Canlı Yemleri Dondurarak Saklamak
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2010 15:24
Selamlar,
Besin değerlerini kaybetmemeleri için buz kalıpları içinde canlı yemler uzun süre saklanabilir mi ? uzun süre derken 2-3 ay'ı kastediyorum. Özellikler kurtçuk, su piresi, ve artemia gibi canlıları küp su kalıplarında deepfreeze'de dondurarak saklamak mümkün olsa, istediğimiz anda da kullanabilme olasılığı doğmaz mı ? hatta ticaretini yapan arkadaşlar da, bu kalıpları içinde daha taze ve kolay satışı yapabilirler gibime geliyor ?
yediğimiz et saklanabildiğine göre, canlı yemler de saklanabiliyor olması normal gibime geliyor, fikri olan var midur?
yediğimiz et saklanabildiğine göre, canlı yemler de saklanabiliyor olması normal gibime geliyor, fikri olan var midur?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2010 16:06
Bu konuyu bende merak ediyorum açıkcası denemiş olan arkadaşlar lütfen bilgi verin özellikle su piresi ve artemia çıkarttıktan sonra fazla gelenler konusunda yardım bekliyoruz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2010 16:11
Bana pek mantıklı gelmedi. Yani canlı yemin besin değeri canlı olmasında ve haraketli olmaları sonucunda balıkların dikkatini çekmeleri ve yenmeleri üzerine. Bir su piresini yada artemiayı dondurup akvaryuma atmak yerine bildiğimiz karides etini kıyıp atın bence aynı işi görür.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2010 16:35
[QUOTE=scorpion26]Bana pek mantıklı gelmedi. Yani canlı yemin besin değeri canlı olmasında ve haraketli olmaları sonucunda balıkların dikkatini çekmeleri ve yenmeleri üzerine. Bir su piresini yada artemiayı dondurup akvaryuma atmak yerine bildiğimiz karides etini kıyıp atın bence aynı işi görür. [/QUOTE]
bahtiyar 2010-12-24 17:57:57
Donduğunda besin değerini kaybedeceğini düşünmüyorum ayrıca balıkların da yemelerini engellemez hareketsiz oluşları, normal balık yemleri de hareket etmiyor çünkü.
elbette canlı ve taze olmaları daha iyi ama, saklama koşulları açısından verimsiz oluyorlar o zaman.
karides eti nedir nasıldır kaç tl'dir bilmiyorum hiç, ama o da yapılabilir tabi. Neden olmasın?
elbette canlı ve taze olmaları daha iyi ama, saklama koşulları açısından verimsiz oluyorlar o zaman.
karides eti nedir nasıldır kaç tl'dir bilmiyorum hiç, ama o da yapılabilir tabi. Neden olmasın?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2010 09:42
Dediğiniz gibi haraketsiz olması yenmelerini engellemez yalnız canlı yem özelliğini yitirirler. Yukarıda dediğim gibi canlı yemi oluşturup onu dondurmaya uğraşmak yerine bir balıkçıya gidersiniz ve 100 gr karides alırsınız evde 5-10 dakkakada beyaz etini çıkarır dolaba atarsınız. Bu çok daha kolay bir yöntem. Eğer frontosa gibi büyük balıklar beslemiyorsanız çok uzun süre gider bu süre. Frontosa besliyorsanızda 500 gr alırsınız. Sanıyorum 8-10 lira civarında kilosu. Tabi mevsime ve şehre göre değişebilir bu fiyatlar. Bir de karidesler artık siyahlaşmaya başlamışsa o kadirdesleri almayın. Pembe renkli olmalılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2010 10:58
[QUOTE=scorpion26]Dediğiniz gibi haraketsiz olması yenmelerini engellemez yalnız canlı yem özelliğini yitirirler. Yukarıda dediğim gibi canlı yemi oluşturup onu dondurmaya uğraşmak yerine bir balıkçıya gidersiniz ve 100 gr karides alırsınız evde 5-10 dakkakada beyaz etini çıkarır dolaba atarsınız. Bu çok daha kolay bir yöntem. Eğer frontosa gibi büyük balıklar beslemiyorsanız çok uzun süre gider bu süre. Frontosa besliyorsanızda 500 gr alırsınız. Sanıyorum 8-10 lira civarında kilosu. Tabi mevsime ve şehre göre değişebilir bu fiyatlar. Bir de karidesler artık siyahlaşmaya başlamışsa o kadirdesleri almayın. Pembe renkli olmalılar.
[/QUOTE]
bahtiyar 2010-12-24 17:58:35
[/QUOTE]
Ufak karidesleri bilmiyorum ama normal karidesler 20 tl, jumbo'lar 35-40 tl arası fiyata satılıyor ankara'da. Su piresi, kurtçuk, solucan gibi canlılar kendileri ürüyor fazla miktarda ama saklanamıyorlar. Zaten üretim aşamasında su piresi yediriliyor balıklara ama ya fazlası? onu saklamanın tek yolu bu olsa gerek. Eğer oluyorsa tabi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir