Balıklarım ölüyor ve neden öldüklerini anlamıyorum


ykainÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 11
ykainÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2009 23:02
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: solungaçda kızarma, yem almada isteksizlik, teker teker bütün akvaryuma yayılma, son olarak ölme

Akvaryum Kapasitesi (litre): 300litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: zaman içerisinde yunus, sarı prenses, mavi prenses şimdide canlı doğuran

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: iç filitre(yetersiz bir atman)- tetratec 1200(emin değilim ama 600lt cevirenden)

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Haftada 1 su değişikliği(iç filitre temizliği), 15 günde bir motor temizliği

Arkadaşlar Merhabalar;
 
Benim problemim gercekten büyük zannediyorum ve çözüm bulamıyorum.Artık canıma tak etti akvaryum sevdasını bırakmayı düşünmeye başladım, katlettiğim balığın hatti hesabı yok. Zaman içerisinde akvaryumumu  en az 5-6 kez tekrar boşaltıp  flagy ile ilaçlayıp tekrardan kurdum. Ama gel gelelim ölüm hiç değişmiyor. solungaçlarda kızarmalar, yem almama, hareketsiz kalma ve ölme.
İlk sorunsuz yaşayan yunuslarım vardı, toplama kurmustum, herşey sorunsuz gidiyor derken birden teker teker ölmeye başladılar. Sonra tekrardan yunus yaptım tabi akvaryumu yıkayıp dezenfekte ettikten sonra onlarda öldü.  Yunus bakamıyorum sarı prenses mavi prenses yapim dedim, yine aynı sekilde ölüm devam etti. Şimdi canlı doğuran yapim belki tür değişikliği iyi gelir dedim onlarında solungaçları kızarmaya başladı. Acaba nerde hata yapıyorum??
 
Her hafta % 25 su değişikliği yapıyorum dipten cekiyorum, her su değişiminde değiştirdiğim su miktarına uyacak kadar seranın aqutan ve nitrit ilaçlarını kullanıyorum. Aynı zamanda değiştirdiğim suya tuz ilavesi yapıyorum. 15 günde bir de motor temizliği yapıyorum.
Acaba kullandığım kumdan mı diyorum, mercan kırığı kum kullanıyorum. Birazcık kaya ve 2-3 parca bataklık kütüğünden başka bişey de yok akvaryumda. Zehirleniyorlar mı diye düşünmeye başladım.
 
Bi aralarda akvaryumum patlamıstı ama akvaryum silikonu ile yapıştırdım acaba ondan mı diyorum gerci en az 6-7 defa su değiştirdim üstüne, bundan kaynaklı olabilir mi??
 
Yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla 
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

undesirableÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/10/2006
İl: Mugla
Mesaj: 800
undesirableÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 19 Ekim 2009 23:32
Yavuz Bey, solungaçlarda kızarma ve tahriş, ilk olarak, rahatsız edici düzeyde azotlu bileşik olduğunu akla getiriyor. Bunun sebebide 15 günde bir filtre temizliği olabilir. Yeterli miktarda nitfikasyon bakterisi popülasyonunu yakalayamıyor olabilirsiniz.

Balıklarınız solunum yaptıkça suya amonyak bırakırlar. Dış filtrenizin asıl görevide içerisindeki malzemelerin üzerinde barınan bakteriler sayesinde bu amonyağı sırasıyla nitrit ve nitrata çevirmektir. Eğer 15 günde bir filtre temizliği yaparsanız, bu bakterilerin uygun ortamı sağlayamadan tekrar yokolmasına sebep olursunuz. Böylece ne kadar su değiştirirseniz değiştirin yakıcı bir bileşik olan amonyak sürekli tehlikeli seviyelerde olacaktır.

Size tavsiyem, eğer tüm balıklarınızı kaybettiyseniz, akvaryumunuzu tekrar ve acele etmeden kurmanız. Suyu tamamen değiştirin. Filtre ve ısıtıcınızı takıp en az bir hafta boş olarak çalıştırın. Bu süre içerisinde akvaryumunun temiz ve hastalıksız olduğuna inandığınız bir tanıdığınızdan su aşılayabilir yada filtre süngerinden küçük bir parça alıp kendi filtrenize ekleyebilirsiniz. En az 1 hafta boş çalıştırdıktan sonra akvaryumunuza bir miktar yem atın. Böylece filtreye yerleşmeye çalışan bakterilerinize üremek için ilk besinlerini sağlamış olacaksınız. Daha sonrada yavaş yavaş balık ekleyebilirsiniz.

Aquatan' ı acil su değişimleri dışında kullanmanıza gerek yok. Yeni eklenecek suyu yüzey alanı geniş ve ağzı açık bir kapta iki gün kadar dinlendiririp kullanın. Aynı şekilde hastalık olmadan hiç bir kimyasal ve tuzda dahil olmak üzere hiç bir ilave katkı kullanmayın.

Sağlıklı balıklar dilerim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aykut70Çevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 523
aykut70Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2009 17:19
2-3 parca bataklık kütüğünü tanktan çıkarmanızı tavsiye ederim çürüme yapıyor olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinan_ufukÇevrim Dışı

Kayıt: 19/10/2009
İl: Bursa
Mesaj: 34
sinan_ufukÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ekim 2009 22:41
Arkadaşım akvaryum içerisinde plastik boyası çıkan veya bahsettiğiniz kütük benzeri süs malzemelerinizi çıkartın derim.
 
sağlıklı balıklar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ykainÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 11
ykainÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2009 18:01

Yiğit bey teşekkür ederim ben öyle bi popilasyon olduğunu ve onlarada dikkat etmem gerektiği hiç aklıma gelmemişti. Biraz araştırdım da filtreyide ben musluk suyu ile yıkıyordum, akvaryum suyu ile temizlemek gerekiyormuş. Belkide bundan da dediğiniz azot seviyesi yükseltiyordur.

Bataklık kütüklerini de akvaryumcudan aldım. sıcak suda iyice kaynatıp koydum, sizce hala tehlikeli bir salınım yapabiliyormudur ki?
ykain2009-10-24 18:03:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir