Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160 YENİ SİSTEM


Bora DemirtürkÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2013
İl: Denizli
Mesaj: 178
Bora DemirtürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2015 11:37


Biolife Yüzen Akıllı Filtre C-160

 (YENİ FİLTRE SİSTEMİ)

http://www.biolifeurunleri.com Sitemizden veya aşağıdaki dükkanlarımızdan inceliyebilir, satın alabilirsiniz.

http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Hesapli_AkvaryumPet_Malzemeleri/BIOLIFE-YUZEN-AKILLI-FILTRE/

http://www.sanalpazar.com/Biolife-Yuzen-Akilli-Filtre-C-160-Yeni-Patentli-Filtre__isp38690530




[VID]http://www.youtube.com/watch?v=wy6XzqwSepk[/VID]

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=7d5BCB4LUHg[/VID]

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=lFbU2Mscvbo[/VID]


Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 İle hayal edebildiğiniz hertürlü akvaryum tasarımlarında ( 100-150-200 cm boy yüksekliğinde, isterseniz pramit, isterseniz ters pramit, isterseniz V şeklinde ) akvaryumlarda esnetikliğini bozmadan, kullanma zorluğu yaşamadan, aylarca su değişikliği yapma ihtiyacı duymadan bütün filtrelerden daha az enerji kullanarak, daha mükemmel temizlik yapar.

Diğer Filtrelerde Yaşanan

       Sorunların Hiçbiri

       Türk Malı – Türk Patentli

      Biolife Yüzen Akıllı Filtrede

      YOK

Filtremin elektrik kablosunda açılma var. Kablosu tamir olur mu? Tamir olmaz ise çöpe mi atacağım Birçok filtre sisteminin motoru gövdeyle entegre imal edilir ve su içinde kullanılır. Zamanla motora bağlı kablo su içinde olduğundan sertleşir ve açılma ( kırılma ) yapar. Bu durumda asla tamir olmaz. Filtre komple çöpe atılır.

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok. Biolife filtremizde sorun yaratacak, arıza yapacak hiçbir gereksiz özellik yoktur. Ömür boyu çöpe atmadan kullanılır.

Akvaryumum 120 litre. Filtrem 35 watt. Hava motorum 5 watt. Çok elektrik çekiyor fakat yinede istediğim sonucu alamıyorum. Kullanımı çok sıkıcı ve zahmetli.

- Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle sorun yok.  Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile sadece 5 watt hava motorunuz ile 120 litre akvaryumunuzda hem mükemmel temizlik, hem de mükemmel oksijen sağlar. Milli servetimiz olan 35 watt elektrik cebinizde yani ülkemizde kalır. Ayrıca kullanımı çok pratik ve rahattır. Bir çocuğun dahi güvenli kullanabileceği kolaylıktadır. Ürünün albenisini arttırarak, satışını arttırmak için yapılmış hiçbir gereksiz teferruat olmadığından sorunsuz ve keyifli kullanım imkânı sağlar.        

Filtremin vantuzları tutmuyor. Akvaryuma Takamıyorum. Taktığım yerden düşüyor. Birçok filtre sistemi akvaryuma vantuzlarla takılması sağlanır. Vantuzlar zamanla suyun içinde sertleşerek özelliğini yitirdiği için artık filtreyi tutamaz hale gelir. Kullanıcının haberi olmadan vantuzlar filtreyi bırakır ise filtre suda aşağı doğru düşeceği için oksijen veremez hatta temizlik yapamaz noktasına gelebilir. Bu durumda akvaryum içindeki balıklar hayati tehlike yaşar. Erken fark edilmez ise hepsinin ölümüne yol açar.

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok.  Yüzen akıllı filtre adı buradan gelmektedir. Yüzmesi sayesinde akvaryumdaki canlıların hayatını işe yaramayan vantuzların eline bırakmamıştır.

Dış filtremin contası su kaçırmış ve akvaryum suyunu eve boşaltmış. Eşim akvaryumu evden atma mı istiyor.

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok. 

Akvaryum suyundaki kalın ve ince pislikleri akvaryumun dışına çıkarmadan, su seviyesiyle aynı hizada toplayarak hapseder. Bu akıllı sistemi sayesinde dış filtreler gibi gereksiz enerji harcamaz, gereksiz su kaçırma ihtimali olan parçalara ihtiyaç duymaz.

Dış Filtremin vanası kırıldı su kaçırıyor nereden bulurum.?

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok.  Akvaryum suyundaki kalın ve ince pislikleri akvaryumun dışına çıkarmadan, su seviyesiyle aynı hizada toplayarak hapseder. Bu akıllı sistemi sayesinde gereksiz enerji harcamaz, gereksiz su kaçırma ihtimali olan parçalara ihtiyaç duymaz.

Sünger filtrem ve pipo filtrem kalın pislikleri toplamıyor. Temizlik için akvaryumdan çıkartırken de tuttuğu pisliği akvaryuma tekrar bırakıyor…Sünger ve pipo filtrelerde pissu temizlenmek için filtre süngerinin dışından giriş yapar. Bu yüzden kalın pislik toplayamaz. Aynı zamanda temizlik için çıkarıldığında ince pisliği süngerin dış çevresinde tuttuğu için birçoğu nu tekrar akvaryuma bırakır.

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok.  Biolife akıllı filtrelerde kullanılan akıllı sistem sayesinde kalın ve ince pislikli aynı zamanda zararlı bakterili akvaryum suyu, pissu borusuna verilen havanın kaldırma kuvvetiyle filtre süngerinin tam ortasına ( pissu havuzuna ) gelmesini ve aynı zamanda suya oksijen sağlanmasını gerçekleşir. Su kendi ağırlığıyla filtre süngerinde bütün pisliğini bırakarak tekrar akvaryum suyuna temiz olarak geçer. Pissuyun içinde kalın pisliklerin olması, pissuyun kendi ağırlığıyla filtre süngerinden geçmesi, filtre süngerinin akvaryum ışıklarına en yakın noktada olması faydalı bakteri gelişimi diğer filtrelerden çok daha hızlı geliştirmesine yol açar. Bu sayede sudaki zararlı bakterilerin tamamını yakalar. Filtre temizlik için çıkarıldığında tuttuğu pisliklerin ve zararlı bakterilerin hiçbirini bırakmaz. Bu akıllı özellikler sayesinde akvaryumdan sürekli su değiştirme ihtiyacına da gerek kalmaz.

İç filtremi temizlik için akvaryumdan çıkartırken tuttuğu pisliği akvaryuma tekrar bırakıyor…  İç filtrelerde pissu temizlenmek için filtre süngerinin dışından giriş yapar. Kullanılan mantık gereği çok hızlı su geçişine tayalı tasarlanmıştır. Hızlı su geçişi sağlaması için çok geniş gözenekli sünger kullanması zorunludur. Çok geniş gözenekli sünger ve suyun hızlı geçmesiyle birlikte faydalı bakteri gelişimi çok uzun zamana yayılır. Uzun süre boyunca filtre saatte 1500 litre su devretse dahi filtreye pissu biryerden girer diğer taraftan tekrar pissu temizlenmeden çıkar. Çok uzun süre sonra biraz pislik tutunmaları başlar. Bu tutunmalarda filtrenin dışından gerçekleştiği için filtre içi tam dolmasa dahi su geçişini engellediği için filtrede performans düşer. Kullanıcı filtresini temizleme ihtiyacı duyar. Temizlik için filtreyi çıkardığında ise uzun sürelerde biraz olsun tuttuğu pislik filtrenin dışında olduğu için çıkarırken içerden gelen suyun kuvvetiyle pislik tekrar akvaryuma bırakır.

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok.  Biolife akıllı filtrelerde kullanılan akıllı sistem sayesinde kalın ve ince pislikli aynı zamanda zararlı bakterili akvaryum suyu, pissu borusuna verilen havanın kaldırma kuvvetiyle filtre süngerinin tam ortasına ( pissu havuzuna ) gelmesi, aynı zamanda suya oksijen sağlanması gerçekleşir. Su kendi ağırlığıyla filtre süngerindeki pissu havuzuna bütün pisliğini bırakarak tekrar akvaryum suyuna temiz olarak geçer. Pissuyun içinde kalın pisliklerin olması, pissuyun kendi ağırlığıyla filtre süngerinden geçmesi, filtre süngerinin akvaryum ışıklarına en yakın noktada olması faydalı bakteri gelişimi diğer filtrelerden çok daha hızlı geliştirmesine yol açar. Bu sayede sudaki ince ve kalın pislikleri tuttuğu gibi aynı zamanda zararlı bakterilerin tamamını yakalar. Filtre temizlik için çıkarılırken de tuttuğu pisliklerin ve zararlı bakterilerin hiçbirini bırakmaz. Bu akıllı özellikler sayesinde akvaryumdan sürekli su değiştirme ihtiyacına da gerek kalmaz.

Akvaryumumdan sürekli su değiştirmekten bıktım… Birçok filtre sistemi aşırı elektrik harcayarak, saatte 1000-1500-2000-3000 litre su çevirmesine rağmen sudaki kalın pislik, ince pislik ve en önemlisi zararlı bakterileri istenilen sayılarda toplayamaz. Sebebi akvaryum suyunun temizlenmesi mantığında çok hızlı su çevirerek filtre sisteminde çok miktarda ve çok erken faydalı bakteri tutunması sağlanamaz. Faydalı bakteri üst seviyelere çıkmadan iyi bir temizlik gerçekleşemez. Bu yüzden su değerleri bozulur ve sürekli su değişimi yapmak gerekir.

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok.  Biolife akıllı filtrelerde kullanılan akıllı sistem sayesinde faydalı bakteri gelişimini en az enerji ile, en kısa sürede, en üst seviyelere çıkartır. Biolife filtre süngerinin akvaryum ışıklarına en yakın noktada olması süngerde yosun gelişimine yol açarak süngerde faydalı bakteri gelişiminin diğer filtrelerden çok daha fazla geliştirmesine yol açar. Bu sayede biolife filtre sistemindeki pissu havuzuna gelen pissuyun içindeki pisliklerin ve zararlı bakterilerin tamamı tutulur. Temizlik için kullandığı bu az enerjiyle aynı zamanda suya oksijende kazandırır. Bu akıllı özellikler sayesinde çok az enerji harcayarak aylarca  akvaryumunuz dan su değiştirme ihtiyacı kalmaz.

Dış filtremin temizliği çok zor, çok zahmetli ve çok sıkıcı.

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok.  Filtre temizliğini 8-10 yaşındaki çocuk hiç zahmetsiz, çok pratik, sıkıntı yaşamadan 5 dk da yapılabilir.

Filtreme çok para ödedim ama hiç kullanışlı değil…

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok.  Türk malı biolife filtremizi satın alırken de az para ödersiniz, kullanırken de (çok az enerjiyle çalıştığı için) az elektrik faturası ödersiniz, arıza yapma mantığı oluşturulmadığı için ömür boyu bir daha filtreye para ödemezsiniz.

Dış Filtremi yeni aldım ama çalıştıramıyorum. Kurulumu çok zor… Dış filtrelerin kurulumu ve kullanımı bir çok filtreye göre çok zordur. Özellikle filtre haznesi görünmesin istenirse kurulumu ve kullanımı  dahada  zor bir hale gelir. Kurulumunda ve kullanımında daha önce kullanmış birinden destek alma ihtiyacı ( muhakkak ) gerek duyulur.

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok. 

Kurulumu ve kullanımı aşırı kolay, aşırı pratik ve keyiflidir. Size dış filtre ihtiyacı duyurmaz. Kurulumda ve kullanımda zorluk yaşatmaz.

İç filtremi akvaryum tabanından pislik çekmesi için yaklaştırdığımda filtrem oksijen veremiyor.  Akvaryumlarda içindeki suyun miktarına ve yüksekliğine göre suda basınç oluşur. Bu basınç akvaryum tabanına yaklaştıkça artar. Bu yüzden birçok filtre tabana doğru indirdikçe basınçtan dolayı performansı düşer ve hatta gücü zayıfsa çalışamaz noktasına dahi gelir. Bu iç filtrelerin çalışma mantığında suyun çıkış yerine takılan konik kesilmiş parçaya çok hızlı geçen suyun çarparak geçerken dışarıdan havayı çekebilmesiyle suya oksijen kazandırır. Motorda yaşanacak birazcık kuvvet eksikliği veya konik kesilmiş parçanın içindeki deliğe gelecek ufak bir pislik havayı çekmesini engeller havayı çekememesine ve suyun oksijensiz kalmasına yol açar.

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok.  Akvaryum tabanından pislik çekmeyi boru vasıtası ile sağlar. Boru içindeki su basıncı akvaryuma göre daha az olduğu için 2-3 watlık hava motorunun sağladığı hava kuvveti boru içindeki suyu çok rahat ve yeterli miktarda tabandan çektiği pissuyu Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ın pissu havuzuna dökülmesini sağlar. Dökülen su aynı zamanda bol oksijen kazanarak, hiçbir enerji kullanmadan kendi ağırlığıyla havuz içinde pisliğini bırakarak akvaryuma kendiliğinden geçer. Dünya’da hiçbir filtre tabandaki ve sudaki pisliği bu kadar az bir enerji ile toplama ve aynı anda oksijen kazandırma özelliğine sahip değildir.        

Sünger filtrem ve pipo filtrem akvaryum tabanına indikçe çok daha fazla hava kuvveti istiyor.  Akvaryumlarda içindeki suyun miktarına ve yüksekliğine göre suda basınç oluşur. Bu basınç akvaryum tabanına yaklaştıkça artar. Bu yüzden birçok filtre tabana doğru indirdikçe basınçtan dolayı performansı düşer ve hatta hava motorunun gücü zayıf ise bu filtreler tabanda çalışamaz.

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ile böyle bir sorun yok.  Akvaryum tabanından pislik çekmeyi boru vasıtası ile sağlar. Boru içindeki su basıncı akvaryuma göre daha az olduğu için 2-3 watlık hava motorunun sağladığı hava kuvveti boru içindeki suyu çok rahat ve yeterli miktarda Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ın pissu havuzuna dökülmesini sağlar. ( Eğer motor çok zayıf ise boru içinde daha kısa hava hortumu kullanılarak hava verilir ve sistemin yine çalışması sağlanır.) Verilen hava pissu havuzuna dökülen su aynı zamanda bol oksijen kazanarak, hiçbir enerji kullanmadan kendi ağırlığıyla havuz içinde pisliğini bırakarak akvaryuma kendiliğinden geçer. Dünya’da hiçbir filtre tabandaki ve sudaki pisliği bu kadar az bir enerji ile toplama ve aynı anda oksijen kazandırma özelliğine sahip değildir.

NEDEN BIOLIFE YÜZEN AKILLI FİLTRE


* Her yönden size keyif veren, dinlendiren, sürekli su değiştirme ihtiyacı duyulmayan, kokusuz, zahmetsiz mükemmel bir akvaryum; filtre sisteminin (doğru kullanmak şartıyla) kalın ve ince pislikleri çekerek faydalı bakteri geliştirebilmesi, geliştirdiği faydalı bakterilerin sayılarını hızla çoğaltabilmesi, çoğalan faydalı bakterilerin zarar görmeden (hayatta kalabileceği) yaşayabileceği ortam sunabilmesi ve bu ortamda faydalı bakterilerin zararlı bakterileri tutmasıyla mümkündür.


* Piyasalarda satılan birçok filtre sistemlerinde faydalı bakteri geliştirme, gelişen faydalı bakterinin daha da hızla çoğalmaları, çoğalan faydalı bakterilerin zarar görmeden korunarak yaşamaları ve aynı zamanda kullanıcı için kolay ve sorunsuz kullanabilmesi düşünülmemiştir.


* Biolife yüzen akıllı filtre C-160 modelimizde bunların tamamı düşünülerek sizlere ömür boyu arıza yapma ihtimali olmadan ve başka filtre ihtiyacı duymadan keyifle kullanabilmeniz için geliştirildi.
Biolife filtremiz Türk mühendisleri tarafından aylarca Ar-Ge’si yapılarak Türkiye’de üretilmiş ve Türk patentli ilk filtredir. Piyasada satılan bütün ithal filtrelerden çok daha üstün temizlik aklına sahiptir. Bu üstün akıllı temizliği aynı zamanda sizlere hiçbir kullanma zorluğu yaşatmadan ve gereksiz elektrik harcatmadan yapmaktadır. Filtremizin Türkiye genelinde kullanımı arttıkça akvaryumlarda gereksiz enerji kaybını engellediği gibi işe yaramadığından her yıl çöpe atılan ithal filtrelere harcadığımız döviz kaybını engelleyecektir.
Akvaryum ürünlerini ithal eden değil ihraç eden ülke olabilmemiz siz kullanıcıların patentli ürünleri taklit etmeye çalışanları uyarmasıyla mümkündür. Memnun kalarak her alacağınız veya tavsiye ederek arkadaşlarınıza aldıracağınız her Biolife ürünü sizlere çok daha iyi, çok daha kullanışlı ürünler geliştirmemize ve üretmemize yol açacak. Bu patentli ürünlerimiz sizlerin sayesinde yurt dışında Türkiye’nin adını akvaryum sektöründe de duyuracak.


* Avrupa’nın birçok konuda ileri olmasının en büyük sebebi asla patentli bir ürünün taklidini yapmayı aklından bile geçirmemesi, emeğe saygı duyması ve halkının ürün geliştiren firmalarını tam desteklemesiyle oluşmuştur.

Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 Satın Alırken

-          Akvaryumunuzun içindeki su miktarını hesaplayın ve her 50-60 litre için 1 adet Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 filtremizden takın.( Örnek.. Su miktarı 100 – 120 litre ise 2 adet Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 takılır ) .

-           Her bir Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 için 3 watt gücünde hava motorunun ürettiği hava miktarı mükemmel temizlik için yeterli gelir. Hava motorları modellerinin bazılarında wat yüksek yazmasına rağmen o güçte olmaya biliyor. Hava motoru alırken buna dikkat edin.( 2 Adet Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 kullanıyorsak 5-6 watt lık hava motoru 100-120 litre suyu temizlik için yeterlidir. )

-          Akvaryumunuz yüksek ise 25 x 50 x 160 cm boy yüksekliğinde dikey bir akvaryumda su miktarı 200 litre dahi olsa 1 Adet Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 tek başına mükemmel temizlik yapar.

-          Akvaryumdaki su miktarınız fazla ve yüksek değilde geniş ise filtre sayısını 60 – 100 litreye  1 adet Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160  ve genişlikten kaynaklı pissuyun filtrelerin çekim alanına dengeli ulaşabilmesi için 1 adet sirkilasyon motoru kullanın.

-          Akvaryumlarda mükemmel berraklık, filtre sistemindeki gelişen faydalı bakterilerin zararlı bakterileri tutmasıyla mümkündür.

-          Biolife akıllı filtrelerde filtresi pislikle dolup pissu havuzundan pissu taşsa dahi suya oksijen kazandırmaya ve daha da mükemmel temizlik yapmaya devam edebilen tek filtredir. Özellikle ışıklara yakın olarak tasarlandığı için filtresinde yaklaşık 3. Veya 4. aylarda yosun gelişimi sağlanır. Yosun oluştuğunda filtreyi aylarca temizlemeseniz dahi mükemmel HD kalitesinde bir akvaryuma sahip olduğunuza tanık olursunuz.

-          Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 modelimizde pissu çekme borusunu istediğiniz uzunlukta ayarlamanıza imkân tanır. Bu özellik sayesinde ek boru takarak istediğiniz yükseklikteki akvaryumlarda dahi bütün filtrelerden daha az enerjiyle çalışır ve mükemmel temizlik yapar. İsterseniz 25 cm x 25 cm x 160 cm, isterseniz 30 cm X 60 cm X 160 cm yüksekliğinde bir akvaryumu eni dar yüksekliği fazla olduğu için 100 ila 280 litre suyu dahi 1 adet Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 mükemmel temizlik yapar.

-          Dipteki kalın pislikler dahil, her türlü pisliği çekerek filtre süngerinin pissu havuzuna gelmesini sağlar. Süngere gelen pissu temizlenerek tekrar akvaryuma geçer. Filtre süngeri yüzen aparat sayesinde su seviyesinde yüzer halde durur. Bu özellik sayesinde filtre sabitlemek için suyun içinde vantuz vb hiçbir malzemeye ihtiyaç duymaz.  Diğer filtrelerin yaşattığı vantuzların filtreyi tutamama sorununu asla yaşamazsınız.

-          Diğer birçok filtreler gibi akvaryum tabanına indirilerek veya tabana yaklaştırarak sudaki basınçtan dolayı gereksiz enerji kaybı yaşatmaz.

-          Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 akvaryum tabanından, uzayıp kısalabilen boru sisteminin içine verilen hava ile çalışarak pissu çektiği için boru içinde havayı vereceğiniz mesafeyi ayarlama imkânı sağlar. Bu sayede istenirse 160 cm yüksekliğinde akvaryumun oluşturduğu basınç a rağmen basınçtan etkilenmez ve çok az enerjiyle dahi çalışır.

-           Diğer bir çok filtre akvaryum suyunu temizlemek için su seviyesinden daha yüksek noktaya çıkartır veya akvaryum dışında akvaryumun altında ya da yanında bir hazneye taşır. Hazne içinde temizler ve tekrar akvaryuma gönderir. Bütün bunlar gerek siz yere enerji kaybına yol açar.

-           Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 filtremizde ise filtre süngeri su seviyesiyle aynı seviyede kullanıldığı için, diğer filtrelerdeki gibi gereksiz enerji kaybı yaşatmaz. En az enerji ile suya bol oksijen kazandırdığı gibi faydalı bakteri sayısını da en üst seviyelere çıkartır. Bu sayede sudaki zararlı bakterilerin tamamını tutabildiği için aylarca akvaryumunuzdan su değiştirme ihtiyacını yaşatmaz. Aynı zamanda Biolife Yüzen Akıllı Filtre C160 ın su seviyesinde olmasının en önemli sebebi akvaryum ışıklarından faydalanmamız içindir. Çünkü ışıklar, filtre süngerimizin üzerinde zamanla yosun oluşumuna yol açar. Filtre süngerinde yosun oluştuğunda faydalı bakteri gelişimi inanılmaz doruk noktalarına ulaşır ve akvaryum suyunuzda mükemmel HD kalitesinde netlik ortaya çıkar. Bu oluştuğu zaman filtre süngerimiz pislikle dolup, pissu havuzundan taşmaya başlar. Pissu havuzundan, pissu taştığında ise filtre süngerimizin kapak olarak kullandığımız diğer süngere temas etmesi sağlanır. Bu sayede yosunlaşma oluşmuş filtre süngerimizin kirlenip artık suyun taşmasına rağmen çok daha inanılmaz mükemmel temizlik ortaya çıkar. Yani filtre süngerini yıkayıp temizlemeseniz dahi mükemmel temizlik daha fazlasıyla devam eder. Sebebi ise biolife filtremiz akvaryumunuzda adına layik mükemmel şekilde biyolojik yaşamı oturtmuştur. Filtremizi satın aldığınızda içinden çıkacak olan kullanım bilgilerini muhakkak okuyarak aynısını uygulayarak bu dengeyi çok daha kolay yakalayacaksınız. Akvaryumunuzdan aylarca asla su değişikliği ve filtre temizliği yaşamadan hiçbir çaba sarf etmeden HD görüntüsünde akvaryumunuz size inanılmaz keyif verecek.


Bora Demirtürk2015-01-25 16:05:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2015 12:56
Anladığım kadarı ile bir nevi protein skimner mantığı ile çalışan bir sistem gibi. Burada atıklar bir kab yerine süngere toplanıyor ve süngerde yararlı bakterilerin oluşumu sağlanıyor. Basit ve etkili görünüyor.

İlerleyen zamanlarda şeffaf borular (Boru içerisinde kirlilik oluşabileceğinden sık temizleme gerekebilir) ile deneme yapılabilir. Hava kabarcıkları hoş bir görüntü oluşturabilir. Hatta küçük bir rgb led yardımı ile rengarenk görüntüler elde edilebilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bora DemirtürkÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2013
İl: Denizli
Mesaj: 178
Bora DemirtürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2015 13:06
Akif bey merhabalar.
Dediğiniz gibi şeffaf boru baştan çok hoş fakat zamanla içinde oluşacak yosundan dolayı kötü durduğu için şuan boruları renkli imal ediyoruz. Zaman içinde şeffaf üretimimizde olacak. Şeffafda özellikle ışık verildiğinde çok ilginç güzel görüntü çıkıyor. Fakat zaman içinde gelişen yosun işi değiştiriyor.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Okan KayaciogluÇevrim Dışı

Kayıt: 19/05/2013
İl: Izmir
Mesaj: 64
Okan KayaciogluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2015 02:45
Hamburg filtre mantiginda olmus.

Teşekkür Edenler: [T]156105,Gürcii[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

proaktifÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 95
proaktifÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2015 04:26
Videoları izledim. Mantık sağlam ve son derece doğru. 1980 lerde elyafla kullandıgımız sepet filtre mantıgının süngerle seyyar seklınde olanı. Fikir tasarımı son derece begendım. Bır husus aklıma takıldı. Agırlık saglaması nedenı ıle "Kursun" kelımesını duydum gıbı geldı. Samimiyet ile soruyorum merakım sudur ; kursun suya zarar vermez mı ?

Genel olarak tebrık edıyor ve boyle bır düzenegın ulkemız ınsanınca üretilmiş olmasından mutluluk duyuyorum.

Kolay gelsin

Beğenenler: [T]76874,koraygrafik[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NuadaÇevrimiçi

Özel Üye
[C]2,3,56992[/C]
Kayıt: 09/09/2008
İl: Balikesir
Mesaj: 1919
NuadaÇevrimiçi
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2015 04:33
Tebrikler başarılı bir ürün olmuş. Sormak istediğim bir soru var. Ben sumpta ve dış filtrede bakteri için karanlık ortam olması gerektiğini biliyorum. Fakat siz ışık sayesinde oluşan bakteriler demişsiniz. O kısım kafamı karıştırdı..

Bu sistemi yani hava taşı ile su taşırma sistemini bende sumpta kullanmıştım. Yabancıların da yavruluk olarak kullandığı güzel çalışmalar bulmuştum.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=5y0lYaKsDW0#t=49[/VID]

http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tasarim_yavruluk_k812984.asp

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2015 05:03
[QUOTE=proaktif] Videoları izledim. Mantık sağlam ve son derece doğru. 1980 lerde elyafla kullandıgımız sepet filtre mantıgının süngerle seyyar seklınde olanı. Fikir tasarımı son derece begendım. Bır husus aklıma takıldı. Agırlık saglaması nedenı ıle "Kursun" kelımesını duydum gıbı geldı. Samimiyet ile soruyorum merakım sudur ; kursun suya zarar vermez mı ?

Genel olarak tebrık edıyor ve boyle bır düzenegın ulkemız ınsanınca üretilmiş olmasından mutluluk duyuyorum.

Kolay gelsin
[/QUOTE]

Filtrenin su giriş kısmında ki sepet gibi olan şeyin (tam adını bilmiyorum) içine kurşun ağırlık konuyor videoda. Tatlı su özellikle bitkili akvaryumlarda bir dönem kurşun ağırlıklara sık sık rastlıyordum. Bitkilerin köklerine elyaf içerisinde ağırlık olarak bağlıyorlardı. Zararı var mı yokmu açıkçası bilmiyorum ama her ihtimale karşı bu sistemde kurşun ağırlığın dışı plastik ile kaplanabilir. Bu sayede olası bir zararlı salınım ihtimali ortadan kaldırılır diye düşünüyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

proaktifÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 95
proaktifÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2015 06:59
[QUOTE=Nuada] Ben sumpta ve dış filtrede bakteri için karanlık ortam olması gerektiğini biliyorum. Fakat siz ışık sayesinde oluşan bakteriler demişsiniz. O kısım kafamı karıştırdı..

[/QUOTE]

Sevgili arkadaşım , bakteriler sadece oksijenle solunum yapan bu faydalı bakteriler sadece karanlık yerde de değil aydınlık yerde de koloni oluşturuyor. Yüzey bilindik malzemelere göre az olsa da tabandaki kum ve biraz daha kalın taneli kumlarda da yerleşip yaşıyor. Olmazsa olmazı oksijen. İster karanlık , ister aydınlık ama muhakkak oksije.. Malzemeleri tercih etmemizin sebebi akvaryum tabanındaki yüzeyden daha fazla yüzey olaması ve bakterilerin yasamasına elverişli olması..

Kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bora DemirtürkÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2013
İl: Denizli
Mesaj: 178
Bora DemirtürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2015 09:20
[QUOTE=Okan Kayacioglu]Hamburg filtre mantiginda olmus.
[/QUOTE]Merhabalar. Şuana kadar çıkan hiçbir filtre sisteminin (tepe filtre, şelale filtre, hamburg filtre vb) mantığında olmadığı için bu mantığın patentini aldık.


[QUOTE=proaktif]Videoları izledim. Mantık sağlam ve son derece doğru. 1980 lerde elyafla kullandıgımız sepet filtre mantıgının süngerle seyyar seklınde olanı. Fikir tasarımı son derece begendım. Bır husus aklıma takıldı. Agırlık saglaması nedenı ıle "Kursun" kelımesını duydum gıbı geldı. Samimiyet ile soruyorum merakım sudur ; kursun suya zarar vermez mı ?

Genel olarak tebrık edıyor ve boyle bır düzenegın ulkemız ınsanınca üretilmiş olmasından mutluluk duyuyorum.

Kolay gelsin
[/QUOTE]Kurşun yıllardır akvaryumlarda kullanılmakta. Şuana katar zararına hiç rastlamadım. Bizlerde kullandığımızda zararını görmedik. Ağırlık filtremizin dengeli yüzmesini sağlıyor. Teşekkürler.


[QUOTE=Nuada]Tebrikler başarılı bir ürün olmuş. Sormak istediğim bir soru var. Ben sumpta ve dış filtrede bakteri için karanlık ortam olması gerektiğini biliyorum. Fakat siz ışık sayesinde oluşan bakteriler demişsiniz. O kısım kafamı karıştırdı..

Bu sistemi yani hava taşı ile su taşırma sistemini bende sumpta kullanmıştım. Yabancıların da yavruluk olarak kullandığı güzel çalışmalar bulmuştum.

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=5y0lYaKsDW0#t=49[/VID]

http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_tasarim_yavruluk_k812984.asp
[/QUOTE]Faydalı bakterilerin bizim filtre sisteminde ışık olmadanda çok hızlı gelişidiğini gördük. Fakat ışıkla birlikte zaman içinde filtre süngerinde yosun oluştuğunda dahada inanılmaz çok geliştiğini gözlemledik. Bu yüzden su seviyesinin en üstünde ışıklara yakın mesafede oluşturduk sistemi.(Bunu anlatmak için kurduğum bir cümleydi.)
Filtremizi aylarca yıkanmasada dahada mükemmel temizlik yapmaya oksişen vermeye devam ediyor.Filtre sistemimizi herkezin doğru kullanabilmesi için  kullanma kılavuzunda bütün detayı anlatmaya çalıştım.

Yabancıların kullandığı bu yavruluk sistemi kesinlikle yanlış bir sistem. Suyun döküldüğü ızgaralardan yeni doğmuş yavruların tamamı zarar görür. Yavru öldürmeyen Dünyanın tek yavruluğuda bizim tarafımızdan patentli olarak üretildi.


Biolife Turbo FX5 - Biolife Turbo FX5-S

Yavruları Ve Hamile Anneyi

%100 Koruyan, Öldürmeyen

Mucize Yavruluk

BIOLIFE TURBO FX5-S  İLE  BIOLIFE TURBO FX5

YAVRULUK

ARASINDAKİ FARK

Biolife Turbo FX5-S modelinde doğum yapması için, hamile bölümüne konulan canlı doğuran türündeki hamile anne balıklar için

İLAVE OLARAK GELİŞTİRİLEN YENİ ÇİFT YÖNLÜ KAPAK SAYESİNDE

DOĞUMHANEYE KONULAN ANNE BALIĞA


SÜREKLİ TEMİZ VE OKSİJENLİ SU SAĞLAYARAK


ANNE BALIĞIN HAVASIZLIKTAN DOLAYI


STRESE GİRMESİNİ VE ÖLMESİNİ ENGELLER

DOĞAN YAVRULARIN DOĞUMHANEDEN ( annesinin yanından )


SAĞLIKLI VE HIZLI BİR ŞEKİLDE DIŞARIYA ( yavruluğun içine )


GEÇMELERİNİ SAĞLAR




[VID]https://www.youtube.com/watch?v=2-sLkxUiSb0[/VID]
Bora Demirtürk2015-01-18 09:43:21

[QUOTE=akiF] [QUOTE=proaktif] Videoları izledim. Mantık sağlam ve son derece doğru. 1980 lerde elyafla kullandıgımız sepet filtre mantıgının süngerle seyyar seklınde olanı. Fikir tasarımı son derece begendım. Bır husus aklıma takıldı. Agırlık saglaması nedenı ıle "Kursun" kelımesını duydum gıbı geldı. Samimiyet ile soruyorum merakım sudur ; kursun suya zarar vermez mı ?

Genel olarak tebrık edıyor ve boyle bır düzenegın ulkemız ınsanınca üretilmiş olmasından mutluluk duyuyorum.

Kolay gelsin
[/QUOTE]

Filtrenin su giriş kısmında ki sepet gibi olan şeyin (tam adını bilmiyorum) içine kurşun ağırlık konuyor videoda. Tatlı su özellikle bitkili akvaryumlarda bir dönem kurşun ağırlıklara sık sık rastlıyordum. Bitkilerin köklerine elyaf içerisinde ağırlık olarak bağlıyorlardı. Zararı var mı yokmu açıkçası bilmiyorum ama her ihtimale karşı bu sistemde kurşun ağırlığın dışı plastik ile kaplanabilir. Bu sayede olası bir zararlı salınım ihtimali ortadan kaldırılır diye düşünüyorum.

[/QUOTE]Kurşun akvaryumlarda yıllardır kullanılıyor zararına rastlamadım. Kullandığımızdada zarar görmedik. Fakat demir ve demir küfü suya faydalı diye biliniyor. İsterseniz kurşun yerine demir bilyada koyabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

0fLyÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 51
0fLyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2015 00:11
Yüzen filtreyi satın aldım, kargo ücreti ne kadar acaba istanbul için herhangi bir bilginiz var mı? Deneyip görmek lazım. Bilgilendirmeyi size yaparım. Sistem çok hoşuma gitti fakat estetik açıdan pek içime sinmedi. Deneyip görmek lazım :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oblomovÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 973
oblomovÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2015 00:21
FX5 i aldim ve kullandim, gercekten basarili bir urun, tavsiye ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PhraseÇevrim Dışı

Kayıt: 10/10/2010
İl: Bursa
Mesaj: 311
PhraseÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2015 01:36
Tebrikler. Daha önce DIY örneklerine rastlamıştık bu tarz filtrelerin. Estet,k olarak sunmuşsunuz, yerli olması da hobi için gelişme. Başarılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bora DemirtürkÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2013
İl: Denizli
Mesaj: 178
Bora DemirtürkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2015 15:42
[QUOTE=0fLy]Yüzen filtreyi satın aldım, kargo ücreti ne kadar acaba istanbul için herhangi bir bilginiz var mı? Deneyip görmek lazım. Bilgilendirmeyi size yaparım. Sistem çok hoşuma gitti fakat estetik açıdan pek içime sinmedi. Deneyip görmek lazım :)[/QUOTE]

Merhabalar. Gittigidiyor veya sanal pazar dükkanlarımızdan satın alırsanız tüm Türkiye 5-6 Tl tutuyor. Filtre 2 adet ve üstünde  alındığında kargo ücretsiz gönderim yapıyoruz.

Esnetiğe gelince yüzen aparatı akvarumun arka tarafında kullandığınızda ışıklarıda etkilemiyor. Göze çarpan çok rahatsız edecek bir konum oluşmuyor. Diğer bir çok filtre modellerinin yaşattıkları sorunlara bakarak kıyasladığımızda ve biolife filtremizin hiçbir sorun yaşatmadan en az enerji ile getirdiği avantajlara bakınca ' bunların en başında gelen aylarca su değişikliğine gerek bırakmaması, kullanıcının filtremizin arıza yapma ihtimali olmadan ömür boyu kullanabilmesi, pratik ve kolay kullunımı vb sayısız üstün özelliklerine ' baktığımızda İnşallah biolife filtremiz sizinde takdirini kazanacaktır.
İlginiz için tekrar teşekkürler.

Beğenenler: [T]178831,ahmet166[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DupondiiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/12/2014
İl: Mugla
Mesaj: 80
DupondiiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ocak 2015 22:38
Güzel ve basit bir şeye benziyor. Kullanışlı mı bilemiyorum. Ekstra hava motoru gerekiyor sanırım. Hava motoru kullanmayan akvaryumlar için fazladan sese neden olur mu acaba?. 

Bitkili akvaryumlar için nasıl olur denemek lazım. O kurşun ile birlikte alet tamamen sabit kalmıyor gibi görünüyor. Uzanan o boru biraz itici geldi bana görünüş olarak. Ancak onu belki yapay bir malzeme ( yaprak gibi, sarmaşık gibi ) kaplarsak daha hoş durabilir. Bir de oksijeni dalgalandırma ile üretiyor sanırım değil mi?. Yani içeriye bir hava girişi yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir