Balık özelliklerine bilgiverirmisiniz
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2011 19:00
öncelikle merhaba;
ben üretim için kendime bodrum katta bir yer yapmayı düşünüyorum öncelikle üretimi iyi olan ve yavrularını yemeyen otcul balık arıyorum.Aşağıda belirtceğim balıkların ortalama;*Kaç canlı yada yumurta döker?
*Akvaryum ısısı nasıl olmalı?
*Yavrularını yer veya yemez?
*Kaç gün yada ayda bir ürer?
*Etcil yada otcul?
*Enkolay cinsiyet ayrımı hangisinde olur?
*Biliyorsanız kaç ayda yetişkin olur?
olarak yazarmısınız.
Bunlar dışında (otcul özellikle) önere bilceğiniz balık türü varmı? Her balık için üstte belirttiğim özellikleri eksiksiz yazarsanız sizin tecrübenizden bende yararlanırım.Teşekkürler.
Brichardi balığı:
Amerikan zebra balığı:
Calvus balığı:
Kribensis balığı:
Maymun kafa balığı:
Cüce vatoz balığı:
Tropheus balığı:
Zebra ciklet balığı:
Leptosoma balığı:
Regani kipili balığı:
Mücevher balığı:
Ramirezi balığı:
Ateş ağız balığı:
Jack demps balığı:
Ateş kafa balığı:
Bifa ciklet balığı:
Discus balığı:
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2011 20:02
http://www.akvaryum.com/neolamprologus_brichardi_(brichardi)_tatlisur_2_232.asp#b
Öncelikle üretim hane kurmayı planlıyorsanız 1000tl civarı tutar (herşeyiyle) akvaryum sayısına da bağlı .
yavrusunu yemiyen kolay üriyen balıkların değeride düşüktür.
Saygılarımla .....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2011 20:21
Yerinizde olsam hiçbir zaman talebi azalmayan : maviprenses , SP , yunus , ahli impaator lardan başlardım .Şuan vazgeçemediğim için SP ve yunuslarım var sadece 3er adet fakat yavrularını bolluğu ve satışlarının kolaylığından dolayı tercih edilebilir.
Zevk ve de para kazanmak için yapacaksanız her balık güzeldir ama dikkat çekici ve herzaman renklerini muhafaza eden türlere bence öncelik verin , örneğin :demasoniÜye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2011 21:04
Bence arkadasım www.uzmantv.com adresine gir orda seni tatmin edicek bilgiler veriyorlar akvaristler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2011 22:43
renk önemli haklısınız. önerdiğiniz sitelerede bakıcam umarım umduğum gibi olur. diyer balık türlerinden bilgim varda bu balıklarda çok etkileyici o sebepten sormak istedim.tecrübeli kişilere konu açıktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2011 22:55
Bu cins balıkları üretmek istiyorsanız size kolay gelsin.Çok farklı kulvarlardaki balıkları tercih etmişsiniz.Kimisi için yüksek hacim kimisi için çok özen kimisinin büyümesi içinde büyük sabır gerekli.Hepsini başarırsanız sizi tebrik etmek isterim yüz yüze.Kolay gelsin.
SAYGILAR...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Şubat 2011 23:16
Zebra chiklet ve Amerikan chiklet derken ne demek istedin acaba?
Bu türleri üretmek çok zor (2-3 tanesi hariç) daha basit bi türle üretim yap sonra bu türlere geç.
Isı 26-28 C olmalı
Diskusta 30-32 C
Bu türleri üretmek çok zor (2-3 tanesi hariç) daha basit bi türle üretim yap sonra bu türlere geç.
Isı 26-28 C olmalı
Diskusta 30-32 C
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 02:06
Kardeş önce yapmk istediğin yeri iyice bi ayarla yerin büyükse ısıtma sorunu yaşarsın ve buda sana avantaj sağlamaz ayriyetten tam oturaklı olsun diyorsan tüm duvarları straforla kaplaman lazım buda sonuçta bi maliyet bir paket strafor 2 cm lik 15 lira paketi sen düşün yerin ne kadarsa hesaplamanı yap kaç akvryumluk bişey düşünüyorsun onları hesapla bunun sehpasıdır ışıklandırmasıdır falan filan sıfırdan yapmaya kalkma bence çevrende yada başka yerlerde araştır üretimhane satan muhakkak bulursun öyle yapman senin için daha avatajlı olur misal sıfırdan yapmaya kalkarsan 7 bin lira hazır üretimhane alırsın 3 bin liraya.
Benim sana önerim bu olur bende aynı şekilde hazır üretimhane aldım ciklet türü ile başladım mavi ve beyaz prenses var ayriyetten komando çöpçü var hesaplamanı iyi yap ve ona göre hareket et bilmiyorum bilgin vardır heralde ki zor balıkları düşünüyorsun buda senin için bi risk demektir çünkü canlının garantisi yok ordan balık alırsın orda yavru makinasıdır sana gelir balıklar yumurtlamaz yeri sevmez falan filan bir sürü etken bunlar olağan şeyler yani. Yinede sana ALLAH kolaylık versin bol şans.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 10:15
dün gece baya araştırdım ondört türün üretimini ele almayı düşünüyorum ama kaç zamanda bir doğurur bunu örenemedim bakalım umarım istediğim gibi olur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 10:30
Üretimhane açacak kadar tecrübeniz var ise bu sorduklarınızı bilmeniz gerekir diye düşünüyorum.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 15:42
Yanlış anlamayınız, eğer bu tür bir soru soruyorsanız balıkları üretmeniz kolay olmaz. Üretebilseniz dahi ticari açıdan kârlı/avantajlı duruma geçmeniz zor olur. Çünkü yumurtlama dönemleri ve yavruların prelarva/postlarva aşamaları balıkların immune (bağışıklık) sisteminin en düşük olduğu dönemlerdir ve bu dönemlerde hijyenin, su kriterlerinin en iyi ayarlanması gereken zamanlardır. Sıradan bir evde dahi başıboş bıraktığımız balıklar dahi ürüyor diye düşünmeyiniz. Ticari amaçlı üretim ile hobi amaçlı üretim birbirinden farklıdır. Herkes araba kullanabilir ama herkes profesyonel yarışçı olamaz bunu bu şekilde düşünüp iyice bilgilenmeniz ve doğru yatırım yapmanız gerekir.
Ticari bir üretim yapıyorsanız, balıklarınızın herkesin balıklarından daha renkli, daha kondüsyonlu, deformasyonsuz olması gerekir. Ayrıca yavrulardaki kaybınız yok denecek kadar az olmalıdır. Ev kullanıcısı için 30 yavru almakla 3 yavru almak arasında fark yoktur, ama siz ticari düşünüyorsanız bu konu sizin için hayati olacaktır.
Ayrıca profesyonel bir üretimhanede sadece üretim seti ve dış filtre yeterli değildir. Akvaryumculara bakarak aldanmayınız. İyi ve kâr getirecek bir üretimhanede;
UV Filtre, Sump sistemi, Protein Skimmer yanında Salinitymeter, PHMeter ve diğer ölçüm cihazları gibi ekipmanların da olması gerekir. Işıklandırmanın balık türlerine göre ayarlanması gerekebilir. Zamanından önce yumurtlatma ve olgunlaştırma işlemlerini (fotoperiod ve thermoperiod) konularına da hakim olmanız gerekir. Tabii bu bahsettiklerimi yaparsanız yumurta veriminizi çok iyi arttırabilir, kayıpları en aza indirebilir ve tam anlamıyla profesyonelce bir iş yapmış olursunuz.
Saygılarımla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 16:57
[QUOTE=urukhrai]Yanlış anlamayınız, eğer bu tür bir soru soruyorsanız balıkları üretmeniz kolay olmaz. Üretebilseniz dahi ticari açıdan kârlı/avantajlı duruma geçmeniz zor olur. Çünkü yumurtlama dönemleri ve yavruların prelarva/postlarva aşamaları balıkların immune (bağışıklık) sisteminin en düşük olduğu dönemlerdir ve bu dönemlerde hijyenin, su kriterlerinin en iyi ayarlanması gereken zamanlardır. Sıradan bir evde dahi başıboş bıraktığımız balıklar dahi ürüyor diye düşünmeyiniz. Ticari amaçlı üretim ile hobi amaçlı üretim birbirinden farklıdır. Herkes araba kullanabilir ama herkes profesyonel yarışçı olamaz bunu bu şekilde düşünüp iyice bilgilenmeniz ve doğru yatırım yapmanız gerekir.
[/QUOTE]
Burak Bulut 2011-02-23 16:58:22
Ticari bir üretim yapıyorsanız, balıklarınızın herkesin balıklarından daha renkli, daha kondüsyonlu, deformasyonsuz olması gerekir. Ayrıca yavrulardaki kaybınız yok denecek kadar az olmalıdır. Ev kullanıcısı için 30 yavru almakla 3 yavru almak arasında fark yoktur, ama siz ticari düşünüyorsanız bu konu sizin için hayati olacaktır.
Ayrıca profesyonel bir üretimhanede sadece üretim seti ve dış filtre yeterli değildir. Akvaryumculara bakarak aldanmayınız. İyi ve kâr getirecek bir üretimhanede;
UV Filtre, Sump sistemi, Protein Skimmer yanında Salinitymeter, PHMeter ve diğer ölçüm cihazları gibi ekipmanların da olması gerekir. Işıklandırmanın balık türlerine göre ayarlanması gerekebilir. Zamanından önce yumurtlatma ve olgunlaştırma işlemlerini (fotoperiod ve thermoperiod) konularına da hakim olmanız gerekir. Tabii bu bahsettiklerimi yaparsanız yumurta veriminizi çok iyi arttırabilir, kayıpları en aza indirebilir ve tam anlamıyla profesyonelce bir iş yapmış olursunuz.
Saygılarımla.
Benim üşenerek yazmadıklarımı gayet anlaşılır şekilde dile getirmişsiniz tebrik ederim.
Ayrıca şunu bilmenizi isterim yorumlar bazen canınızı sıkabilir. Burda olay sizi sıkmak veya yapamayacağınızı söylemek değil. Yani sende kimsin yapamazsın demiyoruz aksine sizi korumaya çalışıyoruz hemde kendinizden korumaya çalışıyoruz.
Bu yazılardan sonra hırslanarak bu işe daha fazla sarılmayın diye öncelikle bir iş yapılacaksa alt yapısı bilinmeli dışarıdan göründüğü kadar kolay değildir.
Ben evimin kilerinde 9 akvaryum barındırıyorum ama bu üretim için asla yeterli olamaz. En basiti yavru boylandırma tankınız yüksek olmayan 2,5 - 3 metrelik bir akvaryum olmalı bir evde bunu barındırmak başlı başına sorundur.
Damızlık balık alırsınız sorun bu değil asıl sorun o balık yumurtlamaya başladığında gündeme gelir. Bir hastalıkta bütün balıklar gider.
Çok dikkatli olmak lazım en basiti suyunuzu nasıl hazırlıyorsunuz mesela.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2011 17:07
Ben Hobi için besleyeceğim balığı bile 1 ay araştırarak aldım 1 ay sitede makale okudum türleri okudum sitede sorduğunuz her şey mevcut zaten ama arkadaşında dediği gibi bu üşengeçlik varken bence siz hobihaneyide açmayın
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir