Bir Doğum hikayesi (Resimli)
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2009 20:41
Melek bu ne yapacağı belli olur mu hiç. 10 dakikaya kadar normal kovalamacalar olurken 10 dakika sonra yumurtaları diziyor buluyorsunuz. Evet, benim de aynen böyle oldu. Odama girdiğimde bir de ne göreyim meleklerim yumurtluyorlar. Dondum kaldım ürkecekler diye. Yavaş yavaş oturduğum yerden başladım fotoğraf çekmeye bir yandan çekiyor bir yandan araştırıyorum şimdi ne yapacağım diye birden Ramazan abi (rcall) aklıma geldi.
Hemen bir mesaj gönderdim sağ olsun çok yardımı dokundu. Hemen elimdeki boş duran 23 litre akvaryumu hazırlamamı söyledi. Ben de başladım kolları sıvıyarak işe. Hemen akvaryumu temizledim içine hava taşı ve ısıtıcı koydum başladım yumurtlama işleminin bitmesine. Ve ardından bitti. Hemen bir kap yardımıyla iç motoru çıkardım, suyu ile birlikte aldım, ardından ana tanktan aldığım suyla 23 litrelik akvaryumu yarısına kadar doldurdum ve motoru yan bir şekilde yerleştirip hava taşını bağladım. Ve başladım beklemeye.
Ertesi gün mantarlaşanları topladım ve takiben üçüncü günün sonunda kıpırtılar başladı sevinçten nerdeyse ağlayacaktım çünkü ilk kez yavru alıyordum. Dördüncü gün sabah kalktığımda ilk iş yavruların hareketlerini seyredecektim ki birde ne göreyim hiçbir yumurta kalmamış o sevinç ağlaması bu sefer üzüntü ağlamasına dönüşecekti sinirden kendime soru soruyordum acaba başka bir hayvan mı düştü? Yoksa salyangozlar mı yedi diye türlü türlü sorular sorarken bir de ne göreyim hepsi yere düşmüş kıpırdıyorlar. Hemen toparlandım ve motoru çıkardım. Ardından pipo filtre taktım ve biraz da damacana su koydum ve başladım beklemeye. Asıl önemli olan bundan sonrası, düzenli artemiaları ve su değişimleri. Ve devamında bundan sonra an ve an balıklarımı size tanıtacağım elimden geldiğince.
Bu erkek meleğim:
Bu dişi meleğim :
Yavruların motora yapışık hali :
Yavruları ayırdıktan sonra:
Ve yavrular:
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2009 21:34
Batuhan tebrikler kardeşim. Serbest yüzüşe geçmelerinin ardından, dip çekimi yapmak şart. İç filtrede ne kadar pislik varsa inmiş yere. Ama bir taraftan mecburduk bu sistemi kurmaya, hava hortumu yardımıyla dip çekersin dikkatlice artık. En geç üç güne, yavaş yavaş yüzmeye başlarlar hayırlısı ile.
Gözün aydın diyelim.
Gözün aydın diyelim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2009 21:48
Yavrularınız hayırlı olsun,inşallah sağ salim büyürler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2009 21:51
Tebrik ederim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2009 13:34
Maşşallah...Kayıpsız büyütmeniz dileğiyle
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2009 10:48
Batuhan Bey tebrikler. Gün be gün gelişimlerin gözlemek, hah işte biraz daha büyümüşler diye sevinip durmak gerçekten harika bir duygu.
Filtreden dolayı Ramazan Bey'in de söylediği gibi yerde pislikler var ve işin kötüsü yumurtalar da öbek halinde bunlara yapışmış.
Aynı durum benim de başıma geldi. Yapışıp kalan yavrular genellikle yüzemediği için ölüyor, kendinden ağır şeylere yapışmamalı. Size tavsiyem, şu nda yavruların yapışmadığı pislikler varsa bunları bir an önce hava hortumuyla sifonlayın. Bir iki gün sonra da elinizde suyu dalgalandırın ara ara. Yavrular uçuşacaktır, bu sırada çoğu yavru yapıştığı şeyden ayrılmış olur. Daha sonra dibe çöken pislikleri sifonlayın ve eksilen su kadar aynı değerlerde yeni su ekleyin. Taze su sayesinde serbest yüzşe geçtiklerinde olması gerekenden biraz büyük oluyorlar, suyumuz da bozulmuyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2009 13:43
Bende hemen kolları sıvayıp işe başladım hava hortumuyla pislikleri çekerken aklıma bir şey geldi hemen bir bez parçasını su yu döktüğüm kabın üstüne koydum bu sayede pislik kalıyor su ise tertemiz oluyordu. Böylelikle 1 saat uğraştım. Tabi arada bir kaç yavru ziyan oldu. Sanki bilerek filtrenin önüne geçiyorlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Ocak 2009 16:47
Yeni eklenen suyun ısısı çok çok öenmli. 1 derece bile düşük olduğunda yavrular kaybedilebiliyor.
Onun haricindeki ihtimal, yerdeki pislikler nedeniyle suyun bozulmuş olma olasılığı...Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir