Deneyim Akvaryumuna Tavsiyeler - Yeni Fotoğraflar
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 13:06
Fotoğraf:
Boyut (cm): 100x50x40 (gyd)
Kapasite (litre):200
Canlılar: 15 neon, 10 zebra danio (5 çizgili,5 pembe), 2 SAE, 2 lepistes, 1e moly ve 1d velifera :)
, 4 elma salyangozu, 5 kiraz karides , bilimum renk boy ve çeşitte adi salyangoz..
Bol miktarda elodea, 6-7 kök gül, java moss, java fern, 1 tutam çam, hydrocotyle verticilatta, ech. cordifolus, lilaeopsis brasiliensis, 3-4 kök burgulu saz.
Malzemeler: Lifetech 825 dış filtre ,200w ısıtıcı, 2 Grolux,2 Aquarelle
Akvaryum Bakımı: Haftada bir 25lt su değişimi
Kullanılan Yemler: tetra pul
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: yok.
Uzun zaman önce ara verdiğim hobiye tekrardan başladım. Ancak henüz ne yapmaya karar veremediğim için bunu deneyim kazanma akvaryumu olarak görüyorum. Bol bitkili, karidesli, canlı doğuran, yumurtlayan.. Mart ortalarında kurmaya başladığım akvaryumun son hali de yukarıdaki gibi değil. Yaptıklarımı, başıma gelenleri vs.. bol fotoğrafla ayrıca ekleyeceğim.
Tavsiyelerinizi bekliyorum..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 13:28
Dış filtre borularını gizleyebilirseniz daha da güzel görüntü ortaya çıkacaktır eminim. Çok hoş bir akvaryum olmuş çekim kaliteside bir o kadar güzel.. Sağlıklı balıklar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 13:31
Bu tankın deneyime ihtiyacı yok bence gayet deneyimlisiniz. Tebrik ederim çok güzel olmuş herşey gayet yerli yerinde, hayırlı olsun..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 13:43
Teşekkürler,
Kurulumla ilgili birkaç fotoğraf:
Qazxi 2012-05-16 14:55:42
-Siyah fonu ben de düşünüyorum. Şimdiki fonun arka yüzü de zaten siyah, kaya ve dal resimli. Belki onu tekrar düşünürüm.
-Dış filtre çıkış borusunu yan cama aldım.
-15-20 sene önce japon, lepistes vs akvaryumu vardı ama mesela bitkim yoktu ve bu kadar büyük değildi.. Çok yazı okudum. Bu akvaryum okuduklarımı deneme akvaryumu gibi...
Kurulumla ilgili birkaç fotoğraf:
Camacam aldığım akvaryuma bir tanıdık sehpa yaptı.
İlk kurduğumda 1 Grolux,1 Aquarelle 1 de daylight vardı. Daha sonra daylight ı da grolux le değiştirdim. Bu üçü aynı anda yanıp sönüyor. Şu anda sabah 07-11 ve akşam 16-20 arası. Bunlara bir de seyir için anahtarla açıp kapanan bir aquarelle daha ekledim.
Bauhaus da kestirdiğim mdf ile sehpayı giydirdim. Son hali:
Kayaları sahilden topladım. Set için kullanılan gri-mavi kayalar. Tuz ruhu testini geçtiler.
Zemin için en alta 20 lt kadar torf, üzerine diatomit kedi kumu (14 lt), üzerine de hagen kum kullandım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2012 09:21
Akvaryumdaki canlıların fotoğraflarını ekleyeyim. Önce balıklar:
Qazxi 2012-05-17 09:59:40
SAE lerden iki tane var. Diğeri nispeten küçük. Ben aldıktan sonra oldukça irileştiler.
Akvaryumda sakin bir ortam olsun istiyordum. O yüzden neonları aldım. Sonra bu zebraları görüp 3 pembe 3 çizgili almıştım. Tabi akvaryumun altını üstüne getirdiler. Sürü oluşturamadıklarını düşünüp 3+3 tane daha aldım ama fayda etmedi. 2 tane sanırım ölmüş, görmedim :) .. Genellikle akvaryumun yukarı kısımlarında filtre çıkış borusunun civarında dolaşıyorlar. Sanırım akıntıyı seviyorlar. Pek birarada takılmıyorlar. Geçen haftalarda sabahları dibe yerleştirdiğim yosunların arasına girip bol bol yumurta döktüler. Bunun için ayrıca bir başlık açacağım..
Pek bir arada göremediğim lepisteslerim. Dişi geçenlerde doğurdu. Maalesef kendi yaptığım yavruluğu yetiştiremedim. Birkaç gün sonra bir yavru gördüm ama artık rastlamıyorum :(
Veliferayı bir arkadaş akvaryum boşken vermişti. Ben de yanlız kalmasın diye yanına erkek alacaktım. Erkek veliferalar çok çirkin geldi, bu beyaz moli yi aldım. Neyse bu da iş görüyor :) ..
Neon ları zaten hep sevmiştim. Akvaryumda sakin bir hava olmasını istediğim için bu sürü balıklarını ekledim. Neonları birkaç kere kur yaparken gördüm ama zebralar gibi yumurtlama anını yakalayamadım henüz. Bu arada çok da iyi bir sürü olduğunu söyleyemeyeceğim. Çoğunlukla 2-3 ayrı grup oluşturup öyle dolaşıyorlar. Daha iyi bir sürü için arayışlarım var. Rasbora olabilir. Bu konuda fikir bekliyorum..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mayıs 2012 22:27
Kardinal neon alırsanız eğer o balıklar daha çok sürü oluşturuyorlar sizdeki neon tetralara göre daha değerlidirler fiyatları neon tetraların 2 - 3 katı kadardır yaklaşık 4 tl civarı kardinallerde alt kırmızı kısımları yarıda kesilmez göz ucuna kadar devam eder alırsanız dikkat edin buna. ayrıca petitella georgiae balıkları harikadır bende 3 adet var hç bir şekilde ayrı dolaşmıyorlar neon tetlara göre kat kat iyi sürü halınde gezmeleri kafaları kırmızı kuyruk dipleri siyah beyaz oluyor seyretmesi çok keyiflidir.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Mayıs 2012 11:28
Bunlar da karideslerim:
İlk aldığımda 8 taneydi. akvaryuma attıktan sonra iki tanesini hiç görmedim. 1 tane de geçenlerde öldü. Bolca kabuk değiştiriyorlar. Genellikle elodea'ların arasına giriyorlar. Dışarı çıktıklarında fotoğraf alabiliyorum..
Bu da yumurtlayan karidesim. İçlerinde en küçüğü buydu. ilk yumurtlayan bu oldu. Ancak yumurtalar günden güne azaldı. Şu anda hiç yok.
Bu karidesden acaba canlı yavru alabilmiş miyimdir? Ben hiç yavru göremiyorum. Diğer büyük karideslerde bir faaliyet yok. Acaba su şartlarında onlara uymayan bir durum mu var?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2012 11:58
Biraz yavrualma maceralarımdan bahsedeyim:
Akvaryumu bol bitkili ve kayalı tasarlerken balıkların ve karideslerin kendi kendilerine üreyebilmelerini ve yavruların da rahatça saklanabilmelerini düşünmüştüm. Bir süre sonra tüm balıkların en ücra köşelerde bile dolaştığını görünce bunun zor olduğunu anladım. Karidesler için akvaryumun bir köşesine java moss ları tabana bir tüle dikerek serdim, lepistes için de yavruluk yapmaya karar verdim. Neon ve zebraları düşünmedim bile :)
Karidesleri düşünerek eklediğim yosunlar:
asetat kağıdının iki ucuna balon sapı yapıştırıp yuvarlıyosunuz. İki köşesini gene balon sapları ile birleştiriyorsunuz. (Balon sapı yerine pipet de olur) İki tarafda kalan yarım daire şeklindeki açıklığı da tül ile kapatıyorsunuz. Yapıştırma işlemleri akvaryum silikonu ile.. Balon saplarının ya da pipetlerin uçlarını da silikonla kapatıp içerde hava hapsederek yüzmesini sağlıyorsunuz. Tasarım bana aittir,
dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz :)
Ancak maalesef lepistesim ben yavruluğa alamadan doğurdu. Sadece bir yavruyu bir iki kere gördüm. Artık onu da görmüyorum..
Yumurtlayan karidesimden bahsetmiştim. O bu yosun yığınına gelmek yerine elodea ların sık olduğu kısımlarda kalmayı tercih etti. Artık onda da yumurta yok. Yavru karides de hiç görmedim. Sizce sağlıkla doğup kurtulan yavru var mıdır?
Bu yosun bölgesinin hiç ummadığım bir faydası oldu. Bir sabah uyandığımda birkaç zebrayı bu yosunların arasında gördüm.(Normalde hep su yüzeyinde dolaşırlar) Yanlız yosunlarım henüz fazla uzamamışdı ve onlar yumurtladıkça saçılan yumurtalar diğer balıklara yem oldu :(
Bunlar yenmeden görüntüleyebildiğim birkaç yumurta:
1 hafta kadar sonraydı sanırım, plastik kabın içinde 7 adet yavru saydım.
Bu yavrular şimdi bir haftalık. Şimdi bazı sorularım var:
Bu yavruların zebra yavrusu olduğunu düşünüyorum ama gözlerindeki parlaklık ve hafif mavilik neon olma ihtimalini de düşündürüyor. Sizce bunlar zebra mı neon mu?
Yavrular şu anda plastik kabın içinde yaşamaya devam ediyorlar. Maalesef yaptığım yavruluğun tüllerinin deliklerinden küçükler. Kabın içinde bol miktarda elodea dalı ve minik salyangoz var. Gündüzleri fotosentez gözlemleyebiliyorum. (Ana akvaryumda yok plastik kapta var??)
Yavruların bakımı için ne yapmama lazım. Şimdilik yumurta sarısı ve normal yemi ezip veriyorum.
Yavrularla ilgili deneyimlilerden yardım bekiliyorum..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir