CO2 set
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 13:41
Peki Yıldırım bey bu önerdiğiniz ürün anladığım kadarıyla sıvı gübreden siyade bitkilerin karbon ihtiyacını karşılayan bir ürün. Bunu sıvı gübre ile birlikte kullanabilirmiyiz. Ben 2-3 günde bir 6-7 damla arası sera florena sıvı gübre kullanıyorum. Tablet gübrem ve Co2 sistemim yok ama bitkilerimdeki gelişim oldukça güzel. Hatta iki haftada bir budamazsam çok fazla uzuyorlar. Sadece tabandaki sagittaria subulata'ların sürgün vermesi durdu yada çok yavaşladı. Kısacası Co2 sistemi yerine sizin önerdiğiniz sistem ve gübre takviyesi (hem sıvı, hem tablet) diğer şartlarım sabit kalmak koşuluyla yeterli olacakmıdır. Çünkü şuan biraraştırma süreci içindeyim ve vereceğim karar doğrultusunda ya co2 sistemlerinden birisini tercih edeceğim yada Seachem Flourish Excel alacağım.
Not: Bir ara fermante sistem Co2 yapıp kullandım ve ucuna yuvarlak hava taşı bağlamıştım. Co2'yi çözümlemek için bu yeterli gelecekmidir yoksa tavsiye edebileceğiniz başka birşey varmı.Devletabi 2007-11-13 13:43:02
Not: Bir ara fermante sistem Co2 yapıp kullandım ve ucuna yuvarlak hava taşı bağlamıştım. Co2'yi çözümlemek için bu yeterli gelecekmidir yoksa tavsiye edebileceğiniz başka birşey varmı.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 15:04
[QUOTE=selmankahya]Ürünün açılamasında yazan 200 litre'ye 1 kapak uygulaması her gün mü yapılıyor? [/QUOTE]
Arkadaşlar bitkiler için faydalı olması nedeniyle kullanılan tüm ürünlerin üzerinde yazılı olan açıklamalar sıklıkla standart, içinde bitki de bulunan akvaryumlar içindir. Bu ürünlerden her neyi kullanacak olursanız olun mutlaka buralarda bu ürünlerle ilgili olarak tecrübesi yada bilgisi olan ürünlerden faydalanmak iyi olacaktır. Bitkili akvaryumlarda pekçok parametre standart akvaryumlardan farklı olduğundan genellikle ürün üzerinde gelen açıklamalar yetersiz kalmakta ve daha fazlasını kullanmanız gerekmektedir. Benim bunca yıllık tecrübem neticesinde yukarıdaki açıklamam Seachem gübreleri dışında hemen hepsi için geçerlidir. Ancak Seachem ürünlerinin ambalajlarında yazılan açıklamalar, bu ürünlerin özellikle bitkili akvaryumlar için tasarlanmış olması nedeniyle sıklıkla en iyi sonucu vermektedir. Yani 200 litreye bir kapak uygulaması bitkili akvaryumlara organik karbon takviyesi yapmak açısından yeterli ve son derece faydalı olmaktadır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2007 15:13
[QUOTE=Devletabi] Peki Yıldırım bey bu önerdiğiniz ürün anladığım kadarıyla sıvı gübreden siyade bitkilerin karbon ihtiyacını karşılayan bir ürün. Bunu sıvı gübre ile birlikte kullanabilirmiyiz. Ben 2-3 günde bir 6-7 damla arası sera florena sıvı gübre kullanıyorum. Tablet gübrem ve Co2 sistemim yok ama bitkilerimdeki gelişim oldukça güzel. Hatta iki haftada bir budamazsam çok fazla uzuyorlar. Sadece tabandaki sagittaria subulata'ların sürgün vermesi durdu yada çok yavaşladı. Kısacası Co2 sistemi yerine sizin önerdiğiniz sistem ve gübre takviyesi (hem sıvı, hem tablet) diğer şartlarım sabit kalmak koşuluyla yeterli olacakmıdır. Çünkü şuan biraraştırma süreci içindeyim ve vereceğim karar doğrultusunda ya co2 sistemlerinden birisini tercih edeceğim yada Seachem Flourish Excel alacağım.
Not: Bir ara fermante sistem Co2 yapıp kullandım ve ucuna yuvarlak hava taşı bağlamıştım. Co2'yi çözümlemek için bu yeterli gelecekmidir yoksa tavsiye edebileceğiniz başka birşey varmı. [/QUOTE]
Not: Bir ara fermante sistem Co2 yapıp kullandım ve ucuna yuvarlak hava taşı bağlamıştım. Co2'yi çözümlemek için bu yeterli gelecekmidir yoksa tavsiye edebileceğiniz başka birşey varmı. [/QUOTE]
Excell (http://www.maltepepet.com/pinfo.asp?pid=336) sadece bitkilerin karbon ihtiyacını karşılamakta tek başına yada yetersiz olduğunu düşündüğünüz durumlarda mevcut co2 uygulamasına takviye olarak kullanılır. Sizin akvaryumunuz için benim size tavsiyem 3 günde bir bir kapak olarak başlamanız, gerekirse en fazla 2 günde bir kapağa kadar çıkarmanız olacaktır. Standart akvaryumlarda bu ürünün tek başına kullanılması gayet iyi sonuçlar verirken daha ileri seviyelerdeki bitki akvaryumlarında mutlak suretle diğer gübre türleri ile (makro + mikro) desteklenmelidir.
Fermante sistem sürekli aynı seviye co2 üretimini sağlayamaması dışında 200 litreye kadar akvaryumlarda kullanılabilecek bir sistemdir. Sıklıkla da hava taşı vasıtasıyla suya katılır. Bu hava taşının sirkülasyonun çok kuvvetli olduğu bir yerde yada direkt olarak filtrenin emme borusunun altında kullanılması istenilen sonucu verecektir. Ancak daha etkili bir yöntem kullanmak istiyorsanız küçük sprey yada tablet tarzı CO2 uygulamaları ile birlikte kullanılan difüzörlerin kullanılması da iyi olacaktır. Hatta biraz daha bütçe ayırabilirseniz gazın suya daha iyi dağılmasını sağlamak için motorlu vorteks difüzerleri tavsiye edebilirim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir