Bitkili Akvaryum Tavsiye


samettÇevrimiçi

Kayıt: 27/11/2018
İl: Çanakkale
Mesaj: 1
samettÇevrimiçi
Gönderim Zamanı: 3 Saat 26 Dakika önce
[:?]Herkese Merhaba,

30x30x30 boyutlarında cama cam bir akvaryumum, 100w ısıtıcım ve bir de tek şerit içinde kırmızı mavi ledlerin de olduğu bir aydınlatmam mevcut.(internetten almıştım marka ve kelvin değerini bilmiyorum.) bu akvaryum için ufak bir şelale filtre almayı da düşünüyorum.

Akvaryum küçük olduğundan bakacağım balık sayısı en fazla 5-6 lepistes olacak. Lepistesin yanına yosun problemi için karides veya elma salyangozu veya her ikisini de eklemeyi düşünüyorum. Sistemde Co2 olmayacak. Bitkili akvaryum konusunda acemi sayılırım ve sorularım ise şunlar;

1. Taban malzemeleri hakkında kafam çok karışıyor alta başka bir kum üste başka bir kum tam olarak ne almalıyım bilemiyorum. Tavsiyeniz nedir?
2. Bitki konusunda fazla uğraştırmayacak bakımı kolay ve aynı zamanda görsel olarak tatmin edebilecek olan bitki koymak istiyorum. Hangi bitkileri almalıyım ve sizce bu akvaryum boyutlarında kaç adet almalıyım ?
3. Hangi balıkları tercih etmeliyim onunla ilgili de tavsiyeleriniz var ise memnuniyetle beklerim.

Bitkili akvaryumlarla ilgili çok fazla bilgi var evet ama her biri farklı olduğu için çok kafa karıştırıyor. Sade ve net bir şekilde özetleyebilirseniz çok sevinirim.

Yanıt verenlere şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar [:)]



[:?][:?][:?]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir