Balık naklinde bayıltma
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2010 22:50
Türkiye'nin bir çok yerinde yetişen balık otu (Anamirta Cocculus)'nun balık naklinde kullanılması balık için zararı olur mu ? Dozu fazla olursa balığın ölme ihtimali büyük. Fakat düşük dozda kullanırsak balık naklinde balığı bayıltıp belli bir saat sonra balık geri düzelir mi ?
Karanfil yağıda var aslında ama bunun balık için ayılma süresi 1 saat bile değil. Sadece 2-10 dk arasında balığı bayıltıryor. O yüzden balık otunu düşünüyorum. Düşük dozda balık otunun balığa zararı olur mu ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2010 23:00
Orayı daha önce de okumuştum. Fakat nakil sırasında balığı bayıltma yöntemini araştırıyorum. Yaklaşık 1 ay sonrasında taşınma esnasında gerekecek.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Kasım 2010 23:20
http://www.kedibaliklari.com/Forum/forum_posts.asp?TID=243&title=karanfİl-yainin-balik-anestezİİ-olarak-kullanimi Bir de bu linki inceleyin. Umarım faydası olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2010 00:11
Nakil yaparken balığa anestezi uygulanmaz, sedasyon uygulanır. Yani balık bayıltılmaz ama sakinleştirilir/hareketleri yavaşlatılır. Sedasyon uygulanmasının sebebi; hem balığın direnç göstermesini en aza indirerek deri/pul deformasyonlarını en aza indirmek, hem de solunumu yavaşlatarak o2'nin en az şekilde kullanılmasını sağlamaktır.
Balık otu ismini verdiğiniz otun kullanımı doğru ve bilimsel olarak kabul görmüş bir uygulama değil, güvenilirliği kanıtlanmamıştır. Bilimsel olarak 2-phenoxyethanol, benzocaine, eugenol, quinaldine, quinaldine suphate, MS-222 (Tricaine Methane Suphonate), CO2 gibi uygulamalarla sedasyon/anestezi uygulanıyor.
Eugenol (Organik karanfin yağı) kullanımı ile ilgili bir bilgiyi forumda vermiştim.
Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir