Amazon Yerlisi (apistogramma)


IskarmozÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 08/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3321
IskarmozÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2018 01:04
[QUOTE=Iskarmoz]

Erkekler büyüyüp yüzgeçlerde gelişim olana dek cinsiyet belirlemek zor olabiliyor borelli, trifasciata, [K]bitaeniata[/K], iniridae vs. gibi birçok türde. [K]Dişiler sadece yumurta ve yavru sahibiyken sarı-siyah renklere büründüklerinden ve normalde kahverengi-gri tonlarında olduklarından pasif erkeklerden ayırmak neredeyse imkansız olabiliyor.[/K] Lepisteslerle alakası yok yüzgeç ve renk gelişim şartlarının ve sürecinin. Pasif erkeklerin hayatta kalmalarının nedeni dişilere benzeyerek baskın erkekten saklanıyor olmaları zaten. Yeni ithal edilen genç balıklarda çift diye alınıp 2 erkek çıkması nadir bir durum değil.
[/QUOTE]

[QUOTE=AmazonDream][B][K]Apistogramalar![/K][/B]


[B][K]Cinsiyet Ayrımı:[/K][/B]
Her tür Apistogramma'da dişi, erkeğin vücut formuna benzer, daha küçüktür ve sarı renk vücut üzerine siyah lekelerle değişkenlik gösterir. Cinsiyet ayrımı çok kolaydır.

[B][K]Deneyimler üzerine yazılmış bir makaledir. Kişi(ler)nin eylemlerinden doğacak olumlu/olumsuz etkilerden dolayı mesuliyet kabul edilmez.

Ahmet Başar[/K][/B]
[/QUOTE]

Beğenenler: [T]174072,ryzend[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmazonDreamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2018
İl: Sivas
Mesaj: 1923
AmazonDreamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Nisan 2018 01:38
[QUOTE=Iskarmoz]

[/QUOTE]

Dişi erkek ayrımını aldığım balıklarda yapamamamın sebebi tanka gireli 3 gün olmalarından kaynaklı. Ayrıca balıklar esaret altında üretilen balıklar olmadığı için renklerini verebilmiş değiller. Muhakkak bir yerde absürt bir yazı yazacaksınız. O zaman ne olacak?

Yine söylüyorum arkasındayım cinsiyet ayrımı kolaydır[:)]

[EDIT]bjkalley,2018-04-30 11:10:14[/EDIT]

Beğenenler: [T]111197,Iskarmoz[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AmazonDreamÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/01/2018
İl: Sivas
Mesaj: 1923
AmazonDreamÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2018 09:25
[QUOTE=Tolga Arslan]
O zaman tecrubelerinizin yetersiz olduğunu size söylemek mecburiyetindeyim. 1 erkek 2 dışı beslediğim trifasciatalarimda tek bir dişiden yavru alabilmiştim. Diğer dişiden neden yavru alamadigimi hiç çözemedim. Ta ki erkek trifasciata ölene kadar. Erkek trifasciata öldükten sonra o yavru vermeyen disinin üst ışınları uzadı rengi canlandı kısacası erkek bir trifasciata oldu. O işler maalesef öyle kolay olmuyor. Bu balıklar dipsiz bir kuyu ve siz henüz o kuyuya atacak taşı elinize bile almamış gibisiniz. Kim bilir belki ben de öyleyimdir.[/QUOTE]

O kadar zaman boyunca o balığın erkek olduğunu anlayamamaniz tamamen gözlem eksikliğiyle alakalı. Çekinik erkek ile alfa erkek arasında klasik apisto kurlaşması olmaz. Bunu buradan bile anlayabilirsiniz. Ayrıca belirttiğim 3 günlük sürede dişi erkek ayrımı kolay değildir. Sebebi ise balıkların F0 olması ve adaptasyon sürecini geç tamamlamalarından kaynaklıdır. Trifasciatanın internette belki binlerce fotoğrafına ulaşabilirsiniz. Paucisquamisin erkeği dışında bu disisidir diyebileceğimiz tek bir fotoğraf dahi yoktur. Yani benzetmeleriniz oldukça komik. Forum üyelik tarihimden anlayabileceğiniz üzere yeni sayılırım. Forum tarihlerinize baktığımda yıllanmış üyelerin (sizin gibi) demogoji yapmaktan öteye geçer bir yanı yok. Varmı bir makaleniz veya gözlem, deneylere dayalı bir yazınız çiziniz. Varsa ben neden ulaşamadım bu dişi erkek ayrımı konularınıza[:?][EDIT]bjkalley,2018-04-30 11:11:59[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Tolga ArslanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/06/2013
İl: Ankara
Mesaj: 1129
Tolga ArslanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2018 09:58
[QUOTE=AmazonDream]

Hibiye yaptığınız katkıyı veya katkıları söyler misiniz merak ettim?

Büyüklerin bildiklerini uygulamak evet makul birşey ancak bunu zaten bende yapıyorum. Yazdığım şeylerin bazıları google'da mevcut doğrudur ancak olmayan şeylerde var google'a panduro yazdığınızda muhakkak bu yazı çıkacaktır.

Biz para için mi yapıyoruz?
Ben makale yazmıyorum gibi bir laf ettiğinizde elinize taşı almanız gerektiğini tekrar hatırlatmak isterim. Bilgiyi biliyor olabilirsiniz peki neden paylaşımınız yok?

Hobi sizin dediğinizdir anlaşılan. Daha iyilerini bekliyoruz "burası böyle degil"den ziyade.

Tartışmanın hiç gereği yok iyi günler dilerim[:)][/QUOTE] sizden fazla türe ev sahipliği yaptım ancak makale yazmak gibi bir girişimim olmadi biz bu deryanın icinde bir kum tanesiyiz ben bunun farkındayım. Gerekli birikime sahip olmadan da makale yazmak gibi birşey yapmam. Bu benim tecrübelerimi paylasmadigim anlamına asla gelmez. Gerekli yerlere bakarsan görmen gereken herşeyi bulursun.Armağan abi olayi çok güzel özetlemiş ,bencede tartışmanın anlamı yok iyi günler.

Beğenenler: [T]174072,ryzend[/T][T]155878,cankut[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2018 11:39
Kulturumuzde ise yapilan yorumu kisisel algilamak gibi bir problem var. Bu konuda da o nuksetmis. Bugra'nin yorumlari makaleyi zenginlestirici yorumlar. Makaleleri profil bilgilerinden ayiran seyler detayli ipuclaridir. Bakin cep telefonundan malawi turu ile ilgili bir makale yazayim.

A turu muhtesem renkleri ve agizda kulucka yapmasiyla hobicileri buyulemektedir. Sifir amonyak ve nitrit, dusuk nitrat isterler. Golde kayalik bolgelerde bulunduklarindan akvaryumlarina bolca yuvarlak koseli tas konulmalidir. Kaliteli pul yemlerle beslenmeli sık su degisimi yapilmalidir. Erkekler daha iri ve renkli olur, agresifligi engellemek icin disi sayisi bol tutulmalidir. 2 erkek 8 10 disi idealdir. En az 200 litre, tercihen 300 litre bir tank uygundur. Yavrular ilk aylarda cok narindir, anne babalri yarafindan yenmesin diye ayrilmali, iyi su sartlarinda bol su degisimi ile buyutulmelidir. Adapte edilirken isiklar kapali tutulmali, suya yavas yavas alistirilmalidir.

Bunu daha da uzatabilirim, bu tip makaleler yeni baslayanlar icin oldukca faydalidir, detaylar isi orta ve ust seviye hobicilere de bir sey katmaya goturur. Makalede bu acidan guzel cumleler var ancak benim gorebildigim de bir hata var. Benim yazdigim yazilarda da onlarca hata ve eksik oluyor, yillar sonra okuyunca ne zirvalamisim diyorum, kisisel algilamamak lazim. Gorebildigim hata su:

Peki sudaki iletkenliği nasıl düşürürüz?
Bu malesef sadece ters Ozmoz yani su arıtma cihazı ile mümkündür. (Aynı zamanda insan tüketimi olanlardan değil)

Mesela bu dogru degil
[URL]https://www.akvaryum.com/Forum/reverse_osmoz_cihazi_olmadan_su_yumusatmak_k920642.asp[/URL]
Bu linkte videosuyla beraber osmossuz iletkenlik dusurmeyi gorebilirsiniz

Beğenenler: [T]130330,bilentungul[/T][T]106372,YaKaMoZ[/T][T]29591,imbellis[/T][T]202876,AmazonDream[/T][T]155878,cankut[/T][T]205105,çulsuz[/T][T]179361,erdemoguz[/T][T]122868,Ebubekir ATAR[/T]
Teşekkür Edenler: [T]179361,erdemoguz[/T][T]122868,Ebubekir ATAR[/T]
+1: [T]122868,Ebubekir ATAR[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir