çıldırır durursunuz.Çoğu ülke çin mallarına boykot uyguladığı için zaten dışardaki insanlar böyle garip ürünleri görmüyor bile.Kaliteli ve daha az kaliteli ürünleri var.bugün bizde bir akvaryumcuya gidin çöp diyebileceğiniz bir sürü marka satılmaktadır.
Nüfusumuzun çokluğu,ürünlere ilgisiz olmamız günbe gün yeni markalara pazar açmakta.Akvaryumcularda satılan bu ürünler denetimden geçirilse emin olun sınıfta kalan onlarca yüzlerce marka olur heralde.
Serhat bey.Sizin tabirinizle bindiğimiz dalı kesiyoruz.Ama maalesef altın yumurtlayan tavuğu üretmektense hemen kesip içine bakmayı istiyoruz haklısınız.Yeni çıkacak yasalar umarım tüm bunları düzeltecek.
Herkese sağlıklı balıklar dilerim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Söylediklerinize katılmamak elde değil Metin bey. Ama emin olun ben Amerika'ya taşındığımda çevremdekilere pratik zekalı olmayı, cimri değil tutumlu ve akılcı olmayı öğreticem.
Not: Amerika'da akvaryum ve havuz bakımı yapan kişiler aklınıza gelmeyecek paralar kazanıyorlar. Belki de böyle bir iş yaparım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
1-Beslenilecek tür/türler hakkında ön bilgi sahibi olunuz.
2-Şayet yeni bir tür beslemek istiyorsanız,bilgiler toplayınız,o tür hakkında fikri,bilgisi olduğuna inandığınız kişilerden yardım isteyiniz.
3-Akvaryumunuzu bu yeni alıcağınız balık/balıklar için bilgili bir şekilde dekore ediniz.
4-Su koşullarını beslemek istediğiniz türe göre ayarlayınız.
5-Dekor oluştururken gereksiz kalabalıklaştırmalardan uzak durunuz.
6-Şimdi akvaryumcuya gidip balık seçip,alabilirsiniz.
Saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Konu, ana tema olarak akvaryumculardaki yüksek fiyatlar ve etik olmayan davranışlarıydı ama Süleyman bey kendini tutamayıp su koşullarından dekor kalabalığına kadar döktürmüş
Bilgi bilgidir, teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Önce bilgilenmeli..
İnsanın başına ne gelirse cehaletten gelmekte.
Ben bu kadar para verdikten sonra karşılaşılacak konulara ve bunların önceden çözümlerine değindim.Gerçi konuyu bu tarafa çekmekte istemiş olabilirm.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir