az ama öz destekleriniz
3 gündür forumunuzdan çıkmıyorum..25 yıl sonra tekrar lepisteslere döndüm ama bir baktım ki hiç bişi bilmiyormuşum :) sayenizde öğreniyorum :)
cafem de 40 lt lik bir akvaryumum var önceleri büyük balıklar besledim bir mürenim (45 cm yapmıştım) ve kaplanım bile vardı ama hepsi zamanla öldü.
son olarak 30 cm e çıkardığım 2 köpekbalığımı da bir arkadaşa hediye ettikten sonra akvaryum boş kalmasın diye öylesine bir iki lepistes bir iki de neon aldım.
lepisteslerden birisi akvaryuma koyduktan yrm saat sonra 15 yavru verince lepistes hastalığım başladı :)
şu an 2 erkek 4 dişi lepistesim 8 adet neonum bir çöpçüm ve bir de vatozum var.
tekirdağ çorludayım ve doğal bitki bulamadım (satabilecek arkadaşlardan ücreti karşılığı alabilirim) o yüzden yapay bitkiler koydum.sıcaklığı 26 derece ye ayarladım,ekol dış filtrem ve hava motorum var.yavruları ilk önce yavruluğa almıştım ama doğal yaşamda büyümeleri için (hakeden yaşasın mantığı!katılmayanlara saygı duyarım')
tamamını tanka tekrar koydum,ve yavruluğu kullanmayı düşünmüyorum tekrar dan.
bu arada dün hamile bir lepistesim öldü karnını yardım ama yavrular da ölüydü.bu gün de kaybettim bir dişimi :(
şu an 2 balığım hamile (birisinin suyu ha geldi ha gelecek :)
evet dostlar sizlerden fikir destekleri bekliyorum.neler yapmalıyım?
herkese saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumu bitkilendirebilirsiniz. Bu sayede yavruları ayırmayada gerek kalmaz. Düzenli dip çekimi yapın ve nitrat ve amonyağı düşük tutmya ve aradabir artemia verin. Bu sayede balıklarınız daha uzun ve sağlıklı bir biçimde yaşayacaktır. Birde yavrular üreme çağına geldiğinde erkekleri çıkarıp yeni erkekler almanız daha iyi olur çünkü genetikten dolayı sakat ve hasta lepistes doğma ihtimali artacaktır. Bunun dışında herşey normal gibi. Sağlıklı balıklar.
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
bendeki gibi bir akvaryumu var ve en az 300 tane balık var içinde yavrular içinde başka bir akvaryum yapmış bir o kadar da yavrusu var ! ilgide seçicilik şimdiye kadar farketmemiştim :)
sevgiyle kalın..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
acaip görünüşlü simsiyah bir balıktı.akvaryumcu kaplan diye satmıştı.yutucu ve saldırgan bir balıktı (beta mı yarısına kadar yutmuştu ağzından aldım ama öldü :s) çok uzun duyargaçları vardı ve insan tenine dokununca yakıyordu.bilmem anlatabildim mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Phractocephalus hemioliopterus (Anten Balığı)
bu balığın kömür karası renginde olanı idi..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkdaş;
Bu balığı aldıktan sonra atsan atamazsın satsan satamazsın. Büyüdükçe büyür ve akvaryumdaki balıkları yer bitirir. Asla giremez dedeiğin yerlere girer bir daha çıkartamazsın. Belli bir müddet canlı doğuranlarla yaşar ama bir süre sonrada yanlız yaşamaya başlar. Öylesine sinir bir balıktır. Tek tür olarak bakılmalıdır. Kendini kuma gömer ve önünden geçen balığa boyutuna bakmadan kuyruk, yüzgeç, dalak hiç farketmez ısırabildiğini ısırır. Kısaca ''melek yüzlü şeytan'' denilebilir. Küçükken uyumludur ama büyüyünce avcı olur. Akvaryuma atmayın sakın.
Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sn Kemal Bey
Bende 30-35 senedir canlı doğuranlar ile ilgileniyorum. Lepisteslere gelince bundan 10 sene öncesine kadar sorunsuzlardı, fakat son yıllarda ölüm oranları çok arttı. Bence yeni türler elde etmek için çok fazla oynanıyor bu balıklarla ve sonuçta bağışıklık sistemleri bozuluyor olabilir. Yavrular için düşüncenize katılıyorum. Benim 100 lt akvaryumumda 80 civarı balık var, Lepistes, Bergama kılıç, Molly, Platy. Yavruları ilk başlarda akvaryumda bırakıyordum, cingözler ne yapıp edip edip yaşıyorlar, fakat büyükler kadar hastalıklara dayanıklı olmadıklarından ölüm oranı artıyor. Bundan dolayı 20 gün önce 10 lt.lik bitkili bir yavru akvaryumu yaptım. Her sabah büyük akvaryumun üstünde bitki yapraklarından 1-2 yavru yakalıyorum. Şu anda 20 civarında yavrum var. Yerlerinden çok memnunlar gelişimlerini akşamdan akşama izleyebiliyorum.
Bitki konusuna gelince internetten onlinebitki.com sitesinin merkezi Ankara'da idi şimdi İstanbul'a taşındı. Ben yerlerinden alıyordum, memnun kaldım. Ayrıca Zonguldak'ta Hasan Bey'den aldığım bitkilerden de çok memnunum. Havale yolu ile satın alabilirsiniz. internet adresi "akvaryumbitkileri.com.tr.tc".
Son olarak platy, molly ve kılıçkuyruk türlerinin lepisteslere göre daha dayanıklı olduklarını söyleyebilirim. Akvaryumumda bulunan 1 e 3 d kılıçkuyruk çok güzel bir tür renkleri harika. Bu balıklar için internette bakımı çok zor deniyor, fakat nazar değmesin 10 gündür gayet iyiler.
Bitki türü için öncelikli tavsiyem yaprakları yüzeyeye uzayabilen bitkiler ve yüzey bitkileri almanız, yavrular doğumdan sonra ilk nefes için yukarı çıktıklarında yaprakların arasında saklanabiliyorlar.
Tekrar canlı doğuranlara dönüş yaptığınız içi teşekkürler,
Sağlıklı akvaryumlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Efendim canlı bitki şart değildir. Ben akvaryumumda plastik bitki kullanıyorum. Ağaç kovuğunun olduğu yere ufak bir orman yaptım. Yavrularım hep oralarda dolaşıyordu. Hiç bir problem yaratmıyor. Çok da memnunlar. ama ben rahat edemediğim için yavru akvaryumu aldım.Neonlarla lepistesleri bir arada beslememenizi tavsiye ederim. ya neon ya lepistes besleyin bence. tek cins balık olsun. hamile balığınızın ölmüş olmasıda, hayvan kasılamayıp doğuramadıysa ve siz karnını geç yardıysanız ne ana ne de yavrular sağ kalır. bu sizin için bir deneyimdir artık üzülmeyin :) Lepistes beslediğiniz için sevindim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar herkes güzel yorumlarda bulunmuş yalnız bir konu kimsenin dikkatini çekmemiş sanırım;Neon.
Sayın Kemal bey;Yavruları dogal ortamda beslemek yani ana tankda ayırmadan güzel,ama kuzuyu bile bile kurta atmakda pek mantıklı degil,siz farketmeden öldü sanarken neonlarınız yavruları teker teker indirecektir,emin olabilirsiniz.
Bence canlı bitki kullanın size güvenli satış yapan bir arkadaşa yönlendireyim:www.akvaryumbitkileri.com.tr.tc 'Hasan Beyden güvenle bitki alabilirsiniz.Uygun en önemlisi saglam bitkiler gönderiyor,size ilk tavsiyem cobamba,eledoa,su mercimegi olacaktır.İkinci etapda saz,gül,anubias ve onlarca çeşit.Bitkileri 3-5 dal arası gruplar halinde köşelere dikerseniz yavrularınız rahat edecektir,Dişileriniz erkeklerden kaçabilecek,rahat dogumlar yapabilecektir.Şu sıralar gerçekten lepistesler (genetik oynamalar yüzünden) çok kötü durumdalar,eger bulabiliyorsanız yerli üretim tavsiye ederim.Ben 190 lt de canlıdoguran besledim ama bir lepistesi en fazla 2 hafta yaşatabildim.Şunu da yapabilirsiniz hamile lepistesler alarak dogumlarını yaptıktan sonra yavrulara özen gösterip anaçları feda etmenizdir.Böylelikle sizin ortamınıza adapte olmuş soy elde edersiniz.Saglıklı balıklar dilegimle.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
inanın yazdıklarınız çok faydalı,sadece benim için değil yeni başlayan bir çok arkadaş faydalanıyordur eminim.sağolun..
sürekli gözlemdeyim neonlar yemleme yaptığım sırada yavrulara yaklaşıyor ama canlı olduğunu farkedince bırakıyolar dokunmuyolar.(tabii bu hiç dokunmayacaklar değildir.)
ama neonların sürü halinde dolaşmaları da ayrı bir tat katıyor tanka :)
1- ısıtıcıyı orta cama mı yan camlara mı takmalıyım?
2- filtryi arada bir kapatmam faydalı mı olur zararlı mı?
teşekkürler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
3-5 tane de şeytan minaresi attım akvaryuma inşalla zararları olmaz..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Anubiaslara çok para vermişsiniz,4-5 yapraklı orta boy anubiasın fiyatı 5 ytl.Şeytan minaresi dediginiz kabuk mu?
Isıtıcıyı yan cama koyabilirsiniz,filtreyi sadece yemleme yaparken kapatın.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
bitkilere çok para verdim ben ce de ama yokki başka.dışardan getirtsem kargo parasıyla çok daha fazla tutacağını düşündüm :(
şu amonyak ve nitrat ayarını nasıl yapacağımı söyleyebilecekmisiniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir