EV YAPIMI KARİDESLİ YEM (YAPILIŞ VE KULLANIMI)


GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 17:14

Hiçbir kuru yem ev yapımı yemin yerini tutmaz. Balıklarınız ister etçil ister otçul olsun; oranları değiştirerek ve farklı malzemeler ekleyerek balıklarınıza uygun yem yapmanız mümkün. Benim devamlı yaptığım ve kullandığım karides yemi L serisi vatozlardan tutunda kum kelebeklerine leptosoma ve malawi türlerine kadar her balıktan kullandığım ve kullanılan protein değeri çok yüksek bir yemdir.

Şahsi fikrim dana yüreği yemin içerdiği riskleri taşımaması ayrıca ondan çok daha faydalı olduğu yönündedir.

Kullanılan malzemeler:

1 kg. Ayıklanmış Karides (Taze olacak. Hazır olarak satılan değil.)

5 çay kaşığı Sprilina tozu

5 çay kaşığı Cyclop-Eeze

2 çay kaşığı Astaxanthin (Cyclop-Eezede bol miktarda var.)

3 diş sarımsak

Arzu edilirse sebze haşlanıp eklenebilir. Ben kullanmıyorum.

Yapımı: Tüm malzemeleri el blender’inden geçiriyoruz.. Macun kıvamına gelince buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atıyoruz. Kâğıt inceliğinde koymayı unutmayın. Sonrasında ihtiyacımız kadarını bıçakla dilimleyip balıklara veriyoruz. (Poşetlerin ağzı sıkıca kapalı olsun buzlukta bile olsa ağır kokusu ile buzdolabını etkisi altına alabilir.)


Ev yapımı yemin iki önemli bileşimi Sprilina tozu, Cyclop-Eeze


Size tavsiyem kağıt inceliğinde buzdolabı poşetlerine koymanız sonrasında bıçakla dilimleyip vermek çok pratik oluyor.


[VID]http://www.izlesene.com/video/ev-yapimi-karides-yemine-saldiri/2637801[/VID]

 


Çağdaş ÖZDOĞAN2013-04-21 18:41:46

Beğenenler: [T]96896,Koray Balcı[/T][T]198183,TSevil[/T][T]140156,murat22[/T]
Teşekkür Edenler: [T]96896,Koray Balcı[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akinizmÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/06/2008
İl: Kayseri
Mesaj: 1251
akinizmÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 18:31
Güven bey tarifiniz üzere bu yemi evde hazırladım buzluğa koydum 20 gündür vatozlarıma kırıp kırıp veriyorum severek tüketiyorlar.Burdada paylaşmanız güzel olmuş.Elinize, emeğinize sağlık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kazım_öcaldıÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,51106[/C] [C]2,2,51106[/C]
Kayıt: 14/06/2008
İl: Adana
Mesaj: 1887
kazım_öcaldıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2011 19:42
Güven bey paylaşım için çok teşekkür ederim.Bu malzemeleri nerelerden temin edebiliriz,o konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 09:52
[QUOTE=kazım_öcaldı]Güven bey paylaşım için çok teşekkür ederim.Bu malzemeleri nerelerden temin edebiliriz,o konuda bilgi verebilirseniz sevinirim. [/QUOTE]

Taze Karidesi halden, (ayıklama işini ilk defa yapacaksanız balıkçıya ekstra para verin göstersin. Sonra evde yaparsınız. Jumbo boy almayı unutmayın yoksa saatlerce uğraşırsınız)
Sprilina tozu (Aktarlardan ve ticari ilanlardan hatta eczanelerden)
Cyclop-Eeze (ben toz şeklinde almanyadan getirtmiştim. Ebay yada ticari ilanlardan bir ticari üyemizde bulunabilir)
Astaxanthin (Gene ticari ilanlar yada Ebay diyorum)
sarımsak (Pazarlardan)

GÜVEN2011-12-06 09:52:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Kahraman ONARÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 617
Kahraman ONARÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 11:57
Karides haşlanmıyo dimi güven çiğ olarak mı temizliyoruz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 12:09
[QUOTE=karo1978]Karides haşlanmıyo dimi güven çiğ olarak mı temizliyoruz.[/QUOTE]

Sakın  çiğ olacak

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akvirÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2011
İl: Yurtdisi
Mesaj: 301
akvirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 12:42

Toplam maliyeti nedir acaba ortalama? Denemek istiyorum bütce ayırıp El blender i ve mazemeleri alıp yapmak istiyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 13:51
[QUOTE=akvir]

Toplam maliyeti nedir acaba ortalama? Denemek istiyorum bütce ayırıp El blender i ve mazemeleri alıp yapmak istiyorum.

[/QUOTE]

Annnenin el blenderını iyice yıkamalısın o olmadığı bir zaman mutfağa dal karidesler gerçekten ağır kokuyor
En maliyetlisi Karides En son Kg 30 tl di. Ama 3-4 ay gidiyor bana.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SpacyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2011
İl: Antalya
Mesaj: 1248
SpacyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 13:54
Paylaşım için çok teşekkür ederim Güven bey.Yemlerin dağılmaması için agar agar diye bir malzemenin eklendiğini okumuştum.Tarifin içinde yemlerin dağılmasını engelleyen madde hangisi diye merak ettim.En kısa sürede denemek istiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 13:59
[QUOTE=Spacy]Paylaşım için çok teşekkür ederim Güven bey.Yemlerin dağılmaması için agar agar diye bir malzemenin eklendiğini okumuştum.Tarifin içinde yemlerin dağılmasını engelleyen madde hangisi diye merak ettim.En kısa sürede denemek istiyorum.[/QUOTE]

Hiç gerek yok ben yumurta akı kullanıyordum çok da iyi tutuyordu mübarek. Ama sonra suyu kirlettiği için onu da bıraktım mikserden sonra malzemeler gayet güzel yapışıyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SpacyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2011
İl: Antalya
Mesaj: 1248
SpacyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Aralık 2011 14:12
[QUOTE=GÜVEN] [QUOTE=Spacy]Paylaşım için çok teşekkür ederim Güven bey.Yemlerin dağılmaması için agar agar diye bir malzemenin eklendiğini okumuştum.Tarifin içinde yemlerin dağılmasını engelleyen madde hangisi diye merak ettim.En kısa sürede denemek istiyorum.[/QUOTE]

Hiç gerek yok ben yumurta akı kullanıyordum çok da iyi tutuyordu mübarek. Ama sonra suyu kirlettiği için onu da bıraktım mikserden sonra malzemeler gayet güzel yapışıyor.
[/QUOTE]
 Tarifi aynen uygulamaya koycağım.Bu agar agar denen jel suyun kirlenmesini engellediğini okumuştum yanlış hatılamıyorsam.Bulursam ekleyip netice hakkında konu başlığı altında paylaşırım.Tekrardan teşekkür ederim.
Spacy2011-12-06 14:12:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2011 09:12
[QUOTE=Spacy][QUOTE=GÜVEN] [QUOTE=Spacy]Paylaşım için çok teşekkür ederim Güven bey.Yemlerin dağılmaması için agar agar diye bir malzemenin eklendiğini okumuştum.Tarifin içinde yemlerin dağılmasını engelleyen madde hangisi diye merak ettim.En kısa sürede denemek istiyorum.[/QUOTE]

Hiç gerek yok ben yumurta akı kullanıyordum çok da iyi tutuyordu mübarek. Ama sonra suyu kirlettiği için onu da bıraktım mikserden sonra malzemeler gayet güzel yapışıyor.
[/QUOTE]
 Tarifi aynen uygulamaya koycağım.Bu agar agar denen jel suyun kirlenmesini engellediğini okumuştum yanlış hatılamıyorsam.Bulursam ekleyip netice hakkında konu başlığı altında paylaşırım.Tekrardan teşekkür ederim.
[/QUOTE]

Dediğim gibi ek bir malzemeye gerek yok. Sadece mikserden iyi geçirin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GÜVENÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4250,1[/B] [C]2,2,23556[/C]
Kayıt: 06/03/2007
İl: Ankara
Mesaj: 2190
GÜVENÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Aralık 2011 21:01
Gelen mesajlar üzerine eklemeyi uygun buldum. Ben bu yemi ana yem olarak kullanıyorum. Diğer kuru yemleri de yardımcı olarak kullanıyorum.
Ayrıca nitrat artışı üzerine gelen sorulara da şöyle cevap vermek istiyorum. Kuru yemler ne kadar kaliteli ne kadar paahalı olurlarsa olsunlar sonuçta işlemden geçmiş ve kurutularak (fırınlama) Bazı katkı maddeleri ile uzun süre dayanmaları sağlamıştır. Balıklar bu yemleri metobolizmalarından mesela %10 kullanıp kalan %90 lık kısmını sindirim sistemlerinden atıyorlar ise ev yapımı taze tabir ettiğimiz yemlerin ise % 35'ini kullanıp kalanını sindirimden atarlar. Sonuçta nitratı daha çok arttıran kuru yemler olur.

Not: % olarak tahmini değerler girdim. İlgili makaleyi bulursam- bulursak netleştiririz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ibrahim hkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1177
ibrahim hkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2012 13:18
Gerçekten güzel bir paylaşım olmuş.Elinize emeğinize sağlık.en kısa zamanda denemeyi düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir