Bol Resimli Tanganyika Biyotop Kurulumu ve Makale
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2014 06:29
Havalar kötüleşmeden gel bu tarafa elbet uygun kaya buluruz abi .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2014 15:31
Ulvi bey elinize emeğinize sağlık gerçekten etkileyici bi tank olmuş tebrikler benım sıze bı sorum olacak purigen nereden buluyorsunuz acaba petshop lar ve ve ınternette yok malesef hatta bı cok petshopa varmı dıye sordugumda küfür etmişim gibi yüzüme bakıyolar ne olduğundan haberleri yok.ebay dan getirtmiştik en son ama daha kolay ulasabılecegımız bıyer varsa paylaşırsanız memnun olurum tesekkurler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Ekim 2014 15:40
Elinize sağlık çok güzel emin adımlı bir kurulum ve bakım olmuş,Paylaşım ve bilgiler için tşkler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2014 01:21
Çok teşekkürler.
Tds ile ölçüm yapmam beni biraz yanıltmış ve iletkenlik 750 civaralarına çıkmış. İletkenliği 650 lere kadar düşürdüm, dozlar çok hassas olmasa da başlıkta paylaştığım oranlar da biraz düşmeli. Örneğin 40 değil de 50 litreye gibi.
Yosun için bir türlü fırsat bulup halojen lamba alamadım, cüce vatozlarda biraz işi zorlaştırıyor. Bakalım bir çare/çözüm üretebilecek miyiz :)
Filtreler biraz daha oturduğu için iştahları arttı, günde 5-6 öğünü görebildim. 2 öğün zor yediriyordum. Yine ortama alıştıkları için tankın seyir zevki yükseldi.
Su sıfır olduğundan takip edip gerekli görürsem düşük miktarlı su değişimi yapıyorum, bir miktar da kalsiyum montmorillonit kayası ekledim bariz bir farklılık olduğunu düşünüyorum, herkese tavsiye ederim.
Bununla ilgili de linkten bilgi alabilirsiniz => http://www.akvaryum.com/Forum/ucuza_mineral_katkilar_ve_su_hazirlayici_yapimi_k800916_sn2.asp
Yine temin edebilirsem etkin mikro organizmalı (EM) bir yem hazırlamayı düşünüyorum, aynı linkte onunla da ilgili bilgileri ekledim. EM ve kalsiyum montmorillonit dainchi yemlerde kullanılıyormuş, bilginize...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2014 01:10
Elinize sağlık,hazırlık aşamaları mükemmel ama balık sayısını azaltacağınızı varsayıyorum. Bu tanka düzgün oranlı,toplamda 20-25 bireylik 1 veya 2 koloni yeter de artar diye düşünüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Ekim 2014 09:08
Tebrikler Ulvi bey, ellerinize sağlık. Kurulumdan sonuca kadar olan tüm aşamalar oldukça zahmetli ve dikkatle hazırlanmış. Böyle kurulumlar gördükçe insan imreniyor açıkçası. Tek kelimeyle harika bir iş çıkarmışsınız. Sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2014 03:48
Güzel çalışma olmuş ama bizler k1 media yı nerden buluruz
Beğenenler: [T]112318,44hazeyn[/T]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2014 13:02
[QUOTE=selcoo]Tebrikler Ulvi bey, ellerinize sağlık. Kurulumdan sonuca kadar olan tüm aşamalar oldukça zahmetli ve dikkatle hazırlanmış. Böyle kurulumlar gördükçe insan imreniyor açıkçası. Tek kelimeyle harika bir iş çıkarmışsınız. Sağlıklı balıklar.[/QUOTE]
Teşekkürler Selçuk Bey, biraz ekstra zaman ayırmak dışında basit ve kolay bir kurulum oldu, Allah size daha iyilerini nasip etsin.
[QUOTE=Foai]Elinize sağlık,hazırlık aşamaları mükemmel ama balık sayısını azaltacağınızı varsayıyorum. Bu tanka düzgün oranlı,toplamda 20-25 bireylik 1 veya 2 koloni yeter de artar diye düşünüyorum. [/QUOTE]
Caner Bey teşekkürler, dediğiniz gibi sayıyı mutlaka azaltacağım biraz boylanmalarını bekliyorum. Belli bir süre sonra tank kaldıramayacaktır, haklısınız.
Yaşar Bey teşekkürler, maalesef bu malzemeyi hiç bir akvaryumcu / ithalatçı getirtmiyor, çok uzun süre (3-4 ay) aradım bir türlü temin edemedim, yurt dışından da getirmek ürünün bedeli kadar kargosu tuttuğu için pahalı oluyordu, cesaret edemiyordum. En sonunda çaresizlikten getirttim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2014 13:37
Çok teşekkür ederim Ulvi bey. Sizin diğer konularınızı da ilgiyle takip ediyorum. Canlı yem üretimi konularınızdan oldukça bilgi sahibi oldum ve arkadaşların da olduğuna eminim. Sağlıklı hobiler tekrardan.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2014 08:00
Merhaba Ulvi Bey,buffer yapım aşamaları ile ilgili paylaşımınızı başından sonuna dek detaylı bir şekilde inceledim,bu denli güzel ve bilgi dolu bir makale için size kendi adıma cok teşekkür ederim.Makalenizde kullanmış olduğunuz malzemeleri bereket kimyadan temin ettim.540 lt duboisi tankimda kullanacağım.Su değişimlerinde kaya tuzu,epsom tuzu ve karbonat kullanmaktayım.Uygun ph için verdiniz oranlari aynen kullanmanın bi sakıncası olurmu? kullanacağım oranları su değişim oranı kadar uygulasam ph oranını yakalayabilirmiyim?Şimdiden teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2014 14:29
Mehmet Bey merhaba, önemli bir noktaya değindiniz.
Ulvi Özuğur 2014-10-27 05:40:40
Katkıları değerleri ölçerek sıfır suya ekledim; biyolojik döngüsü oturmamış, buharlaşma yaşanmamış veya önceden herhangi bir katkı eklenmemiş su ile çalıştığım için verdiğim oranlar da buna göre oldu.
Sizin durumunuzda ise daha önceden kullandığınız epsom tuzu (magnezyum sülfat), kaya tuzu ve karbonatın değerlerinizi nasıl değiştirdiğini bilmek gerekir. Bu katkılarla iletkenliği hali hazırda yükseltmiş olabilirsiniz, yine buharlaşan suyun saf su olduğu düşünüldüğünde suyunuz eski olduğu için tuzlar birikmiş / iletkenliğiniz normalden yüksek olabilir. Ve yine biyolojik döngü ph'ı zamanla aşağı çeker, akvaryumunuzda kh değerinin ne kadarının biyolojik döngü tarafından tüketildiğini bilmek, buna göre kh yani karbonat sertliğini düzenlemek gerekebilir. Ph değerinize göre belki 2-3 doz fazla karbonat kullanmak gerekebilir.
(KH bildiğiniz gibi ph değerinin tamponu ve belirleyicisidir, zamanla döngüde üretilen asitler ile tükenebilir, yani karbonat attığımızda işleyen süreç tersine doğru işler ve ph balık sayısına bağlı olarak bir miktar düşer, bu durumda pH'ı eski seviyesine getirmek için "su değişimiyle birlikte" eksilen karbonatları eklememiz gerekir.)
Tüm bunlar nedeniyle verdiğim oranlar direk kullanım için size uyumlu olmayabilir. Eğer değerlerinizi ölçme imkanınız yoksa verdiğim oranları "sadece" su değişimi yapacağınız suya eklemeniz daha doğru olacaktır. Ekleyeceğiniz suyu uygun değerlere böylece yaklaştırabilirsiniz fakat üstte yazdıklarım nedeniyle akvaryumun tamamının uygun değerlere gelip gelmeyeceği kestirilemez, ölçüm yapmalısınız.
Bu güzel soru için ben teşekkür ederim, kullanmayı düşünenlere de yararlı olacaktır.
Sağlıklı hobiler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2014 21:53
Ulvi Bey,verdiğiniz değerli bilgiler için asıl ben teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2014 23:29
Öncelikle bu denli açıklayıcı ve eğitici bilgiler için size çok teşekkür etmek istiyorum.
Kurulum hakikaten çok güzel, sağlıkla keyif ile tadını çıkarmanızı diliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2014 14:42
Ulvi bey merhaba,
Dün bende 1,5 Ltlik pet şişeden, 80x40x55lik tankım için moving bed filtre yaptım, K1 medya yerine pipetleri keserek kullandım, şişe ağzına da gereksiz partiküllerin şişenin içine girmesini önlemek amacı elimde mevcut olan 1 adet mini pipo filtrenin süngerini kullandım, ara sıra nitrat ölçümü yaparak ne kadar etkili olduğunu anlarız, hep merak ettiğim bir filtre türü idi, aslında bu tank da ağzına kadar siporax ve eheim susbrat pro dolu olan Ex1200 kullanıyorum ve haftada 1 düzenli yaklaşık %30 civarı su değişimi yapıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir