Dış parazitmi nitrit zehirlenmesimi ?
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:kuma kayalara filtreye sürtünme sadece erişkin ve bir küçük tetrazonda renk açıklığı (herzaman değil bazı zamanlar renkleri düzeliyor)
Akvaryum Kapasitesi (litre):20 litre
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 yavru 1 yetişkin tetrazon
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):30 derece
Filitrasyon:iç filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:sadece kaya tuzu
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 1 vatoz aldım ama öldü
Arkadaşlar en son balıkçıdan bir vatoz aldım ama tetrazonlarım rahat bırakmadılar ve en son vatozum öldü fakat akvaryumda bulamadım 2 gün sonra vatozun ölüsünü buldum tam bu olaydan sonra balıklarda ağır bir sürtünme başladı yem yemelerinde bir sorun yok ama heryere sürtünüyorlar önce dış parazit teşhisi koydum forumda baya bir araştırdım ama anladığım kadarıyla dış parazit olduğu zaman balıklarda gözle görünür bir beyazlık oluyormuş daha sonra nitrit zehirlenmesi teşhisi koydum ki bence sorun burda çünkü akvaryumu kuralı 2 hafta oldu sizce ben ne yapmalıyım suyun tamamını değiştirsemmi artı yem versemmi verirsem ne kadr vermeliyim bunun yanında eminönünden tetra adı altında kırmızı bir yem aldım ve onla beslediğim zaman kaşınmalrı artıyor acaba yemde"de bir sorun varmı şimdiden ilginiz için teşekkürler
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumunuz da dip çekimi yapmıyorsanız haftalık 1/3 veya 1/4 oranında dip çekmye başlamalısınız. Suyunuzu tamamiyle değiştirirseniz balıklarınızı kaybetmeniz yüksek ihtimal. Vatozunuzun ölüm sebebi büyük ihtimalle kaya tuzu. Vatozlar tuza aşırı hassaslardır. Balıklarınızın kaşınmasının nedeni büyük ihtimalle suda biriken nitrattan suda ki nitrat yükünü azaltmanın çözümü düzenli dip çekiminden geçer.
Aldığınız yem büyük ihtimalle tetra bits dir. Tetra bits piyasadaki en iyi yemlerden dir ancak piyasada tetra bits diye çin yapımı boyalı çok kötü bir yemde satıyorlar yemleri aldığınız akvaryumcunuzun güvenilir olmasına dikkat edin.
Balıklarınızın sağlıkları için öncelikle ısının gereken düzeyde sabit olmasına, sonra yeterli filtrelemeye, son olarakta dip çekimine dikkat etmelisiniz. Tabi bunlar en önemilileri bunların yanında yapabileceğiniz başka şeylerde var.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir