Kurtçuklar...

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2006 23:42
Merhabalar,
Discus akvaryumumun içinde ?elale tipi bir iç motor da var(dy? motorun yany syra), fakat bu motoru her zaman çaly?tyrmyyorum... Çaly?tyrdy?ym bir syrada motorun içinden beyaz küçük kurtçuklar fy?kyrdylar...(daha önce de bu parazitlerle u?ra?my?tym, nasyl kurtulaca?ymy biliyorum...) Durumu görür görmez hemen önlem almak için hazyrlyklara ba?lyyacaktym ki bir de baktym discuslar çok i?tahly bir ?ekilde bu kurtçuklary tüketiyorlar... Üzerlerine yapy?acaklar balyklaryn falan diye korktum, çünkü camlara falan yapy?abiliyor bu yartyklar, ama balyklar 15 dakika içinde bütün kurtçuklary i?tahla yediler. Zannedersem o iç motor, kopan bir bitki parçasyny içine çekmi? ve orda çürüyen o bitki parçasynda türemi? bu canlylar.

Sonuç olarak, bir haftadyr bu kurtçuklarla balyklarymy besliyorum, ak?ama kadar motoru kapaly tutup kurtçuklaryn üremesine ortam hazyrlyyorum bir nevi ve ak?am motoru açyyorum... Kurtçuklar fyrlyyorlar ve discuslar afiyetle yiyorlar, ondan sonra kendi yemlerine veriyorum.
Bir haftadyr balyklaryn renklerinde canlanma oldu ve i?tahlary artty... Acaba benim bilmedi?im bir zarary olabilir mi bu i?lemin? Daha deneyimli üyeler yardym edebilirlerse çok sevinirim...

Saygylar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mcgreyÇevrim Dışı

İl: Istanbul
mcgreyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2006 00:03

U?ur bey çok ilginç bir olay  Ama ben sizin yerinizde olsam o kurtçuklaryn ne oldu?unu bilmeden yedirmezdim.Ama filtre içinde olu?tularsa mikrop bula?tyrycaklaryny sanmyyorum,sonuçta akvaryum içinde olu?mu? canlylar.Ancak dedi?iniz bitkiyi yeni aldyysanyz ve bunun üzerinde bulunan kurtçuklarsa mikrop baryndyrabilirler.

Saygylar,

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2006 00:10
Merhabalar Fatih Bey,
Bitki yeni de?il, yeni bitki olsa ben de korkardym Kurtcuklarla daha önce de u?ra?my?tym, cama yapy?an küçük beyaz parazitler bunlar... Adyny ?u an hatyrlayamyyorum, fakat kurtulmam çok kolay olmu?tu... Zarary varsa iç filtreyi temizlemem bile yeterli olcak sanyrym...

Saygylar...

erkonoidÇevrim Dışı

İl: Izmir
erkonoidÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2006 00:41

Bu kurtçuklar "Planaria".

?elale filtrenizi kapatyp ertesi gün açty?ynyzda kurtçuklarla beraber bol miktarda nitraty da akvaryuma basmy? oluyorsunuz.E?er akvaryum hacminiz büyükse ilk etapta problem ya?amazsynyz ama su de?i?imlerinizi aksatyrsanyz,nitrat sorunu gündeme gelecektir.

EsenerÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Nevsehir
EsenerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2006 00:44

Proteinli yemlerden kaynaklanyyordur.Yemlemeyi fazla yapyyorsanyz ve su degi?imi yapmamyssanyz ondan kaynaklanyyordur.

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2006 00:44
Merhabalar Erkan Bey,
Bilgilendirme için çok te?ekkürler; iki günde bir dip çekiyorum, nitrat seviyem yüksek de?il çok dikkat ediyorum buna; onun dy?ynda kurtçuklaryn zarary var my acaba?

Saygylar...

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2006 00:46
Merhabalar Esener Bey,
Protein kaynakly yem kullanyyorum fakat; dedi?im gibi su de?i?imlerine dikkat ediyorum... Ylginiz için te??ekkür ederim...

Saygylar...