Filtrede yeni meteryal karsinizda Diatomit resim9


admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2013 18:29
Arkadaşlar merhaba uzun zamandır Seachem Üürnleri artık bulmak imkansız hale geldi Özellikle Seachem Purigen hiçbir yerde yok Bu sentetik emiciye muadil bir çok ürün denedim ama çoğu hayal ürünü olmaktan öteye geçemediler. Hal böyle olunca Meraktan uzun zamandır forum sayfalarını ve yabancı siteleride araştırdım Purigene muadil bir kaç absorben madenler var ama araştırınca ben bunlar arasından DİATOMİT olanını seçtim ayrıca forumdada buna benzer konular açılmış ama konular sanırım bilimsel içerik içermediğinden veya detaylı olmadığından konular tartışılmadan kapanmış. Öncelikle Diaotomitin bulunurluluğu Çarli marka natürel kedi kumunda buldum Bir abimizde bunu tankında uygulamış forumda kullandığına dair konu açmış görüşlerini belirtmiş olumsuz bir durumda yok fakat dediğim gibi konu tartışılmamış bende kendi çapımda yaptığım araştırmadan sonra Çarli marka kedi kumunu 7 tl ödeyerek tedarik ettim sanırım 7 kilo idi poşeti neyse bir güzel yıkadım defalarca yıkamama rağmen kovada su bulanık gibiydi bunun için öncelikle elimde bulunan küçük bir kobay tankı yaptım biyolojik döngüsü oturmuş tankımdan su alarak akvaryumu kurdum bir hafta önce içinde sadece diatomit seramik mercan kırığı ve sünger bulunuyor ve tankı bir haftadır bu filtre çeviriyor 2 gün sonra içerisine 3 adet japon balığı koydum kobay olarak maalesef:( ama birşeyleri kendimiz yapacaksak birşeyleri feda etmemiz gerekebiliyor neyseki mutlu son balıklar yaşıyorlar ve gayet mutlular suyum derseniz okadar berrak filtrenin hortumundan gelen kabarcıklar olmasa su yok sanırsınız tabiri caizse bu yönden ürün çok iyi çıktı. Ama Tropheus beslediğim için su değerlerini çok merak ediyorum 3 gün önce yaptığım testte su 8 ph da idi nitrat ve diğer değerleri bugün akşam eve erken gidebilirsem sizlerle paylaşacağım ama netlik anlamında şunu kesinlikle söylüyorum filtreye koyduktan sonra 2-3 saat içerisinde berraklığa şaşırabilirsiniz. Şuan için diatomitin bir sayfadan ne olduğu ile ilgili alıntısını sizlerle paylaşıyorum tamamen karaman madencilikten alıntıdır. Diatomit, diatome adı verilen silisli alg(su yosunu)le­rin kavkılarının yığışması sonucu oluşan bir çökeltidir. Almanca ve Fransızca litera­türde «Kieselgur - kieselguhr», İngilizce literatürde ise «diatomaceous earth veya diatomite» adları kullanılır. Danimarka'nın kil(ıslandığı zaman kolayca biçimlendirilebilen yumuşak madde) ve tüf(yanardağların püskürttüğü kül,kum ve lav parçacıklarından oluşan,çoğunlukla açık renkli,hafif gözenekli bir çökelti taşı/tortu) le karışık diatomitlerine ise «Moler, Molerde veya moler earth» adı verilir. Yine bu grupta sayılan tripolit ise; çok in­ce taneli,anorganik(karbonat ve siyanürler dışında,karbon içermeyen kimyasal özdekler sınıfı/hücrelerin cansız bölümü) kökenli kuvars(billurlaşmış silisin doğada çok yaygın bir türü) pelit(meşe ağacı/bu ağacın meyvası/palamut)­lerden oluşan bir çökeltidir.

 Diatomitin en önemli özellikleri diatome kavkısından aldığı yüksek gözeneklilik ile düşük özgül ağırlık ve beyazlıktır. Kuru halde özgül ağırlığı 0.15 - 0.40 g/cm3 ara­sı değişir. Opal sertliği 4.5-6.0 arası olmakla birlikte, kayacın sertliği 1,5 dan faz­la değildir. Genellikle gevşektir, elde un gibi dağılır. Renk beyaz, açık bej ve gri arası değişir. Organik materyal(gereç)ce zengin diatomitler; kahverengi, koyu yeşil hat­ta siyaha varabilir.

 Diatomit, saf, kumlu, milli, killi, kireçli, marn(çok ince taneli kil minerallerinden ve kalsitin değişik oranlardaki karışımlarından oluşan tortul/kayaç)lı, tüflü tiplerde gelişebilir. Masif(ağır,çok fazla,bol) ola­bilir veya lâmina(yaprak,levha,tabaka)lı tabakalanma da gös­terebilir. Tane boyu dağılımı diatomelerin cinsine ve iriliğine, kavkıların tam veya kırık oluşuna, kil ve kum gibi katkıların varlığına ve oranına bağlı olarak değişir. Yüksek absorbsiyon(emilim) özelliği vardır. Ağır­lığının 3 misline kadar su çekebilir. Isı iletkenliği düşüktür: 300°C de 0.08,800°C de 0.1Q,1200°C de ise 0.11 (kcal/mVC.h).

 Erime noktası SK 8 ile 33 arası değişir. Basınç direnci 3-18 kg/cm2 arasıdır. Kimyasal bileşim için bir standart veri­lemez. Genellikle % 70-90 arası SiO ile % 2 -10 AIOa ve % 1 - 8 Fe03. yine % 1 - 2 den az oranlarda TiO, CaO, MgO, Na.O, KsO ve POs kapsar. Nem kapsamı çeşitli değerlerde olabilir. Ateş kaybı organik madde, kil minerallerinin suyu, SOa ve CO ye göre değişir.

DİATOMİTİN KULLANIM ALANLARI:

Ham diatomitin çeşitli şekillerde işlenmesiyle elde edilen aktif diatomit ürünleri aşağıdaki gibidir :

1. Tabii(natürel): ”Ham diatomitin sadece kurutulması ve içindeki yabancı maddelerin kaba olarak ayrılmasıyla elde edilir.”

2. Kalsine diatomit: ”Diatomitin döner fırınlarda 600 C-1000 C’de kalsinasyona tabi tutulmasıyla elde edilir.”

3. Flaks-kalsine diatomit: ”Diatomitin kalsinasyon(bir katının erime sıcaklığının altında ısıtılarak eritmeden faz dönüşümüne veya termal bozulmaya uğratılması) esnasında flaks maddesi olarak eriyebilen alkali(çözündüğü zaman hidroksil iyonları veren,suda eriyen baz bileşik) bir tuz ilavesi ile elde edilir.” olmak üzere üçe ayrılır.

Son yıllarda diatomit tüketiminin süzme maddesi ala­nında yoğunlaştığı görülmektedir. Ülke­den ülkeye yüzdeler değişmekle birlikte genel bir görüntü vermesi yönünden Amerika Birleşik Devletleri'nde(ABD) kullanım alanı dağılımı şu biçimde verile­bilir :

1. % 58 filtrasyon(bir sıvı veya gazı delikli materyalden geçirerek içindeki asılı durumda bulunan partikülleri ayırma işlemi/sudaki katı partiküllerin delikli bir materyal,kum veya filtreden geçirerek ayrılması işlemi/süzülme) maddesi, 2. % 19 dolgu maddesi, 3. % 4 izolasyon(yalıtım) maddesi, 4. % 19 çeşitli amaçlar.

Diatomitin kullanım alanlarını prensipte şu kategorilerde toplamak olanaklıdır:

1. Filtre maddesi (bira, şeker, meyve suları,petrol ürünleri, içme suyu, alkollü içkilerin filtresinde)

2. Dolgu maddesi (kağıt, plastik, lastik, kibrit, boya, cila, temizlik malzemesi, ilaç ve kozmetik sanayiinde)

3. Yapı malzemesi(çimento, harç ve bentonitli hafif tuğlalarda karışım malzemesi) 4. Absorbent(emici) (yangın söndürücüler, sert ispirtoda) 5.Taşıyıcı

6.Katalizatör(kimyasal tepkimeyi hızlandıran fakat kendisi değişmeyen madde) ve katalizatör taşıyıcısı,dezenfeksiyon(mikro organizmaların fiziksel veya kimyasal yollarla yok edilmesi,mikropların öldürülmesi,mikropsuz duruma getirme) maddelerinde, boya sanayiinde, gübrelerde, metal, metal oksit, asit-tuz kontaklarında, katalizör taşıyıcısı, sülfürleme(kükürtleme)den polimerizasyona(küçük moleküllerin birleşerek,genellikle büyük molekül ağırlıkta bir birleşik oluşturması işlemi) kadar çeşitli işlemlerde katalizör, özellikle margarin sanayiinde yağ sertleşmesinde)

7. Silikat(yapı malzemesi olarak kullanılan cam,çimento,tuğla v.b. maddelerin birleşiminde bulunan ,silisik asidin bazlarla birleşerek oluşturduğu tuz) imali,

8. Hafif aşındırıcı ve temizleyici (çamaşır deterjanlarında, leke emicilerde, cilalarda, oto parlatıcılarda),

9. İzolasyon maddesi (duvar, döşemelerde, yüksek ısılı fırınların dış kaplamasında).

Diatomit süzme alanında toz halinde veya preparat(kullanıma hazır duruma getirilmiş,hazırlanmış) olarak, ayrıca sıvılara karıştırılarak kullanılır. Bira, şeker, meyva su­ları, petrol ürünleri, içme suyu, alkollü içkiler gibi kullanım alanları için değişik süzme hızlı diatomitler aranır. Örneğin bira için süzme hızı 40 - 70 ml/dakika iste­nir. Süzücülerde saf, uzun ve iri formlar­dan oluşan diatomitler aranır.

Doldurucu olarak diatomit, kâğıt, plâstik, lastik, kibrit, boya, cila, temizlik malzeme­si ilâç ve kozmetik sanayilerinde kullanı­lır. Dolgu maddesi olabilecek diatomitlerde saflık, beyazlık, ince taneli doku, yük­sek gözeneklilik ve düşük döküm ağırlığı istenir.

Yapı malzemesi alanında diatomit; çimen­to, harç ve bentonitli hafif tuğlalarda karışım malzemesi olarak kullanılır. Betonda % 3 diatomit ilavesi ile betonun basınç direncinin % 20, çekme direncinin % 10 arttığı gözlenmiştir. Bu alanda düşük kaliteli diatomitlerden de yararlanma olana­ğı vardır.

Diatomitin yüksek emme özelliğinden di­namit yapımında yararlanılmıştır. Bugün de çeşitli kimyasal maddeler diatomite emdirilerek kullanılmaktadır. Yangın söndürücüler ve sert ispirtoda da diatomit absorbent olarak aranmaktadır.

Yüksek emme özellikli diatomitten dezenfeksiyon maddelerinde, boya sanayiinde, gübrelerde yararlanılır. Aynı şekilde diato­mitten metal, metal oksit, asit - tuz kontaklarında katalizatör taşıyıcısı, sülfürlemeden polimerizasyona kadar çeşitli iş­lemlerde de katalizatör olarak yararlanmalar oldukça yükselmiştir. Özellikle margarin sana­yiinde yağ sertleştirilmesinde katalizatör taşıyıcısı olarak diatomit aranır.

Seramik, glazör(buzla kaplama sonucu balığın etrafında oluşan ince buz tabakası) ve ultramarin ile çeşitli cam imalinde diatomitten yararlandır. Hafif aşındırıcı ve temizleyici olarak çama­şır deterjanlarında, leke emicilerde, cilalarda ve oto parlatıcılarında diatomit kul­lanılır.

Diatomitin yüksek gözenekliliğinden ötürü ısı ve sese karşı iyi bir izolatör(yalıtkan) olduğu eskiden beri bilinmektedir. Gerek duvar ve gerekse döşemelerde kireç veya çimento ve asbest tozu karışımlı plâkalar halinde basılarak kullanılmaktadır. Buhar ve gaz borularında diatomit sıvaları, yüksek fırı­nın dış kaplamasında diatomit tuğlaları ısı kaybını önleyecek niteliktedir.

Günlük yaşantıda diş macunundan gaze­teye, oto lâstiğinden kahve fincanına, baş ağrısı hapından duvardaki boyaya kadar pek çok yerde karşılaşılan diatomit; modern tekniğin en önemli gereksinim mad­delerinden birisi olup, çok geniş bir kul­lanım alanına sahiptir.

Türkiye'de diatomit tüketimi:

1. Filtrasyon,dolgu,yumuşak parlatıcı ve izolasyon malzemesi alanlarındadır.Süzme diatomiti; şeker şurubu,meyve suyu, şarap, gaz yağı, zeytin yağı süzmesinde ve kuru temizleme cihazlarında kullanılmaktadır.

2. Dolgu maddesi olarak diatomit;boya ve tarım koruma ilaçlarında, izolasyon maddesi olarak; ateş tuğlasında kullanılmaktadır. Ayrıca kozmetik, ilaç, kimya sanayiinde de diatomitten yararlanılmaktadır. Endüstri dışında yöre halkıda tebeşir veya badana yapımı gibi amaçlarda diatomit kullanılır.

3. Meyve suyu sanayi ile alkolsüz içkilerin filtrasyonunda diatomit kullanılmaktadır.

4. Dolgu ve taşıyıcı malzeme olarak diatomit; kağıt, lastik, kimya, gübre, ilaç ve kozmetik sanayi kollarında kullanılmaktadır.

5. Diatomitin önemli bir kullanma yeri; azotlu gübrelerin taşıyıcısı olarak kullanılmasıdır. Kurak iklim kuşağına giden Türkiye'de havadaki en küçük nemi dahi çekebilen diatomit, gübrenin toprağa kolayca karışmasını sağlayacaktır. Yine silisi kıt topraklarda öğütülmüş diatomit doğrudan gübre olarak kullanılabilir. Türkiye'de diatomitten farklı alanlarda yararlanma olanakları aşağıdaki gibidir:

1. Diatomitin önemli bir kullanım alanı da;yapı sektörü ve izalasyon işleridir. Türkiye'nin deprem ülkesi olması hafif yapı malzemesine; soğuk iklim kuşağına girmesi ve enerji açığı sorunları nedeniyle izalatör yapı malzemesine gereksinim duymaktadır. Her iki durumda da diatomitin kullanımı yararlıdır. Hafif yapı malzemesi olarak bir yandan tuğla ve birikete karıştırılabilir, öte yandan bentonit-diatomit karışımlı yapı tuğlası hazırlanabilir.

2. Diatomit; çimento, harç veya sıvıya katılarak gerek direnç gerekse izalasyon yeteneği arttırılabilir.

3. Diatomit; ses ve ısı izalasyonu için iç ve dış kaplamalarda asbest tozu, kireç ve diatomit karışımından üretilen plakalar kullanılabilir. Büyük sanayi tesislerinde ısı kaybının önlenmesi için diatomit tuğlası ve sıvası hazırlanabilir. KAYNAKLAR:www.maden.org.tr ”Diatomit jeolojisi ve yararlanma olanakları” www.maden.org.tr ”Bentonit ve diğer killerin absorbant olarak kullanımı”

www.ekutup.dpt.gov.tr ”DPT:Sekizinci Beş Yıllık Kalkınma Planının Madencilik Özel İhtisas Komisyon Raporunun (Bentonit-Barit-Diatomit-Aşındırıcılar ) Çalışma Grubu Raporu”

www.tdk.gov.tr."Türk Dil Kurumu Büyük Sözlük" 

admire012014-02-19 04:08:10

Beğenenler: [T]152067,tayfur bistami[/T][T]69984,kribensis7[/T][T]210870,Seyhunyilmaz[/T][T]213974,tunasoylemis[/T][T]219354,byigrik[/T][T]118053,BKAYA[/T][T]222859,Mhmthzr[/T]
Teşekkür Edenler: [T]152067,tayfur bistami[/T][T]69984,kribensis7[/T][T]213974,tunasoylemis[/T][T]219354,byigrik[/T][T]204588,Safa_Akd[/T][T]229216,asametoner[/T][T]118053,BKAYA[/T]
+1: [T]69984,kribensis7[/T][T]213974,tunasoylemis[/T][T]204588,Safa_Akd[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 01 Aralık 2013 21:58
Umut bey merhaba,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim, enteresan ve önemli bir konu.

Son durum hakkında biraz daha bilgi paylaşabilirsenis çok sevinirim, örneğin deneme tankınız da ki filtreyi tam olarak anlamadım, küçük bir dış filtremi? Diğer taraftan Tropheus tanknız da kullanmaya başladıysanız su değerleriniz nedir acaba, özellikle nitrat değerleri?

Saygılarımla.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2013 12:05
Cuneyt bey test ettigim dis filtre saatte suyu iki kere ceviriyor kucuk bir dis filtre zaten test tankida kucuk. Deneme baliklarinda hic bir sorun yok hergun uc kez yemleme yapiyorum dun aksam ana tankimdaki filtreyede koydum is yogunlugumdan verileri takip edemedim fakat baliklar gatet memnun su ise mukkemmel dercede berrak insallah bu aksam eve erken gecebilirsem resimlerle ve verilerle konuyu guncelleyecegim. Ayrica verilerden sonra konuya eminim ilgi artacaktir hep beraber tartisiriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2013 13:23
Umut bey merhaba,

Verdiğiniz bilgileri için çok teşekkür ederim, uygulamayı biraz daha anlaşılır hale getirmek için soruyorum, kumu dış filtrenin sepetlerine koydunuz, bunu anladım, fakat bu kumun kalibresi nedir, iri taneli mi? Veya bu kumu bir file içerinde mi sepetlere yerleştirdiniz, diğer taraftan bu kumun filtre içerisinde kullanım ömrü nedir acaba, bilginiz var mı?

Saygılarımla. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2013 20:19
Cuneyt bey merhaba.
Kumun kalibresi cogunlugu 1cm veya 1,5 cm civari fakat aralarda daha kucuk parcalarda oldugu icin ben elekten gecirmek yerine araya gitmemesi adina kadin corabina veya benzeri file icine koyarak 3.sepete koydum filtremde uzerindede gozenekli sunger koydum. Diatomitin omrunun filtre icerisinde ve coz gozenekli olmasi nedeni ile zeolit le enazindan ayni omurde olacagini dusunuyorum kesin bir veri icin zaman icerisinde bilgi edinecegiz. Ayrica biliyorsunuz bu tarz seylerde akvaryum boyutu dip cekimi ve yemleme aliskanliginiz filtre malzemelerinin omrunu etkilemektedir.Belkide yenilenebilir ozellihide vardir bunlara cevap ancak zaman icerisinde bulacagiz suan kesin olan suyun berrak oldugu purigenle esdeger netlik verdigi ve baliklarin mutlu oldugudur nitrar gh kh ve ph a etkisini bugeceki yapacagim olcum sonrasi buraya yazacagim ve bu olcumden sonra herhafta yeni olcumlerle takip edecegim. Sunu soyleyebilirim kedi idrarini emen ve koku yapmasini onleyen dogal bir urundur ve sadece kolay bulunan carli marka kedi kumu boyledir digerlerinde kimyasal ve parfumler icermektedir ulkemiz diatomit madeni olarak dunyada % 30 luk bir rezerve sahiptir gerisini siz dusunun yine ayrica amerikada islenmis diatomit 100 dolar civarinda satilmaktadir ulkemizde ise 7 kilosu 7 tl bazen yani basimizdaki zenginligi gormeyip yabanci urunlerde care ariyoruz buda bize akvaryum pazarindada uretkensiz olusumuzun bir ornegidir belkide zamanla kesfedilip paketler halinde raflarda gorecegiz ne yazikki karbon komurunu bile cinlilerden aliyoruz.

Teşekkür Edenler: [T]186098,MehmetZahid[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2013 00:07
Umut bey iyi akşamlar,

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, öncelikle ölçüm değerlerinizi merakla bekliyorum, özellikle de düzenli olarak yapabilirseniz çok güzel olur.

Ben de sizinle beraber biraz daha araştırma yapacağım, ilginç bilgiler bulursam hemen bu başlık altında yayınlarım zaten.

Yakın zaman da inşallah filtremi değiştereceğim ve bazı eklentiler yapacağım için bu konu az azından benim için önemli, bende sanırım yaklaşık 1250 veya 1500 Ml civarında purigen var, rejenerasyon sonrası henüz kullanmadım, netice itibari ile bahse konu Çarli kedi kumu Purigene alternatif/muadil bir durumunda ise çok güzel bir gelişme olacak, netice itibari 7Kg kum 7 TL ortalama 6 ay kullan at, yenisi ile değiştir, rejenarasyona gerek yok, netice de Purigen'e uygulunan rejenerasyon bence riskli, her an bir dikkatsizlik sonucu ciddi problemlere neden olabilir diye düşünüyorum.

Saygılarımla.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2013 15:42
Cüneyt bey
Dün akşam işlerimin yoğunluğu nedeni ile eve geç döndüm ölçüm yapamadım inşallah bu akşam yapacağım görüşmek üzere. Ayrıca sizde araştırmalarınızı burada paylaşırsanız sevinirim

Teşekkür Edenler: [T]192460,leventty[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 05/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1205
Cüneyt ERGÜNÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2013 16:00
Umut bey merhaba,

Önemli değil, uygun zamanda yaparsanız, ama eğer imkanınız olur da, daha doğrusu planlayabilirseniz, şöyle düzenli su ölçümlerinin çok faydalı olacağına inanıyorum.

Ulaştığım her bilgiyi mutlaka buradan yazarım.

Saygılarımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2013 01:24
Cuneyt bey duzgun olcum yapmaya calisiyorum sadece gun farkim olabiliyor islerden oturu. Bu gece suan ilk olcumu yapmis bulunuyorum eski ve yeni verileri asagida bulabilirsiniz.
eski degerler: ph 8.5
gh : 14-17
Kh : 12-16
Nitrat :40
nitrit : 0
klor 0,8
Yeni degerler
Ph:8.1
Gh:15
kh:12-16
Nitrat 30
Nitrit 0
klor :0
Arkadaslar ortalama bir hafta sonra olcum yapilmistir ph adwa marka dijital ph olcerle olculmus diger degerler
stick testlerle yapilmistir. Pazar gunune kadar tankta dip cekimi yapmayacagim pazar gunu yeni bir olcumle konuyu guncelleyecegim son olarak ph icin seachem buffer kullaniyorum not olarak eklemek istedim. Konu ile ilgili dusuncelerinizi bekliyorum iyi hobiler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Alpaslan BIRCANÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2012
İl: Bursa
Mesaj: 109
Alpaslan BIRCANÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2013 01:56


purigen almak isteyenler icin altarnatif.13 gun icerisinde elime ulasti. Alpaslan BIRCAN2013-12-04 01:57:41

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2013 13:33
Evet birçok kişi yurtdışından getirtiyor oda bir alternatif.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2013 19:51
Arkadaslar biraz once bir olcum daha yaptim daha onceki paylastigim sonuclardan farkli bir sonuc yok degerler ayni . Zaman zaman yeni guncellemeleri buradan paylasacagim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Engin19Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2013
İl: Izmir
Mesaj: 869
Engin19Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Aralık 2013 20:49
Çok güze bir konu aslında tamda seachem purigen alacakken karşıma çıktı diyebilirim. En kısa sürede temin edip deneyecegim peki saf diatomit olan başka bir ürün bulsak esanssız katkısız bunu kullanabilirmiyiz yoksa bunu saf olarak sadece çarli markasımı kullanıyor?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

admire01Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2011
İl: Adana
Mesaj: 1154
admire01Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2013 00:18
Ben carli kedi kumu uzerine yogunlasip arastirdim bulunurlugu kolay oldugu icin siz baska yerden nasil islenip satildigina eminseniz sorun olmaz sanirim size kalmis.

Teşekkür Edenler: [T]179613,Kılıfistan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir