Ankara'da İçme Suyu
Ankara Halk Sağlığı Müdürlüğü, ‘Ankara’nın çeşme suyu kirli’ iddialarına ilişkin, “Bu yıl Temmuz ve Ağustos aylarında şebeke suyundan 478 su numunesi alınmış olup uygunsuzluk tespit edilmemiştir." açıklamasını yaptı.
İçme- kullanma sularının kalitesi ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik’ hükümleri Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından düzenli olarak takip edildiği ifade edilen açıklamada, “İçme kullanma suyu şebekesini temsil edecek şekilde belirlenen izleme noktalarından Halk Sağlığı Müdürlüklerince numuneler alınarak, analizleri Halk Sağlığı Laboratuvarlarında yapılmaktadır” denildi.
Ankara’nın içme ve kullanma suyunun bin 91 numune alma noktasından takip edildiği belirtilen açıklamada,“ Ülkemiz genelinde olduğu gibi Ankara’da da yaz aylarının kurak geçmesi nedeniyle su kaynaklarında düşüş yaşanmıştır. Bu nedenle, önlemler artırılmış, takipler sıklaştırılmıştır. Bu yıl Temmuz ve Ağustos aylarında şebeke suyundan 478 su numunesi alınmış olup uygunsuzluk tespit edilmemiştir. İlgili birimlere yapılan çalışmalarda, görülen mide- bağırsak rahatsızlıklarından şehir şebekesi suyunun sorunlu tutulamayacağı değerlendirilmiş, bina içi su sistemlerinin de kontrol edilmesi üzerinde durulmuştur. Yapılan izleme sonuçlarına göre mikrobiyolojik uygunsuzlukların münferit olduğu, hastaların ikamet ettiği bölgelerde uygunsuzluk saptanmadığı ve halk sağlığını tehdit edece ya da salgına yol açabilecek durumun da olmadığı gözlenmiştir.”
Alıntı: http://www.iha.com.tr/haber-ankaranin-icme-suyu-kirli-iddialarina-iliskin-aciklama-389371/
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kötü ise ne kullanabiliriz?Önerisi olan varmı?
[/QUOTE]
Çeşitli türde sterilizatörler. Tabi şunu söylemek lazım, birçok çeşit sterilizatör kullandım. 700 liralık avrupaya bile gelmemiş olan twinstar denilen aletten tutun, uv filtreye kadar. Hepsi beraberinde yeni dertleri de getirmekte. İnce eleyip sık dokuyan ve ender türler besleyen arkadaşlar suyun bozulduğunu çok rahat farkederler. Raporlardan ziyade bu adamların deneyimlerine baktığınızda görürsünüz ki verimleri, başarıları düşmüş.
Öncelikle bu sterilizatörleri kullanmak için suyun nesinin değiştiğini bilmemiz gerekiyor. Ben biilmediğim için ve şu aralar akvaryumlarımı boşalttığım için sadece önemsiz bir karides akvaryumumda verimin düştüğünü gördüm o kadar.. ( feci mavi yeşil alg artışı oldu. Bana sorarsanız suda nitrat- amonyak değerleri çok yükseldi)
Söz gelimi ağır metaller arttıysa bunları bağlayacak su düzenleyicileri kullanabiliriz. Bakteri kolonileri arttıysa uv filtreyle öldürebiliriz. Veya suyu sıfırlamak için osmos cihazı kullanıp hem kimyasal hem biolojik arıtma yapabiliriz. Amonyak arttıysa filtremize amonyak giderici ekleyebiliriz.
Herşeyin bir çözümü var, ama her çözüm beraberinde yeni sorunları da getirecektir. Su düzenleyicisi ek maliyet demek, uv filtre sadece zararlı değil yararlı balterileri de öldürücek demek, osmos çıkışı su direk kullanılmaz, katkı gerektirir bu da ek maliyet ve test araçları, katkı maddeleri demek.
Herşey çok güzel oldu diyelim çok tecrübelisiniz. Mis gibi düz çeşme suyuna su düzenleyicisi kullanırken birden kimyager setine ihtiyaç duymaya başladık. Olurda en ufak bir hatada bütün düzenimiz bozulur...
Tüm bu yazdıklarımı silin!!!
Şimdi düşünün, çeşmenizden akan temiz dediğiniz suda birgün balık bile yaşamayacak ve siz o suyu kullanacaksınız. Lanet olasıca siyasetçilerden önce akvaristler, doğa severler olarak bizlerin doğal kaynaklara sahip çıkması gerekiyor. Bırakın onlar siyasetlerini yapsınlar. Onların işleri o. Birbirleriyle kavga edip bir kısım zümrenin dikkatini çekerler. Herşin özünde oy kaygısı vardır. Hepsi bunu yapıyor.
Takashi amano neden ünlüymüş diye araştırırken şunu farkettim. Adam akvaryuma ilk kez co2 verme işlemini ve fotosentez döngüsünü yaratıp nasanın şuan marsda yaptığı işlemi yapmaya çalışmış. O yüzden bu adam ünlü. O yüzden bu adam öncü.
Bizler akvaristler, doğa severler olarak suyumuza sahip çıkmalıyız. Günlük hayatımızıda çevremize duyarlı olmayı öğretmeliyiz. bu hobinin özü malzeme alıp tüketmek değil. Doğayı taklit edip deneyimleyip öğrenmek ve "farkında olmaktır" bu farkındalık bize çevremizi uyarmakla ilgili büyük bir sorumluluk getirir.
Tüm forumdaşlarıma saygılarımla
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir