CİCHLİDLER HAKKINDA ÖNEMLİ BİR SORU
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 21:54
Ustalarım ben cichlid(sarı prenses vb. ) besliyorum. Forumda gezeyim dedim. Bir baktım ki o kadar cichlid çeşidi(malawi,amerikan vs vs. )var size sorum olacak.
Bu kadar chiclid çeşidi(malawi,amerikan) var. Bunların hepsi birbirleriyle yaşıyormu?
Yaşıyorsada huysuzluk çıkarıyorlarmı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 22:01
Gölleri farklı olduğu için cichlidler bu şekilde ayrılmışlardır. Farklı göllerin balıklarının bir arada yaşatılması uygun değildir. Çünkü su değerleri ve habitatları çok farklıdır. Kendi içlerinde de yaşadıkları alanlar ve varyetelerine göre çeşitlilik vardır. Bazı türler birbiriyle uyum içinde yaşayabildikleri gibi bazılarıda birbirine zarar verebilmektedir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 22:08
Malavi çikletleri amerikan çikletlerine göre daha uysallardır.Amerikan çikletleri daha serttir.Gölleri farklı olduğu için yemlenme şekli yaşam şekli de farklı olur.Bu yüzden bir arada yaşamaları uygun değildir.
Saygılar...
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2010 23:37
Her balığın farklı habitatı,boyutu,yapısı,sertlik oranı vardır.Mesela sarı prensesin yanına "aynı ortamdan gelmelerine rağmen" auratus veya beyaz/mavi prenses gibi sert balıkları koyarsanız,dayak yemesine sebep olursunuz.Onun içindir ki sitemizden tavsiye almadan akvaryumunuza salyangoz bile eklemeyin diyoruz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir