BALIKLARIM EVDE 18 GÜN YALNIZ KALDI
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 16:19
Herkese merhaba. 20 gün önce bazı zorunluluklar nedeniyle şehir dışına çıkmak zorunda kaldım. Balıkları evde uzun süre yalnız bıraktım. Balıkları verebileceğim ve eve gelip yem vermesini isteyebileceğim kimse yoktu. Balıklar için riskli olduğunun farkındayım, o yüzden lütfen bu yönde yorum yapmayın. Dediğim gibi almak zorunda olduğum bir riskti. Bazı arkadaşların benzer yönde oluşabilecek ihtiyaçlarına yön verebilirim amacıyla bu başlığı açtım.
hmercan 2007-07-01 16:19:46
Öncelikle bu uygulama için otomatik yem makinası ve pilli hava motoru/ups olmazsa olmaz araçlar. Benim 40 lt. yavruluğum, 135 ve 270 lt. 2 adet tankım var. 135'likte olan ve hayvansal beslenen balıkları 270'liğin içine aldım. 270 içinde tropheus var. Hayvansal beslenen balıklar bitsel ile zarar görmeden beslenebileceği için 270'lik tanka granugreen yem koydum. 1200 VA ups'e hem 2217 dış filtre hemde hava moturunu bağladım. Zaten normadede böyle kullanıyorum. Elektrik giderse 5 saat net çalışmaya devam ediyor. Sadece hava motoru bağlasam 2 gün kadar gider diye düşünüyorum. Yavruluğa hayvansal yem koydum ve pilli hava motoru bağladım. Elektrik gittiğinde 10 saat kadar çalışabiliyor.
Bu şekilde balıkları bıraktım ve gittim. İki gün önce döndüğümde bütün balıklar sağlamdı, hiç kaybım olmadı. Daha 2-3 günlük yem vardı. Sonrasındada balıkların 2-3 gün zarar görmeden aç yaşayabileceğini varsayarsak 22 gün kadar balıkların yalnız kalabileceğini anladım.
Bu anlattıklarımı büyük zorunluluklar hariç kimseye tavsiye etmiyorum. Olabilecek büyük bir aksilikte bütün balıkları kaybedebilirsiniz. Ben şanslıydım. Olmaz ya, evde sigorta atabilir, bir süre sonra balıklar havasızlıktan ölebilir. Veya uzun süreli elektrik kesintisi olabilir. Sonuçta aküler bitene kadar havanız oluyor.
Bunun dışında büyük bir balığınız ölüp suyu bozabilir. Balıklarda bir hastalık oluşabilir ve siz müdahele edemediğiniz için balıklar ölebilir. Olasılıklar artırılabilir.
Sonuç: Kimseye tavsiye etmiyorum. Ama zorunlu olursanız yöntem budur. Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2007 17:51
Teşekkürler Hakan Bey.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2007 23:52
Onur Bey, bende zaten iki adet otomatik yem makinası vardı. Şu an piyasada 50 ytl civarında satılan çin malı olanlardan. Yem makinalarında önemli olan kesinlikle kaliteli pil kullanmak. Duracell den şaşmayın derim. Siz evde yokken pil bitme ihtimali olmuyor. Gerçi yem makinaları çok pil harcamıyor ama çin malı olanlar durduğu yerde bile bitiyor.
hmercan 2007-07-02 23:53:32
Büyük akvaryuma bitkisel, yavru akvaryumuna hayvansal yem olacak şekilde yem haznelerinin alabildiği kadar yem doldurdum. Pul yem kullanamıyorsunuz, makinalar sadece tane yemlere uygun olarak yapılmış. Yemleme sayısını sabah ve akşam olarak iki defaya ayarladım. Akvaryum ışıkları zaten zamanlayıcı tarafından otomatik olarak açılıp kapanıyor. Dolayısıyla akşam karanlıkta yemleme riskide yok.
Ek önlem olarak yem makinalarını koli bandı ile yerlerine daha iyi tutturdum. Kendi yapıştırma bantları bazen sabitleme için yeterli olmuyor.
Gerisinde şanşım yaver gitti. Saygılarımla...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2007 00:10
Teşekkür ederim. Doğrusunu söyleyeyim aklım hep balıklarda kaldı. İşin birde psikolojik yönü var yani. Eve girerken ilk anda korkarak girdim kötü birşey görürmüyüm diye. Allahtan sonuç iyi oldu. Mavi prenseslerin birinin ağzı doluydu, yavrularda bayağı büyümüştü.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir