Cüce vatozlar için kiremit.
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2011 17:55
Öncelikle konuyu nereye açacağımı bilemediğim için buraya açtım. Kusura bakmayın.
Başlıkta da belirttiğim gibi cüce vatozlar için tuğla buldum deniz kenarında.. 2 tane deliği var..
Bunu haşlayıp kullanabilr miyim? Ayrıca arka tarafını kapatayım mı yoksa iki tarafı açık mı kalsın? Bir de acaba yerleştirirken saz-subulataların arasına mı yerleştireyim yoksa boş alana mı yerleştireyim bunları?
Daha önce cüce vatoz üretim yapılacak bir akvaryumda tuğla kullanıldığını görmüştüm ve gerçekten mantıklıydı. Benimde o aklıma gelerek bunları aldım.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Bunu haşlayıp kullanabilr miyim? Ayrıca arka tarafını kapatayım mı yoksa iki tarafı açık mı kalsın? Bir de acaba yerleştirirken saz-subulataların arasına mı yerleştireyim yoksa boş alana mı yerleştireyim bunları?
Daha önce cüce vatoz üretim yapılacak bir akvaryumda tuğla kullanıldığını görmüştüm ve gerçekten mantıklıydı. Benimde o aklıma gelerek bunları aldım.
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2011 18:14
Tuğlayi bilmiyorum ama ben üretim için hindistancevizi kabuğu kullanıyorum arka kısmınıda deliyorum.Gayet başarılı bir şekilde üreme gerçekleşiyor.Kiremitlerde aynı görevi görecektir.Ancak bir süre suda bekletip durumlarını gözlemledikten sonra akvaryuma koymanda fayda var.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2011 18:19
Teşekkür ederim. Amacım üretim değil aslında. Sadece saklanmaları için karanlık ve güzel bir ortam. Renkleri solgun balıkların ve stres kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Anladığım cevap kadarıyla yapıları uygun ve arka tarafı kapatmama gerek yok. Tekrar teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2011 18:22
Arka tarafını kapamayın güzelce saklanırlar ama benim endişem açıkçası bu tuğlalar acaba suya dayanıklı mıdır.Bu yüzden bir süre kovada bekletip suyun rengini değiştirip değiştirmediğini salınım yapıp yapmadığını kontrol etmenizde fayda görüyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2011 18:23
Teşekkür ederim. Beyaz yoğurt kabında renk verip vermeyeceğini göreceğim. 1 hafta bekleteceğim orada. Bu kapta kaynar su ile haşlayıp mikrop vs. pisliklerden arınmasını sağlayacağım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir