Daha önce aklınıza hiç gelmiş miydi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bilgiler için teşekkür ederim, aklımdaki soru işaretleri sayenizde yanıt buldu...
Akvaryumu ilk kurduğum sırada görüntüsü hoşuma gittiği için dantela ve kalın c. demersum denilen bitkiye çok benzer bir bitki almıştım. Alırken akvaryumcum uyarmıştı bu yerli bi tür uyum sağlaması geç olur, akvaryumu kirletir diye. Tabii ben dinlemeyip aldım ve aynen dediği sorunları yaşadım. Bitki hala çürüyor ve akvaryumu pisletiyor ama yeni sürgün de vermeye başladı bu yüzden çıkarıp atmaya da kıyamıyorum. Dip çekim yapmaktan helak oldum.
Diyeceğim o ki benim akvaryumcum dürüst bi insanmış. Benim gibi acemi birini saçma sapan bilgilerle kandırmamış. Bize işini böyle layığıyla yapan insanlar lazım.
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Konu hakkında tartışma içeren mesajlar tarafımdan silinmiştir.
Bir biri ile sorunu olan varsa bunu özel mesajla veya forum dışından yapsınlar,kişisel sorunlar için forum kullanılmasın lütfen.
Konu hakkında göstereceğiniz anlayış için şimdiden teşekkür ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üzerinde tartıştığınız sanıyorum resimdeki ilk bitki eğer bu bitki tatlı suda yaşamaz diyorsanız iznik gölünde bolca mevcut iznik gölüne gidipte yüzenler mutlaka karşılaşmıştır.Ayrıca iznik gölü tatlı sudur.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu bitkilerden bende aldım ve akvaryumumda hiç bir sorun olmadan yaşadı.Adapte sürecinin ne olduğunu bilemiyorum fakat akvaryumuma koyduktan sonra bitki kökleniyor ve gelişiyorsa sorun kalmamış demektir.Bir acemi olarak en üstteki noname bitkisinin uzunluğu tam 1,5 m yi geçmişti.Akvaryumum çatlayınca çıkardım,dantela ise bir çok kök salmış ve yavru çıkartmıştır. http://www.akvaryum.com/forum/akvaryumumun_basina_gelenler_k326347.asp ve bu inanılmaz manzarayla karşılaştım.Özellikle çam bitkisi yoğun ışık ve gübre takviyesiyle formunu bozmadan yaşıyor.
Kısacası 1-2 akvaryumda yapılan denemeler sonucunda bu bitki yaşar,bu bitki adapte olmaz demek doğru değildir.Bitkilerin Türkçe isimlerini kullanmak latince isimlerini kullanmaktan çok daha pratiktir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sayın Üzümcü sonunda bu bitkinin akvaryum ortamına adepte edilebildiğini kabul ettiniz.İyi bir başlangıç oldu teşekkür ederim.Fakat sizin tabirinizle bükemediğiniz bilek benimki değildir estafurullah büyüğümüzsünüz; forumda defalarca ismini olumsuz anlamda zikrettiğiniz ve bu bitkileri yaşamaz dediğiniz bir üyedir.Bence ondan helallik almanız daha doğru olacaktır.Acemi şansına hiç girmeyeceğim tahmininizden çok insan bu bitkiyi bakıyor.
Sayın Üzümcü demişlerki"Ancak tekrarlamak gerekirse vermiş olduğunuz resimler bu bitkinin sizin elinize doğrudan doğadan toplanmış halde gelmediğini göstermemekte sadece bu bitkinin akvaryuma adapte olabileceğini göstermektedir"demişsiniz...."bu bitkileri aldığım üye kendi akvaryumunda bir süre durduktan sonra bana vermeyi teklif etti bense, sizde yaşayan bendede yaşar diyerek aldım ve öylede oldu.Yani direk doğadan toplanmış bitkiyi akvaryumuma koydum ve yaşadı bu adapte takıntısını anlayabilmiş değilim.Bitkiyi nereden alırsanız alın yaşıyorsa sorun yoktur.Bunu sizden başka sorun edende görmedim.
Ayrıca şu yosun sporu,böcek yumurtaları konusu...Su piresi alıyoruz nereden geliyor dereden gölden,canlı yem aynı,midye aynı vs vs.Bunların olduğu sularda sporda olur böcekte bu strelizasyon takıntınızı anlayabilmiş değilim .Ve sözüme güvenin bitki aldığı tüm sitelerde bu böceklerdende geldi,sporlardanda ...Akvaryum nedir ?durgun sudur durgun sudaki zararlı mikroorganizmaları siz benden iyi bilirsiniz.Attığımız yemler,koyduğumuz canlılar,balık pislikleri,durgun sudaki zararlı canlılar.Bunlarda bu işin riskleriyse isteyen katlanır istemeyen katlanmaz.Neyse...
Sonuçta bitki aldığınız kişi bu bitki akvaryuma adepte edilmiş bir bitkidir veya doğadan toplandı fakat akaryumunuzda uygun şartlarda yaşar derse ve siz bunu bilerek alırsanız bunda ne gibi bir sorun olabilir.Alan razı veren razı..
Sizin için asıl sorunun bitkilerin uydurma isimleri olmadığını biliyoruz
Son olarak küçük sırrınız...(Bir sır vereyim: Bu bitkinin kalın olan formları genellikle doğada yetişmiş olanlarıdır... Doğadan toplanıp akvaryuma konanlarda verdikleri yeni sürgünler ana bitkinin kalınlığına ulaşmaz...) demişsiniz .Tilki kuyruğu bitkisi için bunu söylemişsiniz.Aşağıda gördüğünüz fotoğraflar 1-1,5ay önce kurduğum akvaryumumun bu gün çektiğim fotolarıdır,bitkide bazı dalları çok güzel ve yoğun bir görünüm aldı..İsterseniz sizede 1 dal gönderebilirim.Aldıktan sonra sizde ne olur bilemem fakat sizinde silinen mesajlarınızda dediğiniz gibi 1 ocak tarihinden sonraki bitkiler doğal ortamdan getirilmiş bitkiler olamazlar,uzman sizsiniz.Bu durumda ufukta tekrar bir bükemediğin bileği... durumu görünüyor.Çünkü bu bitkiler aldığımdan da yoğun haldeler ve size göre bu bitkiler akvaryuma girdikten sonra fotolarını verdiğiniz o ince ve seyrek dallı hale gelecekti ama buda öyle olmadı.Evet şimdide ben size bir sır vereyim bitkinin görünümünü kaybetmemesi için sık sık buduyorsunuz,bol ve doğru sıvı gübre kullanıyorsunuz,sık su çekiyorsunuz,ısıyı çok artırmıyorsunuz …tabiki aydınlatma ve kapağın üzerindeki florsanların bitkiler için olması gerekiyor.Bende Hoper marka kapak üzerindede bitki için uygun 6 adet T5 florasan var. kullanmanızı tavsiye ederim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Çam bitkisini küçük ve parçalanmış dallar halinde gölden toplayıp onların devamlı verdiği cılız yavrularını bakmaya uğraşıyordum ama yukarıda okuduğum yazılar sayesinde çam bitkisinden yavrular almak yerine, formunu koruyacak gösterişli dallı budaklı şekilde toplayıp akvaryuma koymak sürgünlerini de budamak daha yerinde olacak. Teşekkürler arkdaşlar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir