Bettalarım Çiftleşme (Fotoğraflı)


betaseverÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2014
İl: Bursa
Mesaj: 44
betaseverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2014 15:57
http://i.hizliresim.com/ep2Wmz.jpg  Erkek
http://i.hizliresim.com/KgbWnQ.jpg  Dişi
 Fotoğraflar küçük gösteriyor hızlı resim linkinde olanları kopyalayıp denerseniz büyük hallerinden daha sağlıklı yorumlar çıkabilir.
Bu iki bettamı çiftleştirmek istiyorum boyutları ve cinsleri uygun mudur? Cinsleri nelerdir?Dişiyi çay bardağı büyüklüğünde iki parmak suyun içinde duruyordu dayanamadım aldım. Şu an da 15ltlik bir akvayumda bölmeli şekilde bakıyorum bir kaç şey okudum çiftleştirme hakkında elimden geldiğince uyguluyorum her türlü tavsiyeye açığım.Yem tavsiyesi istiyorum özellikle şuan bettagran ile besliyorum. Çeşitli iyi gelecek yemleri söylerseniz sevinirim.Onları temin edip daha dinç betalar haline getirmek istiyorum.
betasever2014-02-18 15:58:27

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

CastieLÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 595
CastieLÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2014 17:28
Merhaba,
Artemia,su piresi,kan kurdu vs.gibi canlı yemler kondüsyonlarını yükseltip bettacanlarınızı çiftleşmeye uygun kondüsyonu sağlam bireyler haline getirir.. Kuru yem olarak dondurulmuş canlı yemler,sera bettagran,tetra betta,tropical supervit(granulat,8mix),jbl novo betta,marin fish betta granul food(yerli marka) gibi yemleri kullanabilirsiniz.. Her betta her kuru yemi sevecek diye birşey yok tabi,en sevdikleri 3-4 yemi dönüşümlü olarak vermeniz en iyisi olur fakat canlı yeme ağırlık vermeniz çok daha iyi olur.. Canlı yemle uğraşamam derseniz dondurulmuş canlı yemlerde işinizi görür,canlısı kadar olamasada hiç yoktan iyidir..

Sera,Tetra,Marin fish,Gemma,JBL,Tropical ve ev yapımı yemleri kullanmanızı çin malı yemleri evinize sokmamanızı şiddetle tavsiye ederim..

Ayrıca dişiniz spade tail erkek gibi duruyor,karşısına ayna tutun yada birbirlerine gösterin kabarıyorsa oda erkektir ki çok büyük bir ihtimalle erkek..

Saygılar..
CastieL2014-02-18 17:31:23

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

betaseverÇevrim Dışı

Kayıt: 11/02/2014
İl: Bursa
Mesaj: 44
betaseverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Şubat 2014 18:16
Önerdiğiniz yemlerden 2 çeşit alacağım hafta sonu. Dişi dediğim betta ise hiç bir kabarma göstermiyor. enlemesine çizgileri var net şekilde ve anüs kısmında belirgin beyaz bir nokta mevcut. Aldığım akvaryumcuda kesinlikle dişidir demişti. Şimdi ise kafam karıştı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir