Canlı doğurandan tangayikaya
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 00:20
Merhaba lafı uzatmadan konuya gireyim direk.Ben 1 seneden beri 243 litrelik bir tankta(120,45,45) canlı doğuran beslemekteyim.Hobiye başladığımdan beri gönlümde olan balıklardı tangayika cichlidleri fakat bir türlü cesaret edemedim.Artık kendimde o cesareti buluyorum ve akvaryumumda ikola kolanisi beslemek istiyorum.Fakat bundan önce bir kaç sorum var.Yanıtlarsanız sevinirim.
Yiğit 2014-02-04 01:37:17
1-225 Litrelik bir tank 1erkek 6 dişilik veya 2 rkek 6 dişilik bir koloni için çok mu küçüktür ?
2-Tabanda nasıl kum kullanılmalıdır ?
3-İkola tropheusa başlangıç için zor bir tür müdür ?
4-Şu an akvaryumumda beslediğim dip balıklarından (çeşitli çöpçüler,saeler,ters yüzen çöpçü,cüce vatoz varyeteleri) hangilerini yeni tanka aktarabilirim ve ya aktaramam?İkolalar için önerdiğiniz dip balığı varmı?
5-İlerde yavrular olursa kusturulmalı mı? İkolalar yavrularına zarar verir mi ? yavrular için ayrı bir tanka gerek var mı ?
6-1000virli üç sepet tetra dış filtte ,200 wat atman ısıtıcı, çift çıkışlı hava motoru kullanıyorum bu ekipmanlar yeterlimi ?
7-Bu balıkların bakımı nasıl yapılmalı su değişimleri ve yemleri nasıl olmalıdır ?
Şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 01:41
Merhaba ben uzun yıllardır tropheus türleri besliyorum sorunlarınıza cevap vermeye çalışayım:
1_ 225 litre yeterli olur fakat yüksekliği fazla genişliği darsa değiştirmek gerekebilir eni en az 40-45 cm olmalı
2_ Tabanda en kaliteli kum argonit kum dediğimiz kumdur ph ı tamponlar fakat mercan kırığı veya midye kırığı da daha uygun fiyatlı oldukları için tercih edilirler yine ph tamponlama etkileri vardır. Silis kum da kullanmakta bir sakınca yok ph tamponlamaz fakat şebeke suyunda ph zaten 7.4-7.5 seviyelerindeyse sorun olacağını sanmıyorum
3_ İkola tropheusa başlangıç için zor değildir fakat ithal edilen F0 dediğimiz balıklardan alacaksanız bütün türlerin adaptasyon süreçleri zordur benim tavsiyem F1 ya da yerli üretim bir koloniden edinmeniz
4_ Ben sadece vatozları akvaryumda tutmanızı geri kalanları çıkartmanızı öneririm. Sae ler tropheuslara, tropheuslarda çöğçülere zarar verebilirler.
5_ Çok yavru alayım üreteyim gibi bir kaygınız yoksa kusturmayınız bırakın anne kendi bıraksın yavruları 1 erkek5-6 dişilik bir kolonide yavrular tankta büyüyeceklerdir.
6_ Ekipman gayet yeterli bir de dereceniz varsa ısı 26-27 de durduğu sürece sıkıntı olmaz.
7_ Balıkların bakımı çok uzun bir konu yemleme de keza öyle siz kararınızı verin balıklarınızı bulun eğer isterseniz ben bu konularda özelden sorularınızı cevaplar elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım
SAYGILAR
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 02:01
Çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için.Akvaryum litre hesabında yanlışlık yapmışım sonradan farkettim 243 litre ölçüler 120-45-45 dediklerinize göre ölçüler tutuyor.Kum konusunda sizce ince kum mu olmalı yoksa daha taneli bir kum mu tercih edilmeli ? Gözlemrimce iri taneli kum tabanda tortu oluşturuyor ve nitrat seviyesini arttırıyor ve temizliği çok zor.Bunun yanı sıra dekor olarak tabana dik oturtulan grimsi kaylardan kullanmak istiyorum ama bu dekor balıklara saklacak yer imkanı vermiyor bu herhangi bir sorun teşkil edermi acaba ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Şubat 2014 02:35
Kullanılacak dekor tamamen zevkinize kalmış fakat ph değerini düşürücü malzemelerden kaçınmalısınız mango kökü lav taşı gibi dekorlar uygun olmaz kumun ince olması hem sizin icin avantaj hem de balıklarınız ince kumu daha çok seveceklerdir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir