Beta balığı kuyruğu hakkında


mavimaviÇevrim Dışı

Kayıt: 02/12/2013
İl: Çanakkale
Mesaj: 1
mavimaviÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2013 04:27
Öncelikle herkese merhabalar...
Yaptığım araştırmalara rağmen emin olamadım, farklı farklı şeyler okudum. Beta balığımın kuyruğu hakkında bir sorum olacak sizlere.

Balığımın kuyruk uçlarında bir saydamlaşma mevcut. Okuduğum yorumlarda kuyruk erimesi olabileceği ya da balığın kuyruğu geliştiği için böyle bir durum ortaya çıktığı yazıyor. Fakat anlayamadım ve kararsız kaldım. Bu nedenle sizlere sormak istedim. 

Kısaca akvaryumdan bahsetmem gerekirse,
Akvaryum 25 litre, 25 watt ısıtıcı var ve 25 derecede sabit, yem olarak Tropical Supervit mix ve haftada iki gün kan kurdu kullanıyorum. Her hafta düzenli olarak dip çekimi ve akvaryumun 1/3'lük kısmı kadar en az iki gün dinlendirilmiş ve akvaryumdaki suyla aynı sıcaklıkta musluk suyuyla değişim yapıyorum. Balığın daha önce geçirdiği herhangi bir hastalık yok ve akvaryumda herhangi bir ilaç kullanmadım. Akvaryumda yaptığım herhangi bir değişiklik yok.

Fotoğraflarda görünen kuyruk uçlarındaki beyazlık yada saydamlığın nedeni tam olarak ne olabilir?
Bir rahatsızlık mıdır? yoksa normal bir durum mu?
Eğer normal bir durum değil ise ne yapmam gerekir?



Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim 





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bettafunÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 532
bettafunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2013 09:08
Sizin balığınız fotoğraflardan göründüğü kadarıyla yetişkin bir Vt. Bettalarda bu tür durumlar sık sık olur. Balığınızın kuyruğu eriyor ve yapabileceğiniz çok fazla şey yok. Su değişimlerini aksatmadan devam ettirin. Yaşı belli bir seviyeye gelmiş balıklarda bunun çok geri dönüşü yok. Yine de zamanla bir miktar toparlanma olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir