Ev yapımı mükemmel karışım balık yemi..


SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/10/2005
İl: Tekirdag
Mesaj: 4704
SaRCoPhiLiuSÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2006 03:04

       Arkadaşlar öncelikle evde yem yapılırmı?Yapılırsa ne kadar sağlıklı olur?Güvenerek balıklarıma verebilirmiyim?Besin değerleri karşılanırmı? gibi sorulara yanıt niteliğinde ve başarılı olduğu kanıtlanmış bir karışımı yazıyorum.(Prof.Dr.Atilla ALPBAZ kitabından direkt aktarımdır)

==>Malzemeler:

Karaciğer    %15

Nişasta yada hububat unu  %40

Ispanak   %20

Kıyılmış Karides yada balık unu   %20

(Kurutulmuş karidesleri un haline getirebilirsiniz)

Tuz   %5

==>Oranlatılarak grama çeviriniz..

Yapımı;

Önce karaciğer sinir ve zarından temizlenir.Küçük parçalar,küpler halinde kesilir.Çok az bir su ile 20 dakika kaynatılarak pişirilir.Ayrı bir kapta ıspanak damarlarından ayırıp,ince ince kesilmelidir.Ciğer alınıp,aynı su içerisinde diğer malzemelerde karıştırılarak pişirilir.Şayet su yetersiz kalmışsa biraz su ilave edilir.Böylece un parçalanmış ve lapa haline gelmiş olacaktır.(Unu sıcak suya atmadan önce bir miktar soğuk su ile ayran kıvamına gelecek şekilde kavanozda çalkalayınız.Direk sıcak suya atılan un,topak topak olur.)

Soğuyan ciğer mikser(karıştırıcı) içerisinde iyice küçük olacak şekilde parçalara ayrılır ve karışıma ilave edilir.Tüm karışım ince delikli bir süzgeçten ezilerek geçirilir.Karışım homojen bir şekil almalıdır.(pelte)Pişirme işlemi bittikten ve ince süzgeçten,tülbentten süzüldükten sonra pelte kıvamındaki karışım açık havada ince bir şekilde yayılarak kurutulmalıdır.

Kurutulan karışımı havanda dövüp toz haline getirdikten sonra yeminiz hazır demektir.Toz halindekileri yavru balıklarda da kullanabilrsiniz..

                                                                                 Saygılar..

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir