Ateş ağız akvaryumu
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2010 19:36
Herkese iyi akşamlar.Arkadaşlar size sormak istediğim şu ben 80*30*40(h) ölçülerinde olan 96 litre akvaryumda 1 çift ateş ağız beslemeye karar verdim.40 litre akvaryumum var onuda yavru akvaryumu olarak değerlendireceğim ateş ağızda karar kıldım kesin olarak ateş ağız bakacağım.Benim diğer hobicilerden beklediğim gibi kendimde uygun fiyata kaliteli sağlıklı ve nereden geldiği kimin yetiştirdiği belli olan balıklar yetiştirip hobicilere satmak veya gerçekten alıcak durumu olmayıp bu türe merakı olanlara hediye etmek.Fakat sizden isteğim şu daha önce hiç ateş ağız bakmadım forumda araştırma yaptım fakat işime yarıyabilecek pek bilgi bulamadım Amerikan rüyasına bakamadım çünkü 549 sayfa malum o kadar zamanım yok ateş ağız besleyen veya herhangi bir kaynaktan bu tür hakkında bilgisi olan varsa buraya yazarsa çok sevinirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2010 20:17
Orta sertlikteki Amerikan Cichlid'lerindendir. 15 cm civarına kadar büyüyorlar. Pek yem ayırmasalarda kaliteli yem kullanmanızda fayda var. Tavsiyem sadece protein ağırlıklı beslemeye kalkmayın, arada sırada verilen bitkisel yemler faydalı oluyor. Eş tutmuş bir çift bulursanız kaçırmayın, bulamazsanız veya eş durumundan şüphe duyarsanız 6-7 adet orta boyda alıp eş tutan ikisini ayırma yoluna gidebilirsiniz. Benim gözlemlerime göre bitkilere ilişmiyorlar. Hafif bitkili bir akvaryumda güzel görünüyorlar. Birbirlerine kur yapan bir çift Ateş Ağız'ın o şişen kıpkırmızı solungaçlarını izlemek çok keyifli oluyor, güzel bir seçim yapmışsınız derim.
Sağlıklı balıklar, saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2010 21:32
Ateş ağız pek bulunan ve beslenen bir tür olmadığı için güzel bir tercih. Karma tanklardada eş tutmadığı sürece barışçıl canlılardır. Bitkili akvaryumlarda beslenebilir, zarar vermezler. Yanlarında çöpçü, vatoz, tetralar veya barışçıl cichlidler beslenebilir. Hemen hemen her yemi kabul eder ve cana yakın canlılardır. Küçük alacaksanız cinsiyet ayrımı yapılacak boyutlarda alın veya küçük birkaç tane alıp büyüyünce tek çift ayırmakta mümkün olabilir. Dişi erkek ayrımı basittir. Erkekler daha büyük ve daha renklidir. Su toleresi yüksek orandadır. Geniş yüzme alanı bırakılmalı. Dallar ve mango kökleri dekor olarak kullanılabilir.
Elimde bir çift mevcut. Dişi ve erkek tüpçük çıkartmasına rağmen yumurtlama olmadı. Nedenini hala çözemedim. Umarım sorunu bulurum.
Bir sorunuz olduğunda (bilgim yettiği kadar) her zaman yardımcı olmaya çalışırım. Saygılar.
Elimde bir çift mevcut. Dişi ve erkek tüpçük çıkartmasına rağmen yumurtlama olmadı. Nedenini hala çözemedim. Umarım sorunu bulurum.
Bir sorunuz olduğunda (bilgim yettiği kadar) her zaman yardımcı olmaya çalışırım. Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2010 13:27
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim diğer üyelerimizinde yorularını bekliyorum bu balığı besleyipte deneyim elde edenler yazarsa çok sevinirim ve çok işime yarayacaktır bu bilgiler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 10 Temmuz 2010 19:47
Öncelikle merhaba ateş ağız çiklit almayı düşünüyorsanız forum birisi 1e1d ateş ağız çiklit ilana vermiş oraya bir bakın derim amerikan çiklitleri ilanında ateş ağızlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2010 11:18
Eğer benim ilandan bahsediyorsanız malesef balıklar satıldı. Güney amerikan tankımdan biraz sart davranışları nedeniyle uzaklaştırıldılar. Fiyatı gayet uygun tuttmamın nededi budur? Balıkları akvaryumcu bir arkadaş aldı. Poşete koyup işyerine gidesiye kadar hala ağız ve çevresi renkleri kıpkırmızıydı. Karma bir tank içerisine saldığı anda da hala renklerini muhafaza etmekteydiler. Sadece strese bağlı olarak vucut ortasındaki siyah büyük benek ve parıltılı vucut üzerindeki renkler kayboluyor. Bendekiler genç bir dişi ve erkek olarak birbirlerine karşı ilgi göstermeye başlayınca ve yuva kazınca tankta huzuru bozduklarını farkettim. Ama kendi türdaşları ve eş kuvvatte olan canlılarla gayet iyi geçiniyorlardı. İlk olarak 40x40x40 ta ardından 80x40x40 karmada ve son 135x55x60 ölçüleri ve su değerleri uygun olduğu için hızlı bir gelişim almaya başlamışlardı. Yaklaşık 2cm den 7cm e kadar besledim ve tavsiye edebileceğim bir türdür. 2cm yavru boyunu kemaraltından 2.5 TL ye almıştım. Erişkinlerin satışları konusunda pek fikrim yok ama Damızlık boya gelmiş 12cm bir erkek 20 TL den aşağı satılmaz diye tahmin ediyorum. O hacimde 1 çift ateş ağız için yanlarına 2 cüce vatoz olabilir. Tank arkadaşları hakkında hızlı yüzen tetralar dışında pek tavsiye edebileceğim bir tür yok. Echinodorus, Anubias türlerinden bitkiler ve mango kökleri ile yapılan bir dekorasyon ve küçük bir bölge kayalık onlara yeterli gelecektir. Açık yüzme alanı da bırakılmalıdır. Küçük bir dış filtre ve 1 adet küçük bir iç filtre ile filtrasyon sağlayabilirsiniz. Suyun yumuşaklığı için filtrede Lav kırığı ve torf kullanabilirsiniz. Güney amerikanlar kadar yumuşak sular olmasa da, çeşme suyu değerlerinde beslememenizi tavsiye ederim. Protein ağırlıklı yemleme ve canlı yemler ile takviyenin yanında mutlaka bitkisel içerikli karışık yemler de verilmelidir. Bendekiler alıştıkları için karma tanka atılan haşlanmış sebzeleri ve çiğ yeşillikleri de tüketiyorlardı. 5-6 adetli bir gurup yavru alıp büyütüp içlerindne 1 çifti bırakma yöntemi daha sağlıklıdır. Ben şansıma 2 adet ayrı akvaryumcuda tek kalan ateşağızları aldım 1e1d çıkmıştı ama bu çok nadir olur. Başarılar diliyorum.
Beğenenler: [T]191258,kiwi[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Kasım 2014 18:18
Bende Ateş ağızlı var 3 tane ancak cinsiyetlerini ayıramıyorum 3 aydır bendeler. Yardımcı olabilecek arkadaşımız var mı?Cenk Bildir 2014-11-14 21:16:15
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir