balığın ağzındaki yumurtalar
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 19:42
Merhaba arkadaşlar bende yeniyim burda ortalama 100 litrelik bir akvaryumumda sarı mavi ve snow prenses beslemekteyim mavi prensesimin ağzında yumurtalar gördum havalandırmak için sakız çiğner gibi havalandırıyordu fakat kusturmak istedim kuluçka makinasına yalnız denememde herhangi bir yumurta çıkmadı ağzından daha sonra akvaryum içerisinde takip ettim artık yumurtalar görünmüyor benmi beceremedim yoksa başka bir neden mi var buna yada yumurtaları hala saklıyorda benmi göremiyorum acil yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 19:57
Fotoğraf koyarsan çok daha iyi olur ama eğer azında yumurta gerçektende yoksa korkup yumurtaları yutmuş olabilir. Ayrıca yeniyim demişsin ve yumurtaları alıp kuluçkaya koymayı düşünüyosun hiç gerek yok bence. Yavrular balığın ağzında büyüsün yeterli olgunluğa ulaşınca kusturursun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mayıs 2011 21:14
Eğer balıklarınızın ilk yumurta almalarıysa hiç kusturmayın alışsınlar nasıl tutuluyor öğresinler , en azından bu işi gece uyuduklarında yapın derim . Eğer yumurtaları gördüyseniz ve şimdi göremiyorsanız muhtemelen korkup yutmuştur.Beklemenizi öneririm.Sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2011 11:29
Evet stresten yumurtaları yutmuş olabilirler. Yeni olduğunuzu söylemişsiniz balıklarınızında ilk yumurta tutmasıysa bırakın kendisi doğum yapsın. illada kusturcam diyorsanız. balığınızı hava karardıktan sonra ışığı açar açmaz tespit edip hırpalamadan almalısınız aksi taktirde akvaryum içerisinde ardında kepçeden kaçan balığın yumurtalarını yutması atması kaçınılmaz olur kusturma işlemini 15. günde ve sonrasında yaparsanız anne balığın ağzında yavrular gelişimini tamamlamış olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Mayıs 2011 11:49
Hayat merhaba kötü bir başlangıç olmuş ama olsun.Bu konuda yeni olduğunu söylediğin için bir tavsiye bulunmak istiyorum.Daha hiç balık kusturmamış biri olarak bende bilen biri ile ilk önce bu işlemi yaparsan hem balığı hırpalamamış olur hemde kusturulurken izleme fırsatın olur. Ayrıca başka bir tavsiyem de balığınızı yumurta aldıktan hemen ellemeyin 15. günü dolduğunda yeriniz varsa balığı ürkütmeden yakalayıp ayrı bir akvaryuma alın.Bunu şunun için söylüyorum annenin yavrularına nasıl baktığını yani o güzelliği görmeniz için.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir