Apistogramma Baenschi (inka)


batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2008 15:12
 
 
 
Apistogramma baenschi  (inka)

Latince Adı: Apistogramma baenschi (inka cüce cichlid)

Habitatı ve Anavatanı: Peru'nun endemik bir türüdür.

Beslenme Biçimi: Etçil

Davranış Biçimi: Barşçıl ama bölgeci.

Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif. Kendi tür erkeklerine nispeten agresif.

Yüzme Seviyesi: Dip-Orta

Cinsiyet Ayrımı: İnka erkekleri dişilerinden daha büyük ve daha renkli olurlar.Sırt yüzgeçleri oldukça uzun ve gösterişlidir. Maviden turkuaza çalan gövde ve yüzgeç renkleri ile oldukça popüler bir türdür. Dişiler üreme dönemi sarı renk alırlar.Nijsseni grubuna dahildirler. Bulunduğu gruptaki diğer türler gibi kuyruklarında sarı bir şerit vardır.Üst yüzgeçinin üç ışınının çok uzaması ile diğer türlerden ayrılır. Genelde dişilerde çok daha belirgin olmakla beraber iki cinsin vucutlarında enine siyah şeritler bulunur. Bu şeritler ve kuyruk birleşim noktalasındaki beneğin küçüklüğü ile diğer nijseni grubu cüce cichlidlerden ayrılabilirler.

Bir kovuğun içine düz bir satıha 100-200 arasında yumurta dökerler.çift yumurtaları birlikte korur.Diğer cücelere oranla yavruları çok iyi korurlar.yumurtalar mantara duyarlıdır çok çabuk bozulabilir. Erkek pek çok dişiyle çiftleşebilir. Dişiler üreme esnasında çok güzel sarı bir renge bürünürler.

Sıcaklık: 25-28°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkekler 7 cm, dişiler 4 cm.

En Az Akvaryum Hacmi: 120lt.

Su Sertliği: Yumuşak

pH: 6-7

Zorluk Seviyesi: Diğer apistolara oranla daha kolaydır. Kakadu ayarındadır. 

Genel Yorum: 1 erkek 3-4 dişi şeklinde 120 lt'lik akvaryumlarda bakılabilir. Akvaryumu saklanma yerleri fazla olmalı.Bitkili, amonyak, nitrit, nitrat miktarı çok az ve peat ile zenginleştirilmiş olmalıdır. Ayrıca ince taneli açık renkli kum tercih edilmelidir.Habitatında zemin açık renkli kumla kaplıdır.

    Toptancılardan akvaryumculara gelen ithal balıklar genellikle zayıf düşmüş balıklar olur.Getirildikleri suyun ph ve sertliği tespit edilmeli ve konacağı akvaryumun suyu buna uygun hazırlanmalıdır. Balıklar alındığında kuru yeme alışık olmadığından iyi bir şekilde canlı artemia veya su piresiyle beslenmeli kondüsyon kazandırılmalıdır. Bir tankta birden fazla erkek bulundurulmamalıdır. Diğer cüce cichlidlerle ve tetra türleri ile rahatlıkla beslenebilir.
    Bu türün hobide çok ilgi görmesi nedeni ile aşırı avlanmaktadır.Bu nedenle doğadaki popülasyonu hızla azalarak hassas türler arasına girmiştir. Etik davranmalı ve F0 balıkları tercih edilmemelidir.
 
Birkaç erkek resmi:
 
F1 erkek:
 
 
Habitatından bir dişi:
 
 
Üreme döneminde bir dişi:
 
 
 Yavruları ile beraber bir anne:
 
batuhanbayram2008-01-29 15:21:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2008 15:29
Eline sağlık Batuhan,site de sayende Amerikan cücelerine ilgi çoğalacak gibi görünüyor. Anne ve yavruları  birarada görüp beğenip,ilgi duymamak zor zaten. Verdiğin mesaj içinde ayrıca teşekkürler. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lafayetteÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2952
lafayetteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2008 15:41
 Batuhan eline sağlık.Diğer Apistogramma türlerinin tanıtımlarını da bekliyoruz.WinkVaktim olmadığı için ilgilenemiyorum.Bu çalışmaları devam ettirirsin sana zahmet.
 
 Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

batuhanbayramÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,14686[/C] [B]2776,2[/B] [C]2,3,14686[/C]
Kayıt: 11/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4498
batuhanbayramÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2008 15:55
[QUOTE=citronx]Eline sağlık Batuhan,site de sayende Amerikan cücelerine ilgi çoğalacak gibi görünüyor. Anne ve yavruları  birarada görüp beğenip,ilgi duymamak zor zaten. Verdiğin mesaj içinde ayrıca teşekkürler. Saygılar.[/QUOTE]
 
Umarım ilgi artar Faruk. Asıl amacımız da o aslında.İlgi artsın, daha değişik ve güzel türler gelsin. İsteyen herkes bulabilsin.
 
 
[QUOTE=lafayette] Batuhan eline sağlık.Diğer Apistogramma türlerinin tanıtımlarını da bekliyoruz.WinkVaktim olmadığı için ilgilenemiyorum.Bu çalışmaları devam ettirirsin sana zahmet.
 
 Saygılar...
[/QUOTE]
 
Vakit buldukça yapmaya çalışacağım Latifcim. Yakında gene oralardayım. Takas hazırlıklarına başlayalım şimdiden. Bolca bitki budayacam gene bu aralar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir