Camallanus operasyonu
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2015 08:49
Birkaç gün önce anüsden sarkan kırmızı renkli kıl gibi yapısı olan tubifex gibi kıpraşan kurtlar dikkatimi çekti.Meleklerdeki zayıflık dışında herhangi bir olumsuzluk olmadığından müdahale etmemiştim balıklar bana geldiğinde dahada kötü haldeydiler, baktım dün meleklerden teki gidici güvercinler için yan etkisi olmayan kombine parazit ilacını yeme emdirip balıklara yedirdim .Bu sabah ışıkları yaktığımda özellikle meleklerin anüsden çok fazla sayıda hareketsiz kurtların sarktığını gördüm hemen operasyona aldım ama kurtlarda tepki olmadığından ilaç etki ettimi etmedimi bilmiyorum. Melekleri temizledim bundan sonra çıkanlarıda temizlerim ama diğer balıklarda bu imkansız gibi birşey .Ben bu akvaryuma arowana ve diskus sürüsü eklemeyi düşünüyordum şimdi gelde gönül rahatlığıyla balık ekle. Varsa kesin çözümü tavsiye bekliyorum, mevcut balıkların hepsi hediye 2 tür hariç içlerinde hiç birisini istemiyorum zaten elden çıkaracaktım , bu istediğim 2 türede yol verip akvaryumda balık ve salyangoz bırakmayarak maksimum 21 içinde kökünü kazırım ama bunu yapmak istemiyorum şu anda balıkları satmaya kalksam en ufak hastalık belirtisi bulamazlar ama bu balıkların iyice temiz olduğundan emin olmadan elden çıkarmamaya karar verdim.Varsa bitkileri tehlikeye atmayacak bir ilaç tavsiye bekliyorum.Eğer önümüzdeki ay sonuna kadar problemi kesin çözemezsem malesef hepsini imha edip akvaryumu dezenfekte edeceğim.Hacim 500 litre karantinayla uğraşamam hem balıklara hemde bitkilere zarar vermeyecek bir ilaç arıyorum benim elimdeki kimyasallar bitkileri kısmen etkilemesede balıkların kökünü kazıyacak cinsten .Toplu halde foto çekmedim insanın midesi kaldırmıyor .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2015 09:12
Geçmiş olsun Koray daha önce birkaç hobicide tedavi ettirmiştik umarım sanada faydası olur konuların linkini ekliyorum birazdan. Eczaneden alacım 1 Tl lik ilaçla çözersin bu işi bence, foumda çözen arkadaşlar oldu o linklerden. İncele bakalım her iki konuyuda baştan sona.
mesutok 2015-01-30 09:15:19
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2015 10:16
Sitraks kullanmam Mesut abi tablet formu piyasadan kalkmış şurup formda ilaçlarda zaten tatlandırıcı şekerler içeriyor bunu tanka atmam demek alglerin patlaması suyun bulanması demek.Sabahtan beri araştırıyorum bakalım ne sonuca varıcam. Attığın 2. konuyuda az sonra okuyacağım. Bu kurtları çıkartırken son birkaç gününü yaşayan durumu ağır olan balıkta hiç bir kurt sarkmıyordu bende çıkardım insülin iğnesiyle levamiksi bastım şu anda kurt döküyor. İlacını buldum elimdede bir dünya var ama suyun anasını ağlatıyor o yüzden suya atamıyorum. Bana renksiz saydam çözelti lazım onuda enjeksiyon formda bir ilaçta buldum ama veteriner hekimimiz bulması biraz zor dedi. Güneş ecza deposuna telefon edeceğim eğer varsa bu illete suyu bulandırmadan bozmadan on numara çözüm bulabilirim belki.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2015 10:18
Zaten senin yaptığında işe yarıyor sen oku okonuları yinide iyice başka linkler ekledim orada farklı ilaçlarda olacaktı tam hatırlamıyorum geçmiş zaman. Yeme emdirip yedirenlerde vardı falan. Geçmiş olsun.mesutok 2015-01-30 10:18:34
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2015 10:21
Yemle olayı zaten çözdüm kullandığım ilaç adındanda anlaşılacağı gibi mix kombine bir ilaç. Kuşlarda solucandan tenyaya şerit kurtlardan yuvarlak solucana ne varsa gebertiyor. Az önce kesin işe yaradığından emin oldum. Bana suya atabileceğim akvaryumu temizleyecek ama balıklarada zarar vermeyecek bir ilaç lazım yeme emdirerek sadece sağaltım yapabiliriz tamamen kurtulamayız.
2. konu ilk satırlarda bingo Nilvermide kuşlarda kullanıyorum oda elimde mevcut , enjeksiyon çözeltiyi bulamazsam nilverm atarım fiyatıda çok uygun.
2. konu ilk satırlarda bingo Nilvermide kuşlarda kullanıyorum oda elimde mevcut , enjeksiyon çözeltiyi bulamazsam nilverm atarım fiyatıda çok uygun.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2015 11:30
Eyvallah sağol Mesut abi, melekler geldiği günden buyana toparladığı için fazla üstüne düşmemiştim ama bu yavru yumarta olaylarından sonra baskın olanlar diğerlerini sindirince stresle birlikte demekki atağa geçtiler. Diğer balıklarında neredeyse tamamında mevcut ama şimdilik herhangi bir anormallik yok hepsi tosun gibiler, iştahlılar.Zaten parazitsiz balık olmaz parazitler normal şartlarda balıkları etkilemiyor ama stres durumunda balıkları hızlıca zayıflatıyorlar. Birkaç gün öncesi balık gayet iyi durumda derli topluydu bu kadar kısa sürede kağıt gibi oldu bende bu ara diatomlar yüzünden akvaryumdan soğudum fazla gözlemlemiyordum birazda bizde kabahat.Demekki bu parazit aylardır akvaryumda mevcut birkaç aydır dışarıdan bitki balık hiç birşey eklenmedi,akvaryumda yer kavgaları olmadığı için herkez huzurluydu,dahada huzurlansınlar dedim 10 tane meleği eledim 1 erkek 3 dişi bıraktım elemez olaydım o 1 erkek gaza geldi hiç bir balığa rahat vermiyor stresi tetikledi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2015 14:24
Değişik hastalıklar oluşuyor duruma göre, zaten ölmeye başlamış kurtlar tedavinle. Şu çok önemli, temizlik şartları önemli hobide, su değişiminden ve filtre bakımlarından korkmayacaksın. Akvaryumun kapak altını bile her hafta buhar camının altını temizlerim silerim çünkü oraya hiç ummadığın bir böcek gelip yumurtasını bırakıyor kurtlanabiliyor, her hafta su değişiminden önce motorları durdururum, camları içten cam sileceğiyle silerim su değişiminden önce sonra su çekiyi yaparım dipten. Balıkları kuru yemlere ek vitamin takviyesiyle besliyorum. 15 senelik hobi hayatımda çok fazla rahatsızlarla karşılaşmadım parmakla sayılacak kadar azdır. Temizlik şartları çok önemli. Temiz su temiz akvaryum, fazla dolmamış filtreler diye düşünüyorum. Bazen hastalık birden suya saldırıyor bende su değişimine saldırırım sık sık yaparım temizligi daha arttırım olumsuzluk bir kaç gün sürmeden gidiyor.
mesutok 2015-01-30 14:29:37
Bu kurtlar acaba yediği bozuk bir yemlemi hayvanların içine yerleşiyor iyi bir araştırmak lazım aslında teferruatlı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2015 15:02
Temizlikten yana sıkıntı yok zaten öyle bahsettiğiniz gibi temizlik yapmanız imkansız sadece mekanik olarak temizleyebilirsiniz. Kuru yemlerde parazit yapmaz bu parazitler %100 diyorum direk doğadan toplanarak satışa sunulan tetra sürülerinden geliyor,doğadada akvaryumdada parazitsiz balık olmaz istediğiniz kadar temizleyin pataloji testi yapıp mevcut parazitlere %100 etki edecek bir kimyasalı kuluçka süresi hesaplanarak kullanmazsanız tamamenyok edemezsiniz bu balıklardada bu parazit sadece madalyonun görünen yüzü başka parazitlerde %100 vardır.Bana melekler amatör birisinden geldi karma tankta beslemiş tamamı yanık kalmış yüzsemmi yüzmesemmi cılız balıklardı tam toparlandılar derken baskın erkek yüzünden aşırı stres yaptılar .Kurtçuklar tüm balıklarda var ama durumu kötü olanlar sadece melekler.Ben elden çıkaracak olmasam parazit yok etmekle hiç uğraşmam hergün basarım tubifex,su piresi artemia ne varsa ne parazit etkiler ne başka birşey balıklar gülle gibi olurlar. Ama biran evvel temizleyim artık kafamdaki türlere yönelmem gerekli.
RedMap87 2015-01-30 15:04:29
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2015 00:02
Levamixi 2 paket olarak suya ekledim. Pakette etken madde ve miktarının ne kadar olduğu belirtilmemiş yerli bir marka olduğundan ilaç statüsüne sokmamak için besin takviyesi olarak satıyorlar ornitoloğun dediğine göre ilaç statüsüne sokulduğunda bu kadar uygun fiyata satmaları mümkün değilmiş adam bir yandanda haklı avrupa ürünlerin yarı fiyatından daha ucuz ürünleri keşke balık konusundada sky usa gibi kaliteli bir markamız olsa. Suda bulanma olmadı şu andada balıklar gayet iştahlı normal gözüküyorlar. Anüsten sarkan parazitler şu an için gözükmüyor ilerleyen günlerde görücez bakalım.İlacın içeriğinde nıacın,vitamin e,vitamin c,b2,b1,b5,folic asid,b12 vitamini var. Kuşlar için zaten kimyasal kullanımı sırasında gerekli vitaminleri içeren dünyadaki tek ilaç.Akvaryumdada %100 iş yapacağına inanıyorum ama uygun doz belli depil. Mesela akvaryum suyunda kaç litrede kaç mg etken madde bulunursa parazitlere etkili olur bu levamixdeki etkin maddeler nelerdir hiç bir kaynakta bulamadım.En azından levamizolun etkin olabilmesi için suya kaç mg eklenmeli onu bilsek enjeksiyon formda veteriner ilaçlarıyla çözerdik.RedMap87 2015-02-01 03:51:24
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Şubat 2015 09:43
Belkide kurtlar dökülmüştür, bakalım önümüzdeki günler net belli olur umarım tamaman iyileşirler tam geçtini nasıl anlarız bilemiyorum. Değişik bir tedavi şekli oldu hastalıklar konusuna ekleriz insanlarda faydalanır bir hafta daha gözlemleyin bakalım herhalde kurtardınız bence balıkları.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 08:17
Valla abi hastalık konusuna eklemek için henüz erken aynı skıntıdan müzdarip olanlar konuda yazanları uygulamazsa sevinirim. Durumu en ağır olan balık malesef öldü bu 1 kaybın dışında sorunlu balık yok. Hepsi canavarlaştı yeme dalarken su sıçratıyorlar. Ya ilaç fayda gösterdi ve parazitler döküldü yada parazitler yumurta evresini tesadüf olarak ilaç kullandığım günlerde tamamladılar bizde döküldüğünü zannediyoruz. Çünki bu kurtlar anüsde gözüktüğü zaman yumurta dökme evresi oluyormuş yumurtaları saldıktan sonra iç organlara doğru çekiliyorlarmış.En son gördüğümde anüsden sarkan kurt sayıları iyice çoğalmıştı ertesi sabah baktığımda tek bir tane bile kalmamış.Aslında cama cam bir tankta parazitli balığı bu ilaç ile denemem lazımdı 3 kat akvaryum çıkar kur çalıştır vs üşendim açıkcası o yüzden dökülmüş olsada bilemiyorum. Ama bu ilaç güvercinlerde %100 mükemmel iş yapıyor 3 4 farklı parazit döktülerini bizzat gözlemledim her ne içeriyorsa güçlü birşey olduğu kesin. En güzel yanıda akvaryumda zerre bulanıklık zerre renk değişimi olmadı. İlk gün kulanımdan birkaç saat sonra çok hafif bir bulanıklık yapmıştı oda kısa sürede su değiştirmeden kayboldu.Birde bu ilaç içme suyu ile kuşlara verildiğinden hem suda kolayca çözünen hemde çözündükten sonra bir daha pıhtılaşıp su dibinde çökelti yapmayan suda kullanılmak üzere yapılmış bir ilaç. Bu saatten sonra sarkan parazit görürsem ilk işim cama cam bir akvaryuma alıp bu ilaç üzerinde deneme yapmak olacak. Uygun dozu bulur kesin sonuç alırsam inanın akvaristlere mükemmel bir hediye olur. Suda sıfır bozulma ve çözünmedi derdi yok suda durduğu müddedce etkisi devam ediyor sürekli ilaç tazelemeyede gerek kalmaz.Bu markanın yine aynı şekilde suda çözünen bakteri ve mantar ilaçlarıda var bunun dışında bakteri,mantar,parazit vs toplu şekilde etki eden kombo adında ilacıda var avrupa ürünlerin neredeyse tamamını kullanmış biri olarak güvercinlerimde en mükemmel faydayı bu marka sağladı. Ornitolog Murat abi gibi insanlar keşke akvaryum sektörünede el atsalar markasıyla ve kendisiyle tanıştığımdan beri kümesimdeki yavru bereketi arttı bende dedim mantık aynı sonuçta parazit elimdede mükemelle iş yapan parazit ilacı var neden olmasın bir deneme yanılma yapayım.
RedMap87 2015-02-03 08:30:11
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Şubat 2015 09:11
O ilacı kuşların suyuna katıp içirdiklerinde faydası olduğuna göre, sende o ilacı balıkların yemine emdirsen yemle yedirsen faydası olmazmı balıklara kurtları içten öldürmezmi. ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir