Balıklarımın nesi var?
Canlıdaki Belirtiler: Hava motoru filtrenin arasını girip intihar etmek
Akvaryum Kapasitesi (litre): 8-10
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Sadece Japon
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 28 derece sabit
Filitrasyon: Shark marka hava motoru ile filtreleme
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 1-1.5 haftada bir suyunu değiştirip akvaryumu temizliyorum.
Arkadaşlar akvaryumumda 2 adet japon balığı besliyordum. Bir gün eve geldiğimde ikisini de motorla cam arasına sıkışmış olarak buldum. Hemen fişi çektim onları kurtardım. Biraz da yem attım kendilerine geldiler. Motor tam olarak köşede ve cama hem kenardan hem de arka kısımdan olabileceği kadar yapışık.
Bu olaydan sonra herşey normal gözüküyordu. Aradan bir miktar zaman geçtikten sonra (1 hafta kadar) balıklarımdan bir tanesi yine oraya girmiş ve artık geçen sefer başaramadığını başarmış ölmüştü. Su aşırı pislenmiş diğer japon balığımın iki gözü arasında bir siyahlık oluşmuştu. Ölü balığın karnı bembeyazdı normalde balık turuncu ve karnı dışında diğer bölgeleri de turuncuydu ölüyken.
Hemen yaşayanı ayırdım ve ilaç damlattım. Mantar ilacı. Daha sonra akvaryumu güzelce tuzla temizledim taşları yıkadım camlarını sildim vs. Filtre ve ısıtıcımı da temizledim. Ardından içine suyu koyup motoru ve ısıtıcıyı çalıştırdım. Su 28 dereceye geldikten sonra bir müddet daha balığı ilaçlı suda bekletip akvaryuma saldım. Ertesi gün baktığımda siyahlık kaybolmuştu. Sevindim.
Geçen akşam ders çalışırken bir baktım akvaryumda balık yok. Baktım gitmiş sıkışmış oraya yine. Çıkarttım onu oradan ve oraya girebileceği yere bardak kapattım ki giremesin. (Tam motorun önüne) Aradan yine zaman geçti bu kez kendini bardakla akvaryum camı arasına sıkıştırdı.
Derdi ne bunların anlayamıyorum? Yardımcı olur musunuz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Oncelıkle belırtmek ısterımkı 28 derece japon balıkları ıcın yuksek bır ısıdır kalorıferlı bır ev ıce oda sıcaklıgında olması daha ıyı olacaktır(ısıtıcı kullanmasanız bıle olur) ayrıca soguk oda ıse ısıtıcınızı 20 23 derece arasında olmasına ozen gosterınız olum konusuna gelınce akvaryumu temızlemek yada camını sılmek balk ıcın o kadarda onemlı onemlı olan balık ıcın uygun bır bıyolojık hayatlı su bu nedenle balık oldu dıye akvaryumu komple temızlemek care degıl kesınlıkle ve kesınlıkle suyu komple degıstırmeyınız.
Tavsıyem elınızde kalan balık ıle bırlıkte suyunuzu oturtmak(yada su duzenleyıcı malzemeler temını ıle uygun su kosulları saglamak) ve yenıden balık alarak haftada bır yada 15 gunde bır suyunuzu kısmı olarak degıstırmenız 3/1 oranında tavsıyemÜye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Suyun sıcaklığının fazla olması balığın suyu beğenmemesi sürekli su değişiminden dolayı su kıvamına gelmemektedir ve balıkta bunun gibi şeylere bağlı olarak strese girip bu şekilde davranmaktadır benim görüşüm.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Suyun sıcaklığının fazla olması balığın suyu beğenmemesi sürekli su değişiminden dolayı su kıvamına gelmemektedir ve balıkta bunun gibi şeylere bağlı olarak strese girip bu şekilde davranmaktadır benim görüşüm.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir