cichlidler salatalık yermi?
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 12:58
arkadaşlar akvaryumun içine salatalık koysam balıklar yermi sizce yada onlara başka ne verebilirim daha önceki forumlarda gözüme çapmıştı.Bir balık sever balıklarına ıspanak yaprağı veriyomuş.Merak ettim acaba ben de salatalık yada ıspanak yaprağı versem balıkların sağlığı açısından her hangibi bi sıkıntı olurmu.Daha önce hiç deneyen oldumu.balıklar malawi...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 13:04
Evet ben denedim halada veriyorum.cichlidlerime haşlanmış ıspanak,havuç...Artı bir taze besin kaynağı olarak görüorum ve severk yiyiyorlar.İçine ezdikten sonra kurutulmuş kan kurdu ekliyorum afiyetle yiyiyorlar.Ayrıca bu sebzeler(ıspanak) kabızlığa iyi geliyor.Havuçta renklerini güzelleştiriyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 13:09
peki bunların hazırlanışını anlatırmısınız.mesela havucu nasıl veriyosunuz kaç dakika haşlıyosunuz
. .
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 13:16
Havucu yumuşayıncaya kadar haşlıyorsunuz.Birkaç parçaya bölün ve haşlayın.Haşladıktan sonra çatal ile güzelce ezin.Soğuduktan sonra içine eklemek istediğiniz yem vs varsa ekleyip karıştırın ve verin ufak parçalar halinde.Kalanı bekletmeyin derim ben vereceğiniz kadar hazırlayın.Ispanağıda fazla haşlamayın sapını atın yaprakları aynı şekilde parçalayın bunu havuçlada karıştırabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 13:24
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Hemen uygulamaya geçeceğim.sağlıklı balıklar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ekim 2006 17:02
DIY yemlerle ilgili bir makalede evdeki yeşil sebzeler ve meyveler
(Havuç, ıspanak, semizotu, marul, kivi, muz, elma ve portakal vb) Kabuklarıyla birlikte hepsini çiğ ve yıkanmış olarak blenderdan geçirerek buzluğa kaldırın diyordu.
Portakaldan çekiniyorum biraz ama diğerlerini tek tek denedim, severek yediler. Üzümü de hiç denememiştim, birazdan deniycem.
(Havuç, ıspanak, semizotu, marul, kivi, muz, elma ve portakal vb) Kabuklarıyla birlikte hepsini çiğ ve yıkanmış olarak blenderdan geçirerek buzluğa kaldırın diyordu.
Portakaldan çekiniyorum biraz ama diğerlerini tek tek denedim, severek yediler. Üzümü de hiç denememiştim, birazdan deniycem.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir