Bronz cory


orçun.m.Çevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2013
İl: Denizli
Mesaj: 485
orçun.m.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2013 20:33
Aklımda bu balıklardan edinip üretim yapmak var,lütfen eğer aramızda bu balıkları üreten varsa ayrıntılı bilgiler verir mi?
Su sıcaklığının 1-2 derece düşeceğini,yağmur mevsiminde üredikleri için akvaryumda şelale filtre kullansak daha iyi olacağını ve yavrular geri geri yüzemedikleri ince kum ya da kum kullanılmaması gerektiğini biliyorum.
Ayrıca bu balıklar için en az kaç litre gerekli?
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cnk52Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1146
cnk52Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2013 20:51
1,5 sene kadar önceden yazdığım makale tadında, üretim hikayem. Umarım yardımcı olur.

Erkek dişi sayısını 4 veya 5 erkeğe 1 dişi diyorlar fakat bende neredeyse haftalık olarak yumurtasını aldığım corylerimdeki oranı bilmiyorum. Eğer yeterli saklanma yeriniz varsa 2d 10e uygun olur sanırım(Tank sadece cory tankı olmalı bence. :) Tanka alışma sürecini atlattıktan sonra şelale aparatlı filtreniz varsa yağmur mevsimini taklik etmeniz güzel olur. Yani yağmur sesi çıkarır şelale filtre. Buna ek olarak su değişiminde aşırıya kaçmadan 1-2 derece soğuk su-dinlenmiş su olarak yaparsanız gerisi corylerinize kalıyor. :) Açıkcası benim yaptığım ekstra birşey yok. Ama neredeyse her su değişiminden sonra yumurta alıyorum.

Kumun iri taneli olmamasına dikkat edilmeli. Çünkü yavrular yumurtadan çıktıklarında geri geri yüzemiyorlarmış. Bu yüzden de iri taneli kumlar biraz risk taşıyabilir. Benim yavruların büyüttüğüm akvaryumda hagen kum vardı.   < Yumurta döktüklerinden sonraki en önemli kısmı yumurtaları korumak. İmkanınız varsa yumurtalara dokunmadan akvaryumdaki tüm canlıları çıkarın. Salyangozlar dahil. İmkanınız yoksa çok dikkatlice akvaryumun camından balık filenize düşürüp başka akvaryuma taşıyın yumurtaları.(İmkanınız varsa yumurtayı bıraktıktan birkaç saat hatta birkaç gün sonra almaya çalışırsanız daha sağlıklı olur. Yumurtalar biraz daha oturmuş olur. Eğer erken davranırsanız yumurtalar dağılır.) Ayrıca bende yumurtaların bir kısmı silecekteydi. Silecektekine elimi sürmeden taşıdım. Dİğerlerini bir cetvel yardımıyla fileye döküp taşıdım. Gördüğüm kadarıyla silecekteki yumurtalarım çıktı. Diğerleri mantarlaştı.

Yumurtaları ayırmazsanız anaçlar dahil tüm balıklar yiyeceklerdir yumurtaları :)  < Yumurtaların bulunduğu akvaryum mümkün olduğunca karanlık olsun. Ben gazate ile çevrelemiştim ışık almaması için. pipo filtre çalışır vaziyette ve bol hava verilsin yumurtaların bulunduğu akvaryuma. Bazı kaynaklarda çay demi veya metilen mavisi damlatıldığı yazıyor. Ben uygulamadım. Yumurtalarımın çoğu mantarlaştı. Fakat şu anda 10 civarı 1 aylık civarı yavrum var. Yumurtalarda nokta kadar beyazlık olduğu zaman mantarlaşmış demektir. Eğer siyahlaşıyorsa veya saydam gibi duruyorsa onlar sağlam yumurtalardır aklınızda bulunsun. Yumurtadan çıkmaları 3-4 gün civarı sürüyor. Mantarlaşan yumurtalar, sağlam yumurtalardan yavru çıkana kadar pamuksu bir görünüm alıyor. Yavrular yumurtadan çıkmadan temizleyin akvaryumu. :) Yaklaşık 1 aydır tabanı temizleyemedim. :D < Yavrular çıktıktan sonra akvaryumda yavru göremeyebilirsiniz. Siz sabırlı olun ve rutin olarak akvaryum bakımınıza devam edin. Ben akvaryumu bozmaya kararvermiştim yavru yok diye. Fakat sonradan vazgeçtim ve 1 hafta sonra yavruları nadiren de olsa görmeye başladım. Yavrular 3 gün keselerindekilerle beslenebilirler. Fakat kimi yavru erken kimi yavru geç doğmuş olacağı için 3. gün sabahı yemlemeye başlayabilirsiniz. Ayrıca doğduklarında ışığa karşı çok hassastırlar. Yumurtalar çıktıktan sonra ilk 4-5 gün sadece odanın ışığı yavrulara yetecektir. Daha sonra akvaryumun ışığını yakabilirsiniz. yavruları 1,5 aylıkken anatanka koyulabileceği yazıyor. Aklıma gelenler bunlar. Elimden geldiğince detaylı anlatmaya çalıştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. :) Ayrıca aklınıza takılan bir soru vs. varsa tekrar sorabilirsiniz. Atlamış olabilirim. Ve belirttiğim gibi acemi bir hobici olduğumu tekrar hatırlattayım. Yumurtalarımın çoğu mantarlaştı benim.:) Yavrularımda yaklaşık 27-28 litrelik akvaryumdalar şu anda. :)


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkanCerciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1295
BerkanCerciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2013 20:57
Kardeşim şuan bende o işle uğraşıyom o kadar çok makale okudumki anlatamam ilk yumurtlatmayı bundan 2-3 ay önce becerdim ama ondada yumurtalar acemiliğime geldi yumurtalar mantarlaştı sadece 2-3 yavru çıkabildi ondada yavrualr fileden kayıp kayboldu.Şimdi 2. yavrulamayı bekliyorum ehrşey hazır iş annede bitti onunda eli kulağındadır.

Direk yağmur mevsimi yaşatma onlara önce bir kuraklık mevisimini yaşat ardından yağmur mevsimini.En azını bilemiyorum ama ben 80 litrede uğraşıyorum.Yavrular için bu seferkinde akvaryumun dışına takılan hava filtreli sistem kullanacağım tabanda taş kullanmıycam.

Bide midelerini sıkıcana sprulina felan la dolduruyorum.Kaliteli yemin faydası çok.

Bende 1d 2e oranı var. ( anne albino e biri homozigot Bronz diğeri heterozigot Bronz eğer heterozigotla çaprazlanırsa albino elde etmeyi planlıyorum erkek albinolar çok nazlı oluyor çünkü o daha zor  )

Kolay Gelsin.. (sorun olursa sorabilirsin bana )




Not: Aynen abinin dediği çok doğru benim çöpçülerin yumurtalarının %30u cam sileceğindeydi ama ben bi saçmalık yapıp o silecekteki yumurtaları ayırdım o ayrı meselede .Eğer sileceğin varsa tankın içinde dursun (arka zemini düz ise ) ilk yumurtaları yapıştırdıkları yer orası oluyor.  BerkanxX96Xx2013-03-16 21:04:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

orçun.m.Çevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2013
İl: Denizli
Mesaj: 485
orçun.m.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2013 08:11
Teşekkür ederim cevaplarınız için

Peki kesin olarak kaç erkek kaç dişi

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir