Akvaryumda Neler Oluyor :'(
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 22:04
Mustafa beye katılıyorum filtrenin alt kısmı nerede ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Mart 2013 22:32
[QUOTE=zarum123]İşte en büyük sebep bu akvaryumu güneş gören bir yere almalısınız veya akvaryumun üstüne ışık takmanız gerekecek. [/QUOTE]
Mert kardeşim güneş alan yere akvaryumu almalısın derken ben anlamadım. Eğer akvaryum çok fazla güneş görürse akvaryumda yosun sorunu başlarki bu başlı başına bir beladır. Normal fazla ışık olmayan yerlerde akvaryum daha idealdir. Ufak bir ışık sistemi yeterli gelicektir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 15:19
Haklısınız ışık yeterli olacaktır fakat ben vatozlarım için akvaryumum güneşe yakın yerde fazlada yosunlanma olmuyor.
BeZGiN 2013-03-22 16:43:45
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 15:23
Isıtıcım yok ama alıcam motorunda alt kısmını takmadım çünkü dış filtrem var
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 15:36
Herkes her zaman olduğu gibi olayı kendi penceresinden yorumlamış bir yorumda ben yazmak istedim. Çınar bitkisi yetiştirdiğim bitkiler içerisinde zor yetişen bitki diye tabir ettiğim sınıfa giriyor. Ben size daha sağlıklı bir kurulum için bir kaç tavsiye vereceğim.
1- Amacınız canlı doğuran beslemekse bitkiler olmazsa olmazınız olmalıdır.
2- Bitkili bir akvaryumun gereksinimleri farklıdır. Benim favori kumum hagendir. Yaklaşık 10 cm kumu tabana yaydıktan sonra gübre bombalarını sık bir şekilde yerleştirip üzerini tekrar kumla kapatın.
3- Çam, eloedea, tilki kuyruğu ve cabomba size bir çırpıda sayabileceğim kolay bitkilerdir. Ama bitkili bir akvaryum ışıksız olmaz. Güneş ışıksız olmaz demiyorum dikkat ediniz ışıksız olmaz diyorum. Arkadaşımızın birisi yorumunda akvaryumunuzu güneş alan bir yere koymanızı tavsiye etmiş ben buna katılmıyorum.
4- Tabi ki hacimsel büyümeler balıklarınızın daha hızlı ve sağlıklı büyümesine vesile olacaktır aynı zamanda her zaman söylerim büyük akvaryumların bakımı küçük akvaryumların bakımına göreçok daha rahat ve kolaydır.
5- Çeşitli yem her zaman tavsiye ettiğim balıklarında çok hoşuna gidecek keyifli bir uygulamadır.Her zaman söylerim siz bile her gün dürüm yemekten sıkılırken balıkları her gün aynı yemleri yemeleri için neden zorluyoruz???
6- Balıkların hafızasının 5 saniye olduğuna inanmayanlardanım. Çoğu insan balıkların yem yediklerini unuttuklarını iddia etselerde ben buna kesinlikle katılmıyorum. Balıklar gerçekten de aç gözlü hayvanlardır. Doymak nedir bilmezlerve ne kadar yem atarsanız o kadar tüketmek isterler bu sebeple ergin balıklarınıza günde 2 sefer yavru balıklarınıza ise 4 sefer 2 dakika da tüketebilecekleri kadar yem atmanızı öneririm.
Aklına takılan içine sinmeyen ya da kafanı karıştıran herhangi bir sorun olduğunda ö.m ile sana yardımcı olabilirim...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Mart 2013 16:52
Sağol teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir