Bence Müthiş Yem Oldu
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 18:37
Emir Bey, bu şekildeki yemler suyla buluştuğundan itibaren bozulmaya başlar. Buna engel olamazsınız. Toksisite artarken besin değerleri ciddi oranda düşer. Bu da amaçladığımız besleme şeklinin tam tersidir. Israr ederseniz siz bilirsiniz, sizin için iyi olanı söylüyoruz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 22:20
Emir bey;
Bir süre sonra yemin üzerinin küflendiğine şahit olacaksınız.
İnşallah yanılırım ama daha önceki tecrübelerim bu yönde.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2011 23:36
[QUOTE=madstorm]Emir bey;
Bir süre sonra yemin üzerinin küflendiğine şahit olacaksınız.
İnşallah yanılırım ama daha önceki tecrübelerim bu yönde.
[/QUOTE]
Olanları burdan paylaşacağım...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2011 17:59
Emir bey kurutulmuş yemler her zaman suyla olmuyor.Özel kimyasallar kullanıldığı da oluyor yada gölden vs çıkarılan yemlerde kendi suyunda kurutuluyor olabilir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2011 18:13
Yemler kurutuluyor.Böylece içerisindeki besinler daha uzun ömürlü oluyor. Siz kapağını açtıktan sonra bile havadaki nemden ömürleri azalmaya başlıyor.Üstelik ıslatırsanız çok daha azaltmış oluyorsunuz ömrünü.Bu biçimde kullanmanız hiç bir fayda getirmeceği gibi 1-2 haftada , çok sicak günlerde de 1 haftada bozulmaya başlayacak.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2011 18:18
Optik olarak bir küflenme olmasinada gerek yok, aflatoksin denen sey gözle görülmez, bakteriler besini tükettikten sonra saldiklari zararli maddedir. Anadoludan örnek verelim, kis hazirliklarina bakin, biberler dometesler güneste kupkuru olana kadar kurutulur, bezelyeler, kesme makarnalar kurutulur, evde hazirlanan kislik cogu corba islakken hemen kurutulur. Recel ve tursularinda mantigi budur, tuz ve seker konsantrasyonu yükseltilirki hücre icindeki su azalsin yani yasamasi cogalmasi engellensin.
Islak ekmek yikanmis yesil salata kac gün saglikli dayanirsa islatilmis besinlerin suyla karistiktan sonra saglikli olarak kalmalari öyle bir ilizyondur.
Islak ekmek yikanmis yesil salata kac gün saglikli dayanirsa islatilmis besinlerin suyla karistiktan sonra saglikli olarak kalmalari öyle bir ilizyondur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2011 02:10
Belki çok acemice ve hantal bir lafs olacak ama "yemler taş gibi" ya da bendekiler turşu seviyor. Ben bu yemlerle beslenme düzeyi en zor olan demasoni bakıyorum. Onları harbiden bu derece iştahlı görmemiştim. turşu seven, anadolu çocuğu demasoni ve bembalarım var :)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2011 00:17
Konu tecrübeli arkadaşlar tarafından aslında yeterince aydınlatılmış yaptığınız şey güzel aslında olanla yetinmeyip daha iyisini aramak.Bunu sizden önce düşünen arkadaşlar tecrübeyle anlatmış size.Olması kesin şeyler bunlar.Bakteriyi önleyemezsiniz.Bakteride bir canlı beslenmeye ihtiyacı var yemlerinizi balıklarınızdan önce tüketiyorlar balıklarınızda bu bakterileri canlı olarak yiyior.
Farzedelimki o gün anneniz dışardan gelirken pazardan sebze meyve aldı ve bu sebzelerin üzerinde gerçekten tehlikeli bir bakteri var yıkanması gerek yada tarım ilacıda olabilir. bunlarıda mutfak tezgahında bıraktı ne şanstırki sizde o gün yemlerinizi hazırladınız bu bakteriler direk yemin üzerine geçti ordanda balıklarınızın midesine demasonilerde kısa sürede bir hastalık.Kötü bir durum olurdu.
Yemler üretilirken kullanılan besinlerin aslında hiçte önemsenmeyecek boyutu kaybolur bu suyla yada hazırlanma evresinde kullanılan kimyasallar yada pişirilme evrelerinde oluşur.Zaten azalmış olan besin değerlerini neden daha fazla düşürmek isteyelimki.
Yanlış anlamayın beni sadece sizin gibi yapmak isteyen arkadaşlara farklı bir bakış açısı sunmak için.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 20:21
[QUOTE=osman038]
Arkadaslar kuru yemlerin son kullanma tarihi varmidir?10 yil öncenin yemini buldum versem mi?[/QUOTE]
Kesinlikle vermeyin. Genellikle yemler 2-3 yıl dayanır (Açılmadıkları taktirde, açıldıktan sonra daha kısa sürede bozulur).
Kesinlikle vermeyin. Genellikle yemler 2-3 yıl dayanır (Açılmadıkları taktirde, açıldıktan sonra daha kısa sürede bozulur).
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2011 22:39
[QUOTE=MD.mehmet]
[QUOTE=osman038]
Arkadaslar kuru yemlerin son kullanma tarihi varmidir?10 yil öncenin yemini buldum versem mi?[/QUOTE]
Kesinlikle vermeyin. Genellikle yemler 2-3 yıl dayanır (Açılmadıkları taktirde, açıldıktan sonra daha kısa sürede bozulur).
[/QUOTE] Tesekkürler bilgilendirdiğiniz icin.
Kesinlikle vermeyin. Genellikle yemler 2-3 yıl dayanır (Açılmadıkları taktirde, açıldıktan sonra daha kısa sürede bozulur).
[/QUOTE] Tesekkürler bilgilendirdiğiniz icin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2011 12:14
Bende yorum yapan arkadaşlara katılıyorum,karışımınız bakteri yuvası halini alacak ve çeşitli rahatsızlıklar sonucu balık kayıpları yaşamaya başlayacaksınız.Yaptığınız karışımı sadece bir şekilde muhafaza edip kullanabilirsiniz ki bundada besin değerleri kaybolacaktır,oda buzlukta muhafaza etmek ve donuk olarak balıklarınıza vermektir.Macera aramak yersiz derim.Saygılar. GÖKHAN ÖZDEMİR 2011-11-11 12:20:44
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Kasım 2011 12:32
Tablet veya pelet yemleri suyla karıştırıp hazırlandığını sanmıyorum, onlar için özel maddeler var, bunlardan bir tanesi doğal bir madde; melas.
Bunun dışında yemler suyla karıştırılarak hamur kıvamına geldiği zaman mutlaka bir miktar besin maddesi kaybı olacaktır. Ancak daha tehlikelisi nemlenmiş yemin bakteri, küf yada mantarlar için çok uygun bir besi yeri haline gelmiş olacağıdır.
Bunun önüne -tabletleri daha ince hazırlayarak ve belirli ısıda bir fırında kurutarak- geçilebilir. Mesela 80 derecede bir süre tutularak nem oranı %10'nun altına çekilirse hem mevcut mikroorganizmalar ölecek, hem yemin dayanıklılık süresi artacak hemde besin kaybı minimum olacaktır.
Konuda bahsi geçen yem için; eğer yeterince kurumuşsa bence problem yaşamadan verilebilir. Yeterince kurumamışsa bir süre sonra yukarıda bahsedilenlerle karşılaşmamak içten bile değil.
Selamlar.
Bunun dışında yemler suyla karıştırılarak hamur kıvamına geldiği zaman mutlaka bir miktar besin maddesi kaybı olacaktır. Ancak daha tehlikelisi nemlenmiş yemin bakteri, küf yada mantarlar için çok uygun bir besi yeri haline gelmiş olacağıdır.
Bunun önüne -tabletleri daha ince hazırlayarak ve belirli ısıda bir fırında kurutarak- geçilebilir. Mesela 80 derecede bir süre tutularak nem oranı %10'nun altına çekilirse hem mevcut mikroorganizmalar ölecek, hem yemin dayanıklılık süresi artacak hemde besin kaybı minimum olacaktır.
Konuda bahsi geçen yem için; eğer yeterince kurumuşsa bence problem yaşamadan verilebilir. Yeterince kurumamışsa bir süre sonra yukarıda bahsedilenlerle karşılaşmamak içten bile değil.
Selamlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2011 20:35
Yapan çocuk olsa anlarımda hazır ve envai çeşit işlemden geçmiş YEMİ suyla boca ederek koyu çamur kıvamına getirip yeni birşey yaptığını sanmak bilemiyorum gerçekten bilemiyorum.
Kuru yem suyla temas ettiği anda bozulmaya başlar o nedenle ne denir balıkların suda hızla tüketeceği kadar yem verin.Yani suda mümkün olduğunca yem kalmasın.Neden? Bozulur ve anında bakteri basar o suyu.Siz bu süreci daha vahim bir şekle getiriyorsunuz ve ıslanıp kurumuş özünde bitmiş bozulmuş yemi hayvanlara veriyorsunuz.
Balıklar hala yaşıyor mu acaba?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir