foai sibwesa


tuluatesliÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 20
tuluatesliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Kasım 2010 13:43

Merhaba arkadaşlar.

Dün akşam itibari ile 3e 4d bi koloni edindim. 15-16 cm civarlarında. Yakında resimlerini sizlerle paylaşacağım. Şimdiik rahatsız olmamaları açısından fotoğraflamadım. Tür hakkındaki düşüncelerinizi paylaşırsanız memnun olurum. .
Saygılarımla.



Birkaç kare resim iyi seyirler.. Cep telden çektiğim için kusura bakmayın en yakın zamanda profesyonel bir cihaz ile çekim yapıcağım. Videolarda mevcuttur onlar sanırım daha net.
Saygılarımla,
 
 


[VID]http://www.izlesene.com/video/foai-sibwesa/2840445[/VID] özkoçak2010-11-26 09:33:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

COBRAÇevrim Dışı

Kayıt: 24/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 1564
COBRAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2010 02:07

Tulu Bey merhaba;

Öncelikle yeni balıklarınız hayırlı olsun, güle güle besleyin.Benimde bir dönem beslediğim bir türdür foai ve tecrübelerimden size bir kaç tavsiyede bulunacağım.
 
Foailer doğada derin, açık sularda yaşarlar.Erkekler genelde büyük kayalara yakın kumluk yerlere dev bir karater açarak bu alanı aşırı agresif bir şekilde savunurlar.Doğada açtığı kraterin çapı 1 metreyi ve sahiplendiği alanın boyutu 10 metreyi bulabilmektedir.Bu eğilimlerini mümkün olduğunca tank ortamında da gerçekleştirmeye çalışırlar ve dayalı olarak geniş hacimli tank isterler.Yine doğada dişileri sadece yumurtlama zamanı erkeklerin yanında görebilirsiniz.
 
Bu bilgilere dayanarak tank ölçülerinizi bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla 3 erkek o tanka çok fazla gelecektir zaten maksimum 2 erkek faal olabileceğinden 3. erkek her türlü fazlalık olacaktır. Ugun tank ortamına rekabet ve görsellik açısından her zaman 2 erkek tavsiye edilir fakat tankınızın boyu 150cm'den küçükse ikinci erkekte fazla olabilir.Tank ölçünüze göre tek erkek düşünüyorsanız tankın sağ ve sol yanını camdan 20-30 cm boşluk kalacak şekilde kayalındırmalı ve mümkün olduğunca bu alanların arka  planlarını yaprak boyu tavana kadar uzanabilecek nitelikte bitkilerle donatmak ideal olacaktır.Bitkilerin espirisi  perdeleme görevi yaparak dişilere saklanma alanı oluşturmasıdır.Bu konuda en ideal bitki cryptocorne balasaedir(amazon).Eğer 2 yada 3 erkek olacaksa bu kayalık ve bitkilik alanı tankın tam ortasına yapmınızı tavsiye ederim çünkü genelde bu tarz durumlarda her iki erkek tankın her iki köşesini sahiplenecek ve ortada dişilere kalacaktır.
 
Bunun dışında başta belirtiğim gibi foailer krater açmaya bayılırlar bu yüzden kum seviyinizi en az 5-6cm civarında tutmanızı tavsiye ederim.Kum seviyesi az olan tanklarda foailerin diğer bölgelerden aldığı kumu ağzında taşıyarak kendi bölgesine getirdiğini ve kraterin kenarlarını ördüğünü gözümle görmüşümdür.Kısaca Foailer için krater olmasa olmazdır, mutlu bir foai erkeği istiyorsanız kum seviyeniz mutlaka kalın olsun.
 
Diğer bir konu beslenme konusu.Foialer oldukça iştahlı balıklardır ve birçok yemi severek yerler.Burda dikkat etmeniz gereken en önemli unsur azar azar sık ve mutlaka bitkisel ağırlıklı yemleme yapmanız olacaktır.Aşırı protein ağırlıklı yemle balıklarınızı kaybetmenize sebep olacaktır.
 
Son olarak su değişimlerini aksatmamanız gerekir.Haftalık % 20 su değişimi idealdir.Su değişimlerini aksattınız takdirde arttan nitrat balıklarınızın ilk olarak göz yapısına zarar vermektedir.Göz fungusu bu balıklarda en çok görülen rahatsızlıktır.
 
Şimdilik aktaracaklarım bu kadar, yine aklınıza takılan birşey olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
 
Sağlıklı balıklar...
 
    
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kadir_7Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1798
kadir_7Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2010 02:36
Maşallah. Çok hareketli ve güzel balıklar. Parlamaları da ayrı bir güzellik. Çok beğendim. Güle güle, kayıpsız besleyin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tuluatesliÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 20
tuluatesliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2010 13:58
Merhaba Kerem Bey,
 
İlginize teşekkür ederim öncelikle. Tankımın ölçüleri 160 60 60 diziliş olarak sağ ve sol bölümler boş orta taraf kaya ve bitki şeklindedir. Kum olarak silis kum kullanılmıştır ve tahminen 4-5 cm kalınlığındadır. 3 e 4d koloni olarak bitkisel ağırlıklı yemlerle bakılıyor tetra pyhll tetra pro vegetable nls bitkisel gibi çeşitli yemlerle beslenmektedir. Aldığım arkadaşın verdiği bilgiye göre formlardada daha önce tanıtımını yapmıştı Murat Bey Ankara'dan ve yavrusunu almış bu balıkların. 3e sorun olmayacağını söyledi nedenide baskın olarak tek erkek varmış içlerinde. Takip ve gözlem sonucunda eğer sıkıntı çıkma durumu söz konusu olursa tek erkeği sumplı sistem olduğu için sump içinde artık bakıcaz yada başka bişeyler düşüneceğim zaman göstericek. Göz fungusu sorununu okumuştum forum sayfalarında tank değişikliklerinde olabiliyormuş çok nadir olarak kör olma gibi sorunlarla karşılaşılıyormuş. İnşallah bende olmaz öyle problemler. Gelişimlerini burdan sizlere aktaracağım.
 
 
özkoçak2010-11-26 17:30:46

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ÖzkoçakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/09/2006
İl: Ankara
Mesaj: 4506
ÖzkoçakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2010 17:32
Kayıpsız, sağlıkla beslemenizi dilerim.
 
Konunuz tanıtım olduğu için tanıtım forumuna taşınmıştır.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umit1973Çevrim Dışı

Kayıt: 29/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 362
umit1973Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2010 00:10
Tulu meraba kardeşim,
 
Balılların çok güzel ve salğlıklı görünüyolar  inşallah sorunsuz  bir  şekilde besler  ve yavru alırsın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tuluatesliÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 20
tuluatesliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2010 00:13
Teşekkür ederim ümit kardeşim. Nadide türlerden birini daha edinmiş bulunuyorum. Heyecanla yavrularını bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arif06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/04/2009
İl: Ankara
Mesaj: 566
arif06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2010 04:49

Selamlar;

Balıklarınız hayırlı olsun güle güle büyütün bol yavrulu günler dilerim uzun zaman bu türden bende besledim bende yavru aldım çok uğraştırdılar ama kerem bey ile çok fikir alışverişi yaşamışımdır murat bey ilede aynı şekilde bu balığa istediğini vermek gerekiyo ilk baştageniş kumluk alanlar kum yüksekliğiniz gerçekten çok az benim tankım 200*60*60 ve 10cm kum yüksekliği vardı baskın erkek istediği bölgeye bütün kumu yığdı cetvel ölçümü 33cm yüksekliğinde 40cm çapında güzel bir krater açarak görenleri mestetti herzaman erkeklerin birbirlerinin kraterinden kum çalmalarıda çok fazla yaşanır genelde ortdan ikiye bölmüşümdür tankımı ve iki erkekde birbilerinin bölgesine giremediler besleme olarak çok faklı bir tecrübeye sahibim hiç bitkisel beslemedim fakat sizede önermiycem nasıl alışırlarsa öyle gider çünkü protein verdim en ufak sorun yaşamadım tek sıkıntı yavrularda oluyo pul yem harici beslememek gerekiyo boğularak öldüklerine şahit oldum tankımda üreme hiç ekisk olmadı keşfetmek önemli bu hayvanları güzel bir besiye çekip 2 3 gün yem vermediğimde bütün dişilerim yumurtluyolardı bu önemli yemden kesmek gerçekten en doğru yöntem yumurta alan dişiyede yem göstermemek gerekiyo 50 60 tane yumurtayı yem için bırakması çok can sıkıyo tecrübeli olsada durum aynı avuç avuç yem atsamda doyuramadım bu hayvanları ben :)su değerleriniz ayarında olmalı yaşamsal seviyee temiz ayrıca sert suyu severler kimyevi kullanmadım hiçbirzaman tekrar hayırlı olsun merak ettiğiniz konularda devam ederiz saygılar. .

arif062010-11-29 04:50:24

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir