beyaz benek
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2014 12:41
Maalesef sadece 3 tetram yaşıyor karantina tankında onlarında artık beyaz benekten ileri bir hastalığı var bugün sapasağlam olan vatozumuda kaybettim en sevdiğim balığımdı bari dedim vatozuma birşey olmasın tetraları ondan ayırayım dedim ama vatozum hiç bir hastalık belirtisi olmamasına rağmen sabah kalktığımda yerde yatarken buldum neyi yanlış yaptım bilmiyorum ısıyı yükselttim akvaryumu kararttım mavi metilen döktüm sarmısaklı yem verdim benexol vitamin kullandım küçüçük bir iyileşme dahi olmadı balıklarda en son olması gerektiği gibi yüzde 50 dip çekimi yaptım akvaryum ısısıyla aynı seviyeye getirdim dinlenmiş ve su hazırlayıcı suyla birlikte boşalttım buna rağmen vatozumuda kaybettim ne zaman dip çekimi yapsam balıklarım hastalandı bugün bunu farkettim şimdi sadece akvaryumda bitkilerime bakacağım bana bitkilerimde büyük bir zevk veriyor çınarım çok gelişti köklendi bile bu süre zarfında yani hastalık için ne yaptıysam bitkilerime yaradı çok üzgünüm canlılarımı kaybettiğim için yaşadıkları yerden alıp daha iyi bir ortama geçmeleri için satın alıyorsunuz ama pet shoplarda o zor şartları daha çok seviyor bu hayvanlar bundan sonra sadece bitki bakacağım bir süre sonra iyice araştırıp belki daha büyük bir akvaryum alıp dip çekimi yapmadan bakmaya çalışacağım alacağım balıklarıma hastalıksız günler dilerim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2014 23:52
Direk çeşme suyu eklemeyeceksiiniz su değişimnde içinde klor ve ağır metaller olur, bunlar balıkları olumsuz etkiler, çeşme suyunu kullanmadan önce üzeri açık bir kapta en az 2 gün bekletinki içindeki balıklara zararlı klor uçsun. Akvaryumada eklerse kış geliyor soğuk su eklemeyin akvaryumla aynı ısıya getirin ekleyeceğiniz suyu yaklaşık aynı ısı olsun, sonra ekleyin. Yapılan yanlış müdahalere vatozun ölmesine sebep olmuş olabilir. Isıyı yükseltirken çokta abartmamakta fayda var. Tuz vatozlara iyi gelmez. Beyaz benek kötü yönde etkiler vatozları.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2014 03:47
Merhaba,
ssErr 2014-10-07 04:05:22
Benim adım Serhan. Daha önce kaplumbağa beslediğim 500 lt. akvaryumumu ciklet türüne çevirdim. Kaplumbağalar 25 cm kadar olup, kış uykusuna yatıramayınca ve doğurgan bir ortam sağlayamayınca onların sanal bir hayat yaşamasına dayanamadım ve doğal ortama serbest bıraktım. Benim görüşüme göre doğurgan olmayan bir ortamın doğallığından bahsetmek doğru olmaz.
Konu başlığı ile ilgili sorunuma gelince;
Sarı prenses, demosoni, ahli ve yunus balığı karışımı dişi ağırlıklı karışık bir koloni oluşturmaya çalıştım. Akvaryumcu bu türlerin birlikte yaşayabildiği bilgisini verdi. Demosonilerin en büyüğü 4 cm. daha ufaklar.
1 hafta içinde 16 balığım öldü. Kardeşim de sarı prenses ve zebra besliyor. Doğurgan bir ortamı var. Hava pompasının yetersiz olduğuna kanaat getirip yeni bir pompa aldık. Fakat ölümler devam etti.
balıkların derilerinde bahsettiğiniz beyaz noktacıklar oluşuyor ve 4-5 gün içinde deri tanınamaz derecede deforme olup ölüyorlardı.
Akvaryumcumu alıp eve getirdim. Akvaryuma direk mavi bir ilaç boşalttı. fitrenin içindeki taşları, karbonu ve porselenleri yenisi ile değiştirdi (kaplumbağalardan kalma sistemdi).
Sabah yaptığımız bu işlemden sonra 5 balığım daha öldü. forumlardan araştırayım derken sizin konularınızı okudum. Hemen bir kaba 5-6 adet akvaryum tuzu eritip suya ekledim. Su sıcaklığını 28 dereceye yükselttim. Evde teramycin aradım ancak içinde az miktarda kalan ilacı yemlerine bulayıp akvaryuma attım. 3 tane ağır vaka var ve yem yiyecek halde değiller. Bu arada ölümler başladığından beri hiç demosoni kaybetmedim. Hepsi gayet sağlam yaşıyorlar. Diğer eklediğim balıkların hepsi hastalıktan etkilendi.
Kaplumbağalardan sonra kalan yapay bitki, kaya ve ağaç kütük gibi aksesuarları içinden çıkarttım. Şu an içinde ciklete dönerken aldığım yeni kum ve 2 adet kaya var.
Yarın ilk işim eczaneden teramycin alıp anlattığınız gibi bir uygulama yapmak olacak.
Çok balık kaybettim ve moralim oldukça bozuk. Maddi yönü önemli değil ama üzüntüden enerjimi kaybettim. Akvaryumumu oturaklı ve doğurgan hale getirmek istiyorum. Kardeşim ne bir ilaç kullanıyor ne de su değişimine dikkat ediyor. Ama çok sağlıklı bir yaşam var. Ayrıca bana 22 yavrulu bir küçük akvaryum daha verdi. hava pompası ve ısıtıcısı var. Sarı prensesler. Aralık ayına kadar orada bakmamı söyledi. Benim o zaman kadar akvaryumumu bu illetten kurtarmam gerek.
Başka önerileriniz varsa itina ile dinler ve uygularım.
(1.200 lt/h Ehiem dış filtre + 300 W ısıtıcı ve çift çıkışlı hava kompresörü ile 1 m hava taşından havalandırma)
Şimdiden teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir