Betta üretim akvaryumum
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 20:49
Öncelikle bunlar yeni üretim çiftim:
cichlidsss 2008-01-31 16:09:36
-----------------------
Balıklar aldığımda çok küçüktü ve kötü durumdalardı.
Buda içinde birçok beta üretmiş ve büyütmüş olduğum üretim akvaryumum:
------------------------
Şu anda bitkiler arttırılmış durumda,suyun üstü 2 parmak bitki ile kaplı.Bu akvaryumda normal bettaları çok ürettim ama ct hm dt gibi türler daha nasip olmadı.Diğer türlerdende iyi bir çift bulduğumda inşallah onlarıda üreticem...
Şu anda dişi betanın hazır olması beklenilmekte.Dişi beta hazır oldultan sonra çift üretime alınacak.Şimdilik üremeleri için hiçbir sorun yok.Yavrular cıktıktan sonra labirent sistemlerinin sorunsuzca gelişebilmesi için su üstü nemi %70 civarı tutulmakta,haftada 2 kez dip çekimi yapılmakta ve balıklar günde 4 öğün kaliteli yemlerle beslenmektedirler.Fazlalık olmaması için hava taşı şimdilik takılmamıştır(yavruların çıkmasını bekliyorum).Işıklandırma 1beyaz-1pembe gralüx-1mavi flörasnla yapılmaktadır.Isı 26 derecede sabit tutulmakta.
Resimlerde görülen deniz kabuğu ise 10 yıldır benimle beraber olmakta ve üretimde bana yardım etmektedir.Arkadaşlar gerçekten bu kabuk bana uğurlu gelmekte.Bir çok yumurtlayan cichlid vb. türlerinde ilk yavrularımı bu kabukla almıştım(testi vb mağaralar varken hep bunun içine yumurtlamaktaydılar.)Beta larda ise erkek dişiyi kovalayınca dişi bu kabuğun içine giriyor ve sadece yem yemek için çıkıyor,üreme vakti gelene kadar hep içinde duruyor.
Balıkların gelişimini ve inşallah yavrularınıda burada paylaşacağım...Arkadaşlar bu güne kadar bu şekilde beta ürettim ama yaptığım bir yanlışlık varsa uyarı ve tavsiyelerinizi bekliyorum!!!
Bu arada elinde değişik betta türleri olanlar bana öm ile ulaşabilirler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2008 23:14
Kaan bey dişi ve erkek betta aynı akvaryumda mı bulunuyor? Dişi ve erkeği birbirlerini görmeyecekleri şekilde kondüsyon kazandırırsanız üreme daha sağlıklı olur. Ayrıca dişi daha çabuk hazır hale gelir. Aynı zamanda erkekte de kondüsyon kaybı olmaz ve daha kuvvetli olur.
Saygılar
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2008 13:02
Şeçkin bey hayır balıklar ayrı yerlerde duruyorlardı.Duruyorlardı diyorum çünkü bugün sabah kalktığımda yarım saat arayıştan sonra dişi betamı koltuğun altında buldum,nazar deydi galiba
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2008 22:23
akvaryumunuzun üstü açıktı heralde.Benimde kondusyon kazandırmak için fanusa koyduğum dişi zıplamıştı.Sonraki günde ısıtıcıyı açık unutup pişirmiştim.Malesef bu üretim olayında yanlışlıklar olunmadan doğrularda bulunmuyor.Sizde bugün bir balık nasıl yaşayamaz deneyimini kazandınız herharlde.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2008 23:36
[QUOTE=cichlidsss]Şeçkin bey hayır balıklar ayrı yerlerde duruyorlardı.Duruyorlardı diyorum çünkü bugün sabah kalktığımda yarım saat arayıştan sonra dişi betamı koltuğun altında buldum,nazar deydi galiba[/QUOTE]
Betalar sakin görünüşlerinin yanında zıplama alışkanlıkları olan balıklardır bunu elinizde yem verirkende görebilirsiniz, bu nedenle bundan sonra besleyeceğiniz betalar için, bulunduğu kapların ya su seviyesini bir miktar düşük tutmanızı yada hava almasını engellemeyecek şekilde kısmi olarak kapatmanızı öneririm..
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir