Doğal Kurulumlarım


sonlgsbukucuÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2020
Mesaj: 24
sonlgsbukucuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2024 09:34
Plastik saklama kutuları salınım yapmıyor mu? 60 lt ve üzeri önerebileceğiniz plastik kutu varmı havuz kurmak için ya da büyük havuz brandaları oluyor balık çiftlikleri için onlardan ufak ebatta alıp kutunun içine sarsam salınım yapmayı engeller mi bana link atabilir misiniz bu ürünlerin?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UrasArtÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2022
İl: Antalya
Mesaj: 767
UrasArtÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2024 12:22
[QUOTE=sonlgsbukucu]Plastik saklama kutuları salınım yapmıyor mu? 60 lt ve üzeri önerebileceğiniz plastik kutu varmı havuz kurmak için ya da büyük havuz brandaları oluyor balık çiftlikleri için onlardan ufak ebatta alıp kutunun içine sarsam salınım yapmayı engeller mi bana link atabilir misiniz bu ürünlerin?[/QUOTE]

Forumda birçok kişi plastik kaplar kullanıyor bu tarz su bahçeleri, mini pondlar vs için ben dahil sorun yaşayan görmedim.
100 litreye kadar saksılar olsa da her yerde bulmak kolay değil, onun dışında sanayi tipi kasalara da göz atabilirsiniz.
Havuz brandaları hakkında pek fazla bilgim yok.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UrasArtÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2022
İl: Antalya
Mesaj: 767
UrasArtÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2024 16:00
Uzun zamandır güncelleme paylaşmıyordum, açıkçası bu yaz medaka yavrularını büyütmek için pek çaba sarf etmedim bu sebeple elimde sadece 3 medaka kaldı. İkisi yaşlı biri genç olduklarından onlar için de üremeleri açısından pek fazla ümidim yok.
Cennet balıklarına gelirsek yaklaşık 6 ay akvaryumda yaşadılar, sonra 5-6 hafta önce dışarıdaki büyük kuruluma aldım ancak erkek olan sanırım ölmüş çünkü bakıp bitkilerin arasını karıştırdığımda sadece dişi olanı görebiliyorum. Ölen erkek yaşlı olduğu için mi öldü emin değilim ama su şartlarından veya hastalıktan öldüğünü sanmıyorum çünkü dişi de hiçbir sorun yok ve hala yaşıyor. Son zamanlarda yem vermeden veya yem konusunda minimum müdahaleyi gerçekleştirerek bir kurulum yapmak hakkında daha çok araştırmaya başladım. Öncelikle deneyimlerime göre yem takviyesi olmadan en rahat yaşayan akvaryum canlıları salyangoz ve karidesler sıcak ve soğuktan da minimum etkileniyorlar. Bu sebepten karides yavrularını yiyebilen ancak yetişkinlere dokunamayacak bir balık bu sistemler için ideal ancak şu ana kadar hem sıcağı ve soğuğa dayanıklı hem de yavruları yiyip yetişkinlere dokunamayan bir balık türü bulamadım kendi beslediklerim adına konuşursam medekalar yavru karidesleri yiyemeyecek kadar küçükler, Cennet balıkları ise yetişkin karidesi bile yiyebiliyorlar ancak bir parantez açarak şunu da söylemeliyim ki cennet balıklarını 35 litrelik akvaryuma koymadan önce yaklaşık 30 civarı karides vardı bunların yaklaşık 15 tanesini yani yakalayabildiklerimi çıkardım ve başka kurulumları aldım ancak yakalayamadığım karidesler akvaryumda kaldı yaklaşık 6 ay sonra Cennet balıklarını büyük kuruluma geçirince fark ettim ki yaklaşık 5-6 adet karides yaşıyor balık başına yaklaşık 17 litrenin düştüğü bitkili ve bol saklama alanı olan bir akvaryumda bile karidesler bu kadar iyi saklanıyorsa daha büyük kurulumlarda daha fazla karidesin hayatta kalabileceğini düşünüyorum. Yaz bitmeden çevremdeki su kaynaklarında gammarus bulabilir miyim diye bir göz atacağım tahminimce yetişkinleri karideslerden daha dayanıklı ve sert bir kabuğa sahip oldukları için yem olma ihtimalleri daha düşük olacaktır yazmaktan elim yoruldu şimdilik bu kadar ancak konu hakkında güncelleme yapmaya çalışacağım.

Beğenenler: [T]125030,GhostKoi[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir