Betalara tarçın kullanan var mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
>Öncelikle iyi günler Tarçının Afrodizyak etkisi yaptığı doğrudur...Çiftleşmeden Önce Balıklara Kondisyon Kazandırmak için verenler vardı (((( Hiç Mesir Macunu yediniz mi Eğer yediyseniz tadının aşağı yukarı aynı olduğunu görebilirsiniz )))
>Ayrıca pH düşürmek içinde kullanılır....Aşırı Dozda kullanılmadığı yani Normal Dozda Kullanıldığı Sürece pH'ı Düşürmez...
>Ve 3. Olarak da balıklarda iç Parazitler İçin Kullanılır
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
>Nedense hiç şaşırmadım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
>Şu Kısa Hayatımda Başıma Gelmeyen Kalmadı
Cevaba Dönecek Olursa Araştırınca Bunla Karşılaştım...Sizlede Paylaşıyorum ..
Bir süre önce balıklar üzerinde denemeye başladığım tarçının iki farklı etkisini gördüm.
(Bu deneme-gözlem sürecinde çevremin ve bu sitedeki akvaristlerin de katkısı vardır)
Meyan Kökü konusunun içinde yer almakta; http://www.akvaryum.com/Forum/istah_acici_solusyon,meyan_koku_k347809.asp?PN=1
1) Afrodizyak etkisi balıklarda üremeyi tetiklemekte.
2) Antimikrobial etkisi deri hastalıkları ve bazı iç hastalıklarda olumlu etkisi gözlenmiştir.
Şifalı Bitkiler Envanteri ve Kullanım Uyarıları; http://www.akvaryum.com/forum/sifali_bitkiler_envanteri_ve_kullanim_uya_k373447.asp
Kaşık
ölçüsü, şekildeki gibi olmalıdır.
Not; Sürekli kullanılması akvaryumdaki organik
yük miktarını artırır ve başka olumusuz sonuçlara yol açabilir.
Düzenli Kullanım aralığı; en erken ayda birkez olmak kaydı ile normal dozun 2/1
oranı kullanılması önerilir.
Gözlem; Başta Malawi ve Tanganyika olmak üzere
afrika cichlidlerinde, solüsyonu ekledikten yaklaşık 10 dakika içerisinde erkek
balıklar arasında hırçınlaşma, dişi ve erkek balıklar arasında üreme
hareketleri gözlemlenmiştir. Gözlemlerim sonucu bu yöntemle :%80 ihtimal hazır
olan balıklarda üreme gerçekleşiyor. Akvaryumda gereğinden fazla balık olması
ve su kalitesizliği ve yüksek doz uygulama sonucu olumsuz etkilemektedir.
Gözlem 2; Kendi erkek calvuslarım arasında geçen
bir kavga sonrası, calvuslardan birisinde darbe alan yer iltihap kapmıştı. Alt
yüzgecinin hemen yanında beyaz bir sivilceyi andırıyordu. Tam 5 ay boyunca bu
şekilde kaldı. Tarçını kendi calvus akvaryumumda denedikten sonra iltihap hızla
küçülerek 4 gün içinde tamamen iyileşti. Böylece tarçının başka bir özelliğini
daha keşfetmiş bulunuyordum. Sonra internet üzerinde yaptığım küçük çaplı bir
araştırma, bu tezimi doğrular nitelikteydi..
Alıntı;
http://www.kasadsaglik.com/alttarcin.htm
Özellikleri
Tarçın (cinnamon), acı tadını veren yağ asitlerinin içinde 3 adet faydalı kimyasal madde içerir.Bunlar cinnamaldehyde, cinnamyl asetate, cinnamyl alcoholdür. Bunun haricinde çok sayıda uçucu maddeler içerir.
Pıhtılaşmayı önleyici etki (kanı sulandırma, antiaggregan)
Cinnamaldehyde (cinnamic aldehyde de denir) pıhtılaşma üzerine etkileri yoğun şekilde araştırılmıştır. Trombositler normalde acil durumlarda aktive olarak kanın pıhtılaşarak kanamanın durmasına yardımcı olurlar. Sayıları çok artınca veya vücuttaki olumsuz diğer bazı durumlarda trombositler biraraya gelerek pıhtılaşmaya sebep olarak damar daralmalarına ve tıkanmalarına sebep olablirler. Tarçın içindeki Cinnaldehyde kanda oluşan bu istenmeyen pıhtılaşmaları antiaggregan etkisiyle sağlayabilir.Bunu araşidonik asid ve tromboxan A2 salgısını azaltarak gerçekleştirmektedir. Böylece aynı zamanda iltihap önleyici (antiinflamatuar) etki de ortaya çıkmaktadır.
Anti-Mikrobial etki
Cinnamonun essensiyel yağları mikropların ve mantarların üremesini
durdurabilir. Cinnamon extreleri ile daha önce gelişmiş mantar ilacı direnci de
yok edilebilmektedir (örneğin candida infeksiyonunda fluconazol adlı ilaca
karşı gelişen direnci önlamasi gibi). Yiyeceklere ilaveedildiği takdirde
yiyeceklerde mikropların üremesini önlediğinden uzun süre taze kalmasını
sağlayabilir (food preservatif özelliği) Ağustos 2203de International
Journal of Food Microbiology, birkaç drop tarçının 100ml (3ounce) havuç suyuna
ilave edilmiş ve buzdolabında 60 gün dyandığı tesbit edilmiştir. Tarçın yağı
ilave edilmediği takdirde patojenler üremektedir.(October 1, 2003) Başka
bir çalışmada tarçın yüksek doz fruktozla beslenmiş fareler üzerinde denemiştir.
Tarçının diğer 6 antioxidant üründen (anise, ginger, licorise, mint, nutmeg, ve
vanilya) ve kimysal food preservatiflerden (butylated hydroxanisole, propyl
gallate, BHT (butylated hydroxitoluene) daha fazla antioxidan olduğu
görülmüştür. Mint haricindekilerden daha fazla oksitlenmeyi önlediği
görülmüştür. (May 6, 2004)...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir