Ancistrus sp.(Cüce Vatoz)
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2008 17:41
Merhaba.
Arkadaşım benim fovari balık türüm.Ama bir türlü yetiştirmeyi başaramadım.15 kadar yavru sarı renkli vatozlardan aldım,hepsi zamanla öldüler.Ayrıca cüce vatozdan da besliyorum,birçok kez yavru almama rağmen hiç birilerini büyütemedim.Hepsi zamanla ölüyor.60cm akvaryum icinde yaninda sadece copcu baliklar var.Akvaryumda 2erkek 3 disi cuce vatuz var.bir ara pes pese yavru aldim bir suredir yavru vermiyor.Diger akvaryumdaki disilerle yada erkkeklerle yer degistirsem yumurtlama saglayabilirmiyim.Bana yetiştirme konusunda bilgi verirseniz memnun olurum. mail adresim [email protected]aygılarımla..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2008 21:27
tarık bey bılgılendırdıgınız ıcın tum akvaristler adına sıze tesekur ederım sıze bır de sorum olucak yanıtlarsanız sevınırım benım bır ccıft albıno cuce vatozum ve bır cıft de normal cüce vatozum var bunları ayrı bır tank da muhafaza edıyorum uremelerı ııcın ve benım yaklasık bır hafftadan fazla oldu normal olan cüce vatozlarım yavruladı yavru balıklar sıahlastı ama o akvaryumda sarı prensese yavruları var ortalama 20 gunlul ve albıno vatoz cıftı var sızce balıkları ayyırırsam bır sorunla karsılasırmıyım yada yavrularıo tankdan yavruluga koysam bır sorun olur mu her sey ıcın tesekkur ederım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2008 00:15
Hasan Bey, sorunuza yanıt vermeden önce bir ricada bulunmak istiyorum; mesaj yazarken hem dilbilgisi kurallarına uymaya ve hem de anlaşılır bir şekilde yazmaya dikkat edersek ne söylemek istediğimiz daha kolay anlaşılabilir. İnanın sizin yazınızı okumakta ve ne sorduğunuzu anlamakta güçlük çektim ve tam 3 kez okumak zorunda kaldım. Lütfen yazım konusunda daha çok özen gösterelim.
Yavrularınız hayırlı olsun, umarım kayıpsız bir şekilde büyütürsünüz. Tankta bulunan diğer balıkları başka bir yere nakletmek yerine, vatoz yavrularını bir yavruluğa ayırmanız daha doğru olacaktır. Bu, hem erişkinlerin yer değişikliğinden dolayı üremeye ara vermemesine, hem de ayırdığınız yavruların daha iyi beslenebilmesine olanak sağlar. Yavruları ayırdığınız suyu, bulundukları tankın su, ısı değerlerine yakın tutun. Yavruları günde birkaç kez küçük öğünler halinde besleyin. 15 günlük oludktan sonra da düzenli su değişimleri yapın. Bununla ilgili makalede bilgiler bulunuyor zaten.
Sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Haziran 2008 00:54
Bende de var bir adet cüce vatoz resmini çekicektim ama daha çok küçük olduğundan akvaryumda bile en az 5 dakika aramalarım sonucu bulabiliyorumNe kadar zamanda büyürler acaba cüce vatozlar? Birde sanırım daha yavru olduğu için cinsiyeti ayırt etmek imkansız gibi bir şeydir heralde.En fazla kaç cm oluyorlar?erge26 2008-06-20 00:56:26
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2009 10:05
Elinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş . Tebrik ederim . Bende bir cüce vatoz akvaryumu kurmak istiyorum . Dekor olarak ne kullanmalıyım hindistan cevizi mi yoksa deniz kabuğu mu kullanmalıyım teşekkür ederim .
Saygılar . . .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2009 12:41
Bu güzel çalışma için size çok teşekkür ederim.
Size bir şey soracağım. Cüce vatoz yumurtladıktan sonra yumurtaları yuvasıyla birlikte, bol oksijenli başka bir akvaryuma alsak, yavrular çıkarmı acaba..
Ben japon yumurtalarından bu şekilde yavru alıyorumda. Aynı şekilde cüce vatozlardada uygulayabilirmiyim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Kasım 2009 12:49
Ali Bey, yuvadaki erkeği fazla rahatsız etmeden yuvayı erkekle birlikte başka bir yere alabilirsiniz. Yuvayı sudan çıkarmadan, su içindeyken bir tasa koyup almak, hem erkeğin daha az rahatsız olmasını sağlar, hem de yumurtaların anlık da olsa susuz kalmasını önler. Temiz ve yeterli oksijene sahip bir tankta yavrular kolaylıkla çıkacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken konu, ayırdığınız yerin su değerleri ile yeni yerin su değerleri arasında büyük farklılıklar olmamasıdır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2012 11:34
Emeğinize sağlık, çok teşekkürler.
Acaba üretim amaçlı minimum 100 litre bir tank mı kullanılmalı?
Acaba üretim amaçlı minimum 100 litre bir tank mı kullanılmalı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2012 13:07
Sercan Bey, vatozlar için dizayn edilmiş 100 litrelik bir tank üretime yeterli olacaktır. Tankta bol miktarda küp, testi vb. yuva koymak hem erkeklerin üreme için bir yer edinmelerini sağlar, hem de dişilerin gerektiğinde saklanabilmesi için yuvaları olmuş olur.
nikon_ 2012-03-07 17:36:09
Tank suyunun temiz ve bol oksijenli olmasını sağlayarak, yeterli ve çeşidi bol bir beslenme sağlayarak sağlıklı bir üretimi gerçekleştirebilirsiniz. Bol yavru almanız dileğiyle.
Not: Bu arada, forumdaki bir sorundan dolayı, birinci sayfadaki yazının tüm fotoğrafları kaybolmuş. Fotoğrafları tekrar hazırladıktan sonra, yönetici arkadaşların da yardımıyla yeniden yüklemeye çalışacağım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2012 18:54
Teşekkürler kafamda üretmek var 80 litre civarı bir tank sağlamam kolay fakat duruma göre 100 de olabilir suyun temiz olmasını da dış filtre yardımı ile sağlamayı düşünüyorum en kötü ihtimal ile tepe filtre.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir